آنچه در این مقاله می خوانید
Toggleراهنمای جامع و آموزش سئو سایت فروشگاهی
به طور یقین همۀ شما بعد از راه اندازی سایت فروشگاهی خود، به دنبال کسب رتبه های خوب در نتایج گوگل هستید تا از این راه به ترافیک و فروش بیشتری دست پیدا کنید.
سئو سایت های فروشگاهی از این جهت که با رساندن یک کلمه کلیدی به رتبه های برتر، درآمد خوبی نصیب کسب و کار ما می کند اهمیت پیدا می کند. مشاهده آمارهای رشد فروش و درآمد، پس از سئو سایت برای شما هم جذاب و امیدوار کننده است.
محتوای آموزش سئو سایت فروشگاهی، جامع ترین راهنمای سئو برای سایت های فروشگاهی و منطبق با الگوریتم های ۲۰۲۳ گوگل است. در این مقاله سعی کرده ایم تمام مواردی را که در مورد بهینه سازی یک سایت فروشگاهی نیاز است، از تحقیق کلمات کلیدی گرفته تا SEO فنی و تکنیکال و لینک سازی های داخلی و خارجی به شما آموزش دهیم . بنابراین اگر به دنبال دریافت ترافیک بیشتر و مشتریان هدفمند بیشتری از نتایج جستجوی گوگل هستید، تا انتهای این مقاله را مطالعه کنید.
سئو سایت فروشگاهی چیست؟
سئو سایت فروشگاهی به معنای بهینه سازی یک سایت فروشگاهی برای موتور های جستجوی گوگل است. وقتی وبسایت فروشگاهی خود را بهینه سازی می کنید، رتبه کلمات کلیدی شما در نتایج جستجوی کاربران بهبود یافته و این فرآیند منجر به افزایش ترافیک بیشتر و در نتیجه فروش و کسب درآمد بالاتر برای کسب و کار شما خواهد شد.
با فرآیند سئو سایت فروشگاهی، شما به کسب درآمد بیشتر در نتیجه افزایش ترافیک و تبدیل ترافیک به مشتریان ثابت کسب و کار خود خواهید شد. بسیاری از فروشگاه های اینترنتی در جهان و ایران از طریق فرآیند سئو سایت خود توانسته اند به درآمدهای سرشاری دست پیدا کنند که شاید در یک فروشگاه فیزیکی هرگز به آن دست پیدا نمی کردند.
چرا سئو و بهینه سازی برای سایت های فروشگاهی دارای اهمیت است؟
اگر شما هم صاحب یک کسب و کار آنلاین هستید و به اجرای استراتژی های دیجیتال مارکتینگ در سایت خود فکر می کنید، یا حتی اگر میخواهید سایت شما در نتایج گوگل رتبهبندی شود و ترافیک ارگانیک آن افزایش یابد و بهترین نتایج را برای کسب و کار خود کسب کنید، باید با اهمیت سئو و فرآیند آن آشنا شوید.
فرآیند سئو سایت فروشگاهی قادر است در مدت زمان کم و با هزینه پایین، ترافیک و فروش بیشتری برای سایت شما به ارمغان بیاورد. برای اهمیت بهینه سازی سایت های فروشگاهی به ذکر چند آمار بسنده خواهیم کرد.
- ۴۴٪ از افرادی که قصد خرید کالا و یا خدماتی را دارند خرید خود را با جستجو در گوگل آغاز می کنند.
- ۳۷.۵ درصد از کل ترافیک سایت های فروشگاهی از موتورهای جستجو حاصل می شود.
- ۲۳.۶ درصد از خرید های آنلاین مستقیماً با ترافیک ارگانیک مرتبط هستند.
تفاوت سئوی سایت فروشگاهی با سئوی سایتهای دیگر چیست؟
سایت های فروشگاهی با ساختار نسبتا متفاوت با سایر وبسایتها شناخته می شوند. در این سایت ها تعداد زیادی محصول با دسته بندی های مختلف وجود دارد که نیاز به توجه بیشتری برای بهینه سازی آن خواهد بود.
همچنین در این سایت ها بسیاری از محصولات ویژگیهای مشابهی دارند که این مشابهت ها در فرآیند سئو سایت ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند. وجود محصولات با ویژگیهای گاها مشابه و در دستهبندی های بسیار مختلف باعث میشود به نظر الگوریتم های گوگل محتواهای به نوعی محتوای تکراری محسوب شده و بسیاری از این محصولات در ایندکس شدن به مشکل برخورد کنند.
سئو سایت فروشگاهی از جهاتی که در بالا اشاره شد با سایت های شخصی و شرکتی متفاوت است. در این سایت ها عمدتا تمرکز بر روی کلمات کلیدی محصول و دسته بندی است. شما برای افزایش ترافیک و بهبود نرخ تبدیل در این سایت ها باید بر روی سئوی محصول و دسته بندی تمرکز کرده تا رتبه های بهتری در نتایج جستجو کسب کنید.
از این رو، در محتوای آموزش سئو سایت فروشگاهی به این نکته فوق العاده مهم توجه ویژه ای کرده ایم.
مزایای سئو برای سایت های فروشگاهی
سئو به بهبود تجربه کاربران کمک خواهد کرد.
اکثر کاربران به دنبال رفع نیازهای خود و یا خرید کالایی در فضای آنلاین هستند. اگر شما فروشنده محصولی هستید با سئوی سایت خود و فروش به مخاطان هدف خود، تجربه کاربری خوبی برای آنها رقم خواهید زد.
افزایش نرخ تبدیل بازدید کنندگان به مشتریان ثابت
با آموزش سئو سایت فروشگاهی و انجام تکنیک های سئو بر روی سایت خود قادر خواهید رتبه کلمات کلیدی خود را بهبود بخشید. قرار گرفتن در رتبه های بالای جستجوی کاربر باعث افزایش بازدید از سایت شما و بالطبع فروش و دریافت مشتریان ثابت برای کسب و کار شما خواهد بود.
افزایش میزان فروش و کسب درآمد
در نتیجه فرآیند سئو سایت، محصولات و خدمات شما، به بهترین حالت در دسترس و دید مشتریان و کاربران خواهد بود. خرید محصولات شما توسط مشتریان میزان فروش را نسبت به قبل چندین برابر کرده و منتج به کسب درآمد و سود بیشتر برای شما خواهد شد.
هزینه خدمات سئو بسیار پایین است
هزینه هایی که برای بهینه سازی سایت فروشگاهی خود پرداخت می کنید بسیار کمتر از سایر روش های دیجیتال مارکتینگ مانند تبلیغات آنلاین است. همچنین باید اشاره کنیم سئو یک کانال پایدار است و نتایج بهینه شده معمولا ماندگار خواهد بود.
فرآیند سئو سایت باعث رشد کسب و کارهای محلی می شود
بعضی کسبو کارها برای دیده شدن در منطقه خود و رقابت با سایر کسب و کارها از مفهومی به نام سئو محلی یا لوکال سئو استفاده می کنند. اگر شما روی “Local SEO” تمرکز کنید، سایت فروشگاهی شما به مخاطبانی که در آن منطقه حضور دارند، به آسانی نشان داده میشود.
از طرفی قرار دادن مشخصات کسب و کار، در گوگل مپ باعث میشود که تمام کاربران منطقه به شما دسترسی پیدا کنند.
مثلا کسب و کارهایی که در مشهد حضور دارند می توانند از خدمات سئو سایت در مشهد استفاده کرده و با سئوی سایت فروشگاهی خود از مزایای سئو محلی نیز برخوردار شوند.
امکان تجزیه و تحلیل و آنالیز داده ها
شما با استفاده از ابزارها و افزونه هایی مانند سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس قادر خواهید بود گزارش هایی از رفتار کاربران و مشتریان خود دریافت کنید. با این آمارها می توانید نیاز کاربران خود را شناسایی کرده و در مدیریت سفارشات و بهبود تجربه کاربری کاربران اقدام کنید.
آموزش سئو سایت فروشگاهی به شکل گام به گام
حال که با مفاهیم و تعاریف و همچنین مزایای سئو سایت های فروشگاهی آشنا شدید وقت آن است که به آموزش سئو سایت فروشگاهی بپردازیم.
در آموزش سئو سایت فروشگاهی، به ۶ مرحله زیر به شکل گام به گام و با ذکر جزئیات می پردازیم.
گام اول: تحقیق کلمات کلیدی
گام دوم: بهینه سازی چیدمان سایت
گام سوم: سئوی داخلی
گام چهارم: سئوی تکنیکال
گام پنجم: بازاریابی محتوا
گام ششم: سئوی خارجی
گام اول در سئو سایت فروشگاهی تحقیق کلمات کلیدی است
تحقیق کلمات کلیدی پایه و اساس سئوی سایت فروشگاهی است. زیرا به وسیله تحقیق کلمات کلیدی بقیه اقدامات مرتبط با سئو نتیجه بخش خواهد بود.
به عنوان مثال، بدون تحقیق کلمات کلیدی، بهینه سازی صفحات محصول و دسته بندی شما غیر ممکن است. همچنین لیست کلمات کلیدی کسب و کار شما بر سئو فنی نیز تاثیر می گذارد. دلیل آن این است که در معماری سایت و URL ها نیز باید کلمات کلیدی مرتبط را در نظر بگیرید.
از این رو، تحقیق کلمات کلیدی برای سئوی سایت فروشگاهی شما بسیار مهم است و شناسایی کلمات کلیدی، می تواند مهم ترین مرحله در آموزش سئو سایت فروشگاهی تلقی شود. زیرا با کمک کلمات کلیدی، میتوانید درآمد آینده کسب و کار خود را طراحی و پایه ریزی کنید.
در این قسمت از آموزش سئو سایت فروشگاهی نحوه یافتن عبارات کلیدی که مشتریان شما جستجو می کنند و نحوه انتخاب بهترین کلمات کلیدی برای سایت آورده شده است.
اگر برای تحقیق کلمات کلیدی سایت خود به دنبال بهترین خدمات هستید، پیشنهاد می کنم از خدمات سئو سایت مرتضی واعظ عبایی استفاده کنید.
چگونه کلمات کلیدی را برای صفحات محصول و دسته بندی سایت فروشگاهی پیدا کنیم؟
اکثر مطالب مرتبط با آموزش سئو سایت فروشگاهی، تحقیق کلمات کلیدی را بر روی کلمات کلیدی اطلاعاتی و آموزشی متمرکز می کنند. کلمات کلیدی آموزشی کلماتی هستند که کاربران در موتورهای جستجو سرچ می کنند تا محتوایی را در مورد آموزش چیزی کشف کنند. نحوه درست کردن قهوه و یا آموزش طراحی سایت با وردپرس مثال هایی از این دست می باشد.
در حالی که کلمات کلیدی آموزشی جایگاه خود را در سئو دارند، اکثر کلمات کلیدی سایت شما بر اساس جستجوهای محصول تنظیم شوند. این بدان معناست که شما باید با در نظر گرفتن کلید واژه کانونی متمرکز بر محصول، به تحقیق در مورد کلمات کلیدی بپردازید.
سعی کنید برای بهینه سازی و سئو سایت فروشگاهی، کلمات کلیدی مناسبی را برای محصولات، دسته بندی ها، وبلاگ و توضیحات محصول خود انتخاب کنید.
همچنین در هنگام تحقیق کلمات کلیدی باید به این نکته مهم توجه کنید که این کلمات برای شما ارزش درآمد زایی دارند یا خیر؟
استفاده از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی مانند Semrush، Keyword planner می تواند در این مورد به شما پیشنهادات خوبی را ارائه دهد. همچنین استفاده از صفحات سرچ گوگل و قسمت Related Search کلمات کلیدی برای تحقیق کلمات کلیدی نتایج خوبی را در بر دارد.
نکته مهم دیگری که در قسمت تحقیق کلمات کلیدی باید به آن اشاره کنیم استفاده از کلمات کلیدی مرتبط و لانگ تیل یا دم دراز در محتواها است. قطعا در هنگام جستجو در سرچ باکس گوگل متوجه شدهاید که گوگل زمانی که شما شروع به تایپ کردن کلمات کنید به صورت خودکار پیشنهاداتی را به شما نشان میدهد. از آنجایی که این پیشنهادات بر اساس کلماتی مرتبطی است که کاربران به دنبال آنها بوده اند میتوانند برای انتخاب کلمه های کلیدی هدف شما نیز مناسب باشند.
کیورد تارگتینگ و یا طراحی استراتژی برای پیاده سازی کلمات کلیدی در صفحات سایت
انتخاب صفحه هدف برای کلمات کلیدی سایت های فروشگاهی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همانطور که گفتیم در سایت های فروشگاهی صفحات محصول، دسته بندی، وبلاگ و برچسب محصولات باید با کلمات کلیدی منحصر به فرد خود بهینه سازی شوند. از این رو انتخاب درست کلمه کلیدی برای هر صفحه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در سایت های فروشگاهی بدلیل اینکه ممکن است از یک دسته بندی چندین محصول وجود داشته باشد و کلمه کلیدی هر دسته بندی اسم محصول باشد مشکل محتوای تکراری و کنیبالیزیشن اتفاق می افتد. بنابراین در انتخاب لندینگ پیج ها اگر به این مشکل برخورد کردید لندینگ پیج را روی صفحه محصول قرار ندهید و بهتر است که دسته بندی محصول لندینگ پیج شما باشد.
گاهی اوقات اگر ۱۰ رتبه برتر در صفحه جستجوی گوگل را نگاه کنید در می یابید که برخی از آنها نیمه مرتبط با آن کلمه کلیدی هستند.، در این حالت شما می توانید با یک صفحه بسیار هدفمند از آنها پیشی بگیرید.
در این مرحله سعی کنید با تهیه یک تقویم تولید محتوا و طراحی استراتژی برای انتشار محتواها کلمات کلیدی تحقیق شده را در محتواهای سایت پیاده سازی کنید. اگر توانایی تولید محتوای برای سایت فروشگاهی خود را ندارید می توانید از خدمات سفارش تولید محتوا استفاده کنید.
گام دوم آموزش سئو سایت فروشگاهی، بهینه سازی چیدمان سایت است
در این قسمت از بحث آموزش سئو سایت فروشگاهی به مقوله مهمی به نام معماری یا چیدمان سایت می پردازیم. معماری سایت و چیدمان صفحات برای سئو سایت دارای اهمیت است و در سایت های فروشگاهی این اهمیت دو چندان خواهد بود.
در هنگام طراحی سایت های فروشگاهی، تعداد صفحات بسیار زیادی برای سایت در نظر گرفته می شود. با این تعداد صفحات، برای گوگل بسیار مهم است که معماری سایت شما، یافتن تمام صفحات برای کاربران و موتورهای جستجو را آسان کند.
اگر سایت شما یک معماری و چیدمان صحیح و اصولی را داشته باشد در کمترین زمان و کوتاه ترین مسیر ممکن کاربران را به آنچه به دنبال آن هستند میرساند.
در مقابل، یک چیدمان نادرست و پیچیده باعث میشود مخاطب در صفحات مختلف رها شده و خیلی سریع اقدام به ترک سایت کند. این اقدام از چند جنبه باعث آسیب به شما می شود. اولین مورد، افزایش نرخ پرش است که این مورد به شکل مستقیم در سئو سایت فروشگاهی تأثیر میگذارد. مورد دومی که می تواند برای شما آسب زننده شود ایجاد تجربه کاربری بد است که بر روی نرخ تعامل و سئو به شکل غیر مستقیم اثر دارد.
اگر معماری و چیدمان سایت اصولی نباشد ربات های خزنده گوگل زمان بیشتری را صرف خزش و ایندکس ساختار سایت میکنند و احتمال دارد در درک بخشی از سایت دچار مشکل شوند که این موضوع تاثیر منفی بر روی سئو سایت فروشگاهی دارد.
یکی دیگر از مواردی که در این بخش از آموزش سئو سایت فروشگاهی می تواند مورد اهمیت واقع شود بحث موبایل فرندلی بودن سایت است. موبایل فرندلی بودن سایت همانند سرعت، به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر رتبه بندی سایت شما تاثیر می گذارد. بنابراین لازم است در هنگام طراحی و راه اندازی سایت با طراحی یک سایت واکنش گرا تجربه خوبی را برای کاربرانی که از تلفن همراه خود سایت را مشاهده می کنند رقم زنید.
نکاتی برای بهبود و اصلاح معماری سایت
برای اینکه بتوانید Website Architecture سایت خود را به شکل مناسبی طراحی و یا اصلاح کنید توجه به نکاتی که در ادامه آموزش سئو سایت فروشگاهی ذکر می شود راهگشا است.
معماری سایت عمیق در مقابل معماری مسطح
از نقطه نظر عمق دسته بندی ها، دو نوع معماری یا چیدمان برای وبسایت متصور است. اول معماری عمیق و دوم معماری مسطح یا همان فلت. این دو مدل ساختار سایت به نوعی در مقابل و تضاد با هم قرار دارند.
بر خلاف معماری سایت مسطح، در معماری عمیق کاربران برای رسیدن به صفحه مورد نظر خود باید تعداد نسبتا زیادی کلیک انجام دهند. در معماری عمیق زیر مجموعه های های فرعی زیادی وجود دارند و در کل درک ساختار سایت ها با این نوع معماری و چیدمان برای مخاطب کمی مشکل است. این چیدمان به علت مشکلی که بیان شد ا از نظر تجربه کاربری هم مناسب نیست.
نکته مهمی که در هنگام ایجاد چیدمان وب سایت باید مورد توجه قرار بگیرد این است که ساختار سایت باید برای کاربر منطقی و قابل درک باشد تا او بتواند در هنگام ورورد به سایت به راحتی به بخش های مورد نظر خود دست یابد.
بررسی و اصلاح منوی ناوبری سایت
در هنگام ایجاد منوی صفحه اصلی سایت خود سعی کنید مهمترین دسته ها را در آن قرار دهید و از قرار دادن تعداد زیاد دسته بندی در آن دوری کنید زیرا این کار می تواند باعث کاهش تعداد کلیک روی دسته بندی های مهم آن شود.
استفاده از جستجوهای چند وجهی
استفاده از جستجوهای ناوبری چند وجهی که یک روش مخاطب پسند است می تواند باعث کاهش تعداد کلیک مورد نیاز برای رسیدن به دسته مورد نیاز کاربر شود. این موضوع در بهبود تجربه کاربری بسیار مؤثر واقع می شود.
ساختار URL بهینه و مناسب
یکی از مهم ترین مواردی که باعث بهبود ساختار و معماری می شود استفاده از آدرس URL کوتاه و ساده است. برای مخاطبین این آدرس ها باید به راحتی قابل فهم باشد و همچنین با ساختار ناوبری سایت و بردکرامپ سازگار باشد. همچنین در سایت های فروشگاهی هر URL باید فقط برای یک کلمه کلیدی استفاده شود.
استفاده از Breadcrumbs
وجود بردکرامپ به کاربران کمک می کند مسیرها را به درستی شناسایی کرده و درک بهتری از معماری سایت پیدا کنند. بردکرامپ برای ربات های گوگل نیز اطلاعات خوبی از دسته بندی ها ارسال می کند.
گام سوم آموزش سئو سایت فروشگاهی با سئوی داخلی
اکنون که معماری سایت خود را کاملاً تنظیم کرده اید، زمان آن رسیده است که صفحات دسته بندی و محصولات خود را بهینه سازی کنید. برای اکثر سایتهای فروشگاهی، این دو نوع صفحه، ترافیک و فروش بیشتری را ایجاد میکنند. به همین جهت در آموزش سئو سایت فروشگاهی به این بخش توجه بیشتری می کنیم.
بهینه سازی تگ های عنوان
استفاده از کلمه کلیدی هدف در تگ عنوان صفحه یکی از مواردی است که باید رعایت شود. اما توصیه می کنیم برای ایجاد ترافیک بیشتر و جذاب تر شدن عنوان خود از کلماتی مانند “خرید”، “فروش”، “ارزان”، “بهترین” در عناوین خود استفاده کنید.
به عنوان مثال، فرض کنید کلمه کلیدی مورد نظر شما “عینک آفتابی” است. به جای این که عنوان خود را با عبارت”فروش عینک آفتابی” بنویسید می توانید با اضاقه کردن کلماتی که کاربران در جستجوهای خود از آنها استفاده می کنند عنوان خود را غنی تر و جذاب تر کنید.
مثلا نوشتن عنوان “فروش بهترین و ارزانترین عینک آفتابی” می تواند تا ۵۰ درصد نرخ کلیک عنوان شما را افزایش دهد.
عنوان صفحه به لحاظ سئو باید خلاصه، گویا و شامل کلمه کلیدی بوده و حداکثر ۶۰ کاراکتر باشد. بهینه ترین حالت آن، ۵۱ – ۵۵ کاراکتر است.
نکات مهمی که در نوشتن عنوان صفحه و محتوای خود باید به آن توجه کنید این مواردند:
- حتما در ابتدای عنوان کلمه کلیدی خود را قرار دهید.
- سعی کنید مزیت های مهم کسب و کار خود را در عنوان ذکر کنید. مثلا ارسال رایگان، مشاوره رایگان می توانند تأثیر زیادی در افزایش نرخ کلیک داشته باشد.
برای مطالعه بیشتر در زمینه نوشتن عنوان های جذاب می توانید مقاله آموزش نوشتن عناوین جذاب در وبلاگ من را مشاهده کنید.
بهینه سازی تگ های هدینگ
یکی از مهم ترین فاکتورهای سئو داخلی به خصوص برای بهبود محتوای سایت فروشگاهی، بهینه کردن هدینگ ها است. هدینگ ها که می توانید آنها را با تگ های H2 , H3 و غیره نام گذاری کنیم، بیانگر محتوای متن و پاراگراف های شما هستند و اطلاعات صفحه شما را دسته بندی می کنند.
سعی کنید علاوه بر استفاده از کلمه کلیدی اصلی از کلمات کلیدی مرتبط و طولانی در هدینگ ها استفاده کنید. نکته مهم این است که برای بهینه سازی تگ های هدینگ شما باید فقط تگ H1 داشته باشید ولی برای تگ های H2 و غیره این محدودیت برقرار نیست.
بهینه سازی تگ توضیحات متا
اگر چه اهمیت تگ های توضیحات متا در الگوریتم های گوگل مانند گذشته نیست ولی استفاده درست از این برچسب ها می تواند به افزایش نرخ CTR شما کمک کند. نکته مهم این است در برچسب های توضیحات، شما فضای بیشتری برای استفاده از کلمات کلیدی و مزیت های کسب و کار خود دارید.
بهینه سازی برچسب ها در آموزش سئو سایت فروشگاهی
برخی از افراد هنوز هم فکر می کنند اضافه کردن تعداد زیادی برچسب برای محتواها و پستهای سایت مفید است. این کار به دلیل برداشت اشتباه افراد از شباهت سئو در اینستاگرام و سایت است.
برچسبها یا تگها، یکی از ابزارهای کاربردی در سیستمهای مدیریت محتوا هستند که میتوانید از طریق آنها برای نشانه گذاری و گروه بندی محتواهای سایت و محصولات خود اقدام کنید. معمولا برچسبها در انتهای هرپست یا کنار هر محصول نمایش داده میشوند.
در آموزش سئو سایت فروشگاهی مهم است که از تگها به گونهای سئو شده استفاده کنید. در واقع بهترین مزیت تگها، جذب مخاطب بیشتر روی یک دسته بندی محصول یا موضوع خاص در اینترنت است که میتواند تمامی مقالات و صفحات مرتبط سایت شما را در برگه برچسب جمع آوری کرده و نشان دهد.
این کار میتواند به راحتی مخاطبانی که سلیقه خاصی دارند و به دنبال محصولات متنوعی در یک دسته بندی خاص هستند را جذب کند.
در آموزش سئو سایت فروشگاهی برای بخش برچسبها باید به چند نکته مهم اشاره کنیم:
- برای انتخاب بهترین نام برای برچسب، لازم است برای تحقیق کلمه کلیدی و انتخاب عبارات پر جستجو و مرتبط با دسته کالا یا موضوع اقدام کنید. این نکته کمک میکند تا صفحات برچسب سایت شما به کاربرانی که دنبال همان موضوع هستند، نشان داده شود.
- قبل از انتشار تگ ها، یک چارت از موضوعات سایت خود ایجاد کرده و تگها را بر اساس آنها ایجاد کنید. سپس در پستهای مرتبط آن تگها را انتخاب نمایید.
- از نظر طراحی و معماری و برای موتورهای جستجو نیز هیچ تفاوتی بین دسته بندی و برچسب های یک سایت وجود ندارد. بخاطر همین از استفاده بیش از حد و یا وارد کردن کلمات کلیدی نامرتبط به عنوان برچسب باید خودداری کنید. به یاد داشته باشید که اگر از برچسب ها برای اضافه کردن کلمات کلیدی غیر مربتط یا حتی انواع مختلف کلمات کلیدی استفاده بکنید، برچسب های محتوا اسپم گونه تلقی شده و این برای کار برای موتورهای جستجو مناسب نیست.
بهینه سازی تصاویر در سئو داخلی
منظور از بهینه سازی تصاویر سایت، صرفا کاهش سایز آنها برای افزایش سرعت صفحات نیست. بلکه باید تگ ها و داده های آنها را بهینه کنید که شامل عنوان، متن alt، توضیحات، کیفیت و سایز آنها می باشد.
سئوی تصاویر شامل بهینه سازی تصاویر برای یافتن بهتر از طریق جستجوی تصویر و بهبود بهینه سازی کلی یک صفحه از سایت است. این بهینه سازی شامل بهینه کردن فرمت فایل تصویر، اندازه، آن، نوشتن متن جایگزین و موارد دیگر است. بهینه سازی مناسب تصویر می تواند منجر به سرعت بارگذاری بهتر صفحه، بهبود تجربه کاربری و حتی افزایش ترافیک ارگانیک از جستجوهای مبتنی بر تصویر شود.
نکته: یکی دیگر از راه های بهینه کردن تصاویر، تبدیل آنها به فرمت Webp است که ۳۰ درصد فشرده تر از jpg بوده و کیفیت تصویر کاهش نمی یابد.
الگوریتم های گوگل تنها در متن محتوای شما نمی خزند، بلکه کلمه کلیدی را در نام فایل و متن جایگزین آن را نیز جستجو می کنند. سعی کنید از نام فایل های توصیفی و غنی شده با کلمات کلیدی برای تصاویر خود استفاده کنید.
با انجام بهینه سازی تصاویر، خزش ربات های گوگل و رتبه بندی تصاویر بسیار سریعتر صورت می گیرد، که این اقدام می تواند منجر به افزایش ترافیک شود.
بهینه سازی ساختار URL ها
تجزیه و تحلیل بیش از ۱۱ میلیون نتیجه جستجوی گوگل، ارتباط واضحی بین طول URL و رتبه بندی بدست می دهد. این آمار می گوید URL های کوتاه در صفحه اول گوگل بالاتر از URL های طولانی قرار می گیرند.
از آنجایی که شما یک سایت فروشگاهی دارید، URL های شما احتمالا طولانی تر از وبسایت های دیگر خواهند بود. به این دلیل که URL ها شامل دسته بندی و زیرمجموعه ها در URL می شود.به عنوان مثال:
https://example.com/category/subcategory/product
URL های طولانی گوگل را گیج می کنند و تأثیر کلمات کلیدی در URL را کم می کنند.
برای صفحات دسته بندی، یک توضیح ۱ تا ۲ کلمه ای از آن دسته کافی است.
https://example.com/phones
همین فرآیند را برای زیر شاخهها انجام دهید. فقط این بار، زیر مجموعه بعد از دسته بندی در URL قرار می گیرد.
https://example.com/phones/Samsung
سپس، برای صفحات محصول، فقط کلمه کلیدی مورد نظر خود را برای آن محصول، به تفکیک خط تیره (“-“) اضافه کنید.
https://example.com/Phones/samsung/galexy-A۴
نکته مهم: برخی از سایت های فروشگاهی از دسته ها و زیرمجموعه ها در URL های خود استفاده نمی کنند. این کار باعث می شود URL های شما کوتاه تر و کلمه کلیدی واضح تر شود. هر چند این کار در سایت های فروشگاهی توصیه نمی شود، اما اگر URL ها را به این ترتیب تنظیم کردهاید، به رتبه شما آسیبی وارد نمیکند.
اصلاح و تقویت بخش نظرات کاربران
بخش نظرات و دیدگاه های کاربران در سایت های فروشگاهی از اهمیت زیادی برخوردار است. در سایت های فروشگاهی باید برای صفحات محصول نیز قسمت نظرات و دیدگاه های کاربران فعال بوده تا کاربران بتوانند دیدگاه خود را در باره محصولات ارائه دهند. همچنین اگر این بخش قابلیت های ثبت امیتاز را ندارد این مورد را نیز باید اصلاح کنید.
در بخش نظرات، بطور مداوم باید با کاربران در تعامل باشید و به سؤالات و یا دغدغه هایشان پاسخ دهید. نکته مهمی که نباید فراموش کنید این است که بالا بودن تعداد نظرات در صفحات محصول تاثیر مثبتی بر سئو سایت فروشگاهی دارد.
نکته دیگری که در این قسمت از آموزش سئو سایت فروشگاهی باید ذکر شود این است که در صفحات محصول عمدتا با مشکل کمبود محتوا مواجهیم و بخش دیدگاه های کاربران می تواند تا حدودی کمبود محتوا را در صفحات محصول جبران کند.
مبحث لینک سازی داخلی در آموزش سئو سایت فروشگاهی
یکی از مزایای سایت های فروشگاهی ایجاد لینک سازی های طبیعی و زیاد است. در منوهای سایت شما به صفحات دسته بندی و محصول لینک های فراوانی ارسال می کنید. این لینک سازی های داخلی یکی از بهترین فرآیند های برای نتیجه گیری در سئو است.
برای نتیجه گیری بهتر در لینک سازی داخلی سعی کنید از صفحات محصول به دسته بندی و بالعکس و همچنین از صفحات وبلاگ به محصولات لینک سازی انجام دهید.
مثلا اگر پستی را در وبلاگ ایجاد کرده اید که رتبه خوبی را در نتایج دارد می توانید با لینک سازی به صفحات مهم محصولات خود اعتبار و ارزش آن صفحات را نیز بالا ببرید.
با توجه به اینکه در فروشگاههای آنلاین برخی از محصولات میتوانند بصورت کامل ناموجود شوند، سعی کنید بیشتر تمرکز خود را برای لینک سازی روی دسته بندی ها قرار دهید.
در آموزش سئو سایت فروشگاهی چند نکته جهت نتیجه گیری بهتر از لینک سازی داخلی را به شکل خلاصه اشاره می کنیم.
- در لینک سازی های داخلی همیشه از تگ فالو استفاده کنید. زیرا لینکهای نوفالو هیچ تأثیری در بهبود رتبه های سایت ندارند. از سوی دیگر الگوریتم های گوگل لینکهایی به شکل نوفالو را کراول نمیکنند و ارزشی از صفحه مبدأ بدین صورت به صفحه مقصد منتقل نمی شود.
- بجای صرف زمان برای لینک سازی داخلی به صفحات کم اهمیت، میتوانیم از لینک سازی داخلی برای محتواهای مهم سایت استفاده کنیم.
- انکر تکست های استفاده شده در فرایند لینک سازی داخلی نقش ویژه ای در درک ربات های گوگل از یک محتوا دارند. لذا در فرایند لینکسازی داخلی باید به این موضوع توجه داشته باشید. این بدان معنی است که از انکر تکست های متنوع در لینک سازی داخلی استفاده کرده و بیش از حد روی یک انکر تکست خاص تمرکز نکنید. سعی کنید در انکر تکست ها از کلمات کلیدی مرتبط هم استفاده کنید و تمرکز را فقط بر روی یک کلمه کلیدی قرار ندهید.
بهبود رتبه های سایت با نشانه گذاری های اسکیما
برای آنکه بتوانید صفحات سایت خود را برای ربات های خزنده گوگل غنی تر کنید، اسکیما مارک آپ یا نشانه گذاری های اسکیما بهترین راهکار خواهد بود. این کار می تواند به بهبود نمایش محتوای شما در نتایج جستجو نیز منجر شود. در آموزش سئو سایت فروشگاهی قصد داریم به این مطلب مهم بپردازیم.
در سایت های فروشگاهی می توانید از نشانه گذاری های اسکیما برای درج دیتاهایی مانند قیمت، نام محصول، امتیازات کاربران و سؤالات متداول استفاده کنید که به جذاب کردن نتایج جستجوی سایت شما کمک می کند.
سؤالی که خیلی از شما در این بخش از آموزش سئو سایت فروشگاهی مطرح می کنید این است که چرا در نتایج گوگل کدهای اسکیمای سایتم نمایش داده نمی شود؟
اول باید بررسی نمایید چه مدت از نشانه گذاری کدهای اسکیما گذشته است. گوگل چندین هفته بعد اطلاعات یک صفحه را آپدیت می کند. در صورتی که بعد از گذشت چند هفته اطلاعات اسکیماها نمایش داده نشد موارد زیر را بررسی کنید.
۱. گوگل نشانه گذاری های اسیکما را صرفا برای صفحات داخلی نمایش می دهد. اگر کد اسکیما را مثلا در صفحه اصلی سایت خودتان قرار داده اید به احتمال زیاد گوگل آن را نمایش نخواهد داد.
۲. محتوای کد اسیکما باید با صفحه شما همخوانی داشته باشد. به عنوان مثال اگر در صفحه خودتان پرسش و پاسخ ندارید یا اینکه پرسش و پاسخ متفاوتی با کد اسکیما مربوط به پرسش و پاسخ دارید، اسکیمای مربوط به پرسش و پاسخ نمایش داده نمی شود.
پشتیبانی از تلفن های همراه با ایجاد یک سایت واکنشگرا
در آپریل سال ۲۰۱۵ گوگل بروزرسانی مهمی را برای صنعت سئو منتشر کرد. بر اساس این بروزرسانی سایت هایی که از تلفن و دستگاه های همراه مانند موبایل و تبلت پشتیبانی می کردند رتبه بالاتری در نتایج جستجو داشتند.
کاربران موبایلی امروزه بخش بیشتری از جستجوگران را تشکیل می دهند و این کاربران در اولویت گوگل قرار دارند. پشتیبانی از دستگاه های همراه نه تنها برای بهبود رتبه های سئو شما بلکه برای افزایش فروش و نرخ تبدیل سایت مهم است.
چگونه می توان از کاربران تلفن همراه به بهترین شکل پشتیبانی کنید؟
۱- ایجاد یک سایت واکنشگرا: با استفاده از سایت های واکنشگرا، کاربران موبایلی سایت را همانند دسکتاپ با همان شکل و محتوا مشاهده می کنند. همه چیز در سایت های واکنشگرا متناسب با صفحه نمایش دستگاه در اختیار کاربر قرار می گیرد.
۲- ارائه محتوای متفاوت و پویا به کاربران تلفن های همراه: شما می توانید از طراح سایت فروشگاهی خود بخواهید که طراحی را به گونه ای انجام دهد که بطور خودکار نسخه دیگری از سایت را به کاربران موبایلی ارائه دهند.
چه شیوه ای را می توان برای افزایش نرخ کلیک سایت در نظر گرفت؟
برخی به اشتباه تصور می کنند متا تگ ها قطعات اسرار آمیزی از کدهای تخصصی سئو هستند و راز دستیابی به رتبه های برتر همین کدها می باشند. اما در واقع این مسأله حقیقت ندارد.
عملکرد متا تگ ها بسیار ساده است. متا تگ ها کدهایی هستند که نحوه ظاهر شدن سایت را در گوگل کنترل می کنند.
اگر متا تگ ها را تکمیل نکنید، گوگل به طور خودکار از متن محتوا آنها را تکمیل می کندو این دقیقا همان چیزی است که شما نمی خواهید اتفاق بیفتد. زیرا اگر گوگل این کار را انجام دهد، آن تگ تبدیل به کلماتی نامفهوم می شود که هیچ کاربری بر روی آنها کلیک نمی کند.
بنابراین همیشه به درستی این تگ ها را پر کنید و افرادی را که می توانند روی سایت شما کلیک کنند را افزایش دهید.
گزینه دیگری که برای افزایش نرخ کلیک در اختیار دارید اسنفاده از عناوین جذاب است. سعی کنید با نوشتن عنوان های جذاب کاربر را تحریک کنید که بر روی سایت شما کلیک کند. در سایت های فروشگاهی استفاده از عنوان های حرفه ای و کاربر پسند می تواند افزایش ۷۰ درصدی در نرخ کلیک را به همراه داشته باشد.
گام چهارم، آموزش سئوی تکنیکال برای سایت های فروشگاهی
سئوی فنی و تکنیکال یکی از شاخه هایی است که برای همه سایت ها مهم است اما برای سایت های فروشگاهی اهمیت فوق العاده ای دارد که در آموزش سئو سایت فروشگاهی به آن پرداخته می شود. زیرا سایت های فروشگاهی معمولا صفحات زیادی دارند و این صفحات مشکلاتی را به لحاظ مسائل فنی ایجاد می کنند.
بهبود سئوی تکنیکال در سایت های فروشگاهی باعث ایجاد تفاوت های زیادی با سایر رقبا می شود. به عنوان مثال، اگر سایت شما و رقیبتان در بیشتر موارد یکسان عمل کند، بهبود سئو تکنیکال سایت شما می تواند باعث تفاوت بین رتبه چهارم و رتبه اول شود.
با استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال سایت، می توانید اطلاعات لازم را در باره مشکلات سئوی فنی سایت خود کسب کنید. در این زمینه ابزارهایی مثل Screaming Frog و Semrush می توانند به شما کمک کنند.
رفع مشکلات فنی و تکنیکال
در این قسمت از آموزش سئو سایت فروشگاهی به بررسی مشکلات رایج فنی سایت های فروشگاهی و نحوه رفع آنها می پردازیم.
مشکل امنیت سایت و تاثیر SSL بر روی وب سایت های فروشگاهی
امنیت سایت یک از موارد مهمی است که برای صاحبان و مدیران سایت ها اهمیت زیادی دارد ولی متأسفانه در سایر مطالب مرتبط با آموزش سئو سایت فروشگاهی به آن توجه جدی نشده است. جلوگیری از سرقت اطلاعات، جلوگیری از افشای اطلاعات کاربران، بهبود تجربه کاربری خوب و مواردی از این دست، اهمیت امنیت سایت ها را بیش از پیش نمایان می سازد.
امنیت وردپرس مخصوصا در سایت های فروشگاهی از اهمیت بیشتری برخوردار است. اگر سایت فروشگاهی شما از امنیت کافی برخوردار نباشد هم کاربران و هم موتورهای جستجوی گوگل اعتباری را برای آن در نظر نمی گیرند.
گوگل به صراحت اعلام کرده است که بخشی از فرآیند سئو سایت مربوط به رعایت موارد ایمنی در سایت است که از نظر گوگل با اهمیت است. یکی از موارد مهمی که باید به آن اشاره کنیم دریافت گواهی نامه SSL برای سایت است که برای رتبه بندی سایت اهمیت بسیار بالایی دارد. بطوری که سایت هایی که این گواهی را نداشته باشند در بیشتر مواقع به کاربر اصلا نمایش نمی دهد.
کاربران نیز برای سایت هایی که ایمن نیستند اعتبار زیادی قائل نمی شوند. در واقع ایمن بودن سایت و اخذ گواهی نامه و رعایت اصول اولیه امنیت وردپرس نشان می دهد سایت شما برای بهبود تجربه کاربری و استفاده ایمن کاربران ارزش زیادی قائل است.
از سوی دیگر رعایت این موارد می تواند به برند شما اعتبار بخشد. کاربری که به دنبال خرید از یک سایت فروشگاهی است در درجه اول دوست دارد در یک محیط ایمن به این کار بپردازد تا هویت و اطلاعات مالی وی محفوظ بماند.
با نصب افزونه های امنیتی، می توانید امنیت وردپرس و سایت فروشگاهی خود را ارتقای درخور توجهی بدهید.
افزونه هایی مانند Wordfence Security و All In One WP Security & Firewall می توانند انتخاب های خوب و مناسبی در این زمینه امنیت سایت فروشگاهی شما باشند.
مشکل صفحات زیاد
داشتن هزاران صفحه در سایت شما می تواند یک مشکل بزرگ برای سئو سایت باشد. نوشتن محتوای منحصر به فرد برای هر صفحه و مشکل صفحات تکراری، کاری سخت برای اغلب سایت های فروشگاهی است.
این صفحات زیاد همچنین دارای URL های منحصر به فردی هستند که هر تغییر کوچک در آنها می تواند مشکل ایجاد کند.
برای رفع این مشکلات سعی کنید با استفاده از نتایج گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول، صفحاتی را که ترافیک و فروش زیادی در بازه زمانی مورد نظر شما ایجاد نکرده اند نو ایندکس و سپس حذف کنید.
مشکل محتواهای تکراری
همانطور که اشاره شد یکی از مشکلات سایت های فروشگاهی محصولات زیاد است که این قضیه در برخی اوقات باعث ایجاد محتوای تکراری می گردد. محتوای تکراری یکی از مشکلاتی است که در آموزش سئو سایت فروشگاهی سعی داریم آن را حل کنیم.
یکی از راه حل های همان نو ایندکس کردن و حذف کردن محتواهای تکراری است که ترافیکی برای سایت شما ایجاد نمی کنند.
راه حل دیگر استفاده از تگ کنونیکال برای این نوع محتواهاست. یک تگ کنونیکال به موتورهای جستجو می گوید که صفحات خاصی کپی یا با تغییرات جزئی از صفحه دیگر هستند.
استفاده از تگ کنونیکال نه تنها مشکلات محتوای تکراری را حل میکند، بلکه به ارزش لینک سازی های شما کمک میکند. زیرا پیوندهایی که به چندین URL مختلف اشاره میکنند به یک URL واحد تغییر مسیر داده و آن لینکها را قدرتمند تر می کند.
مشکل کندی سرعت سایت
کندی سرعت سایت فقط برای سئو مهم نیست، بلکه روی نتایج جستجوها و فروش شما تأثیر گذار است. تحقیقات Radware نشان داد که زمان بارگذاری کند، می تواند رها کردن سبد خرید را تا ۲۹.۸ درصد افزایش دهد.
برای سایت های فروشگاهی سرعت باگزاری صفحات خیلی دارای اهمیت است. ۴۷ درصد از مخاطبان اگر لود صفحات بیش از سه ثانیه طول بکشد، صفحه را ترک میکنند و بیش از ۸۰ درصد از آنها ۱۰ ثانیه بیشتر منتظر نمی مانند.
افزونه های بسیار زیاد در سایت های فروشگاهی، وجود تعداد صفحات زیاد محصول با حجم بالایی از فیلم ها و عکس ها و صفحات سبد خرید و پرداخت و فرم های مختلف همگی باعث کندی یک سایت فروشگاهی می شوند.
ارتقای هاست و نصب CDN از راه های افزایش قابل توجه سرعت بارگذاری سایت شما هستند. CDN همچنین سایت را از حملات هکرها ایمن می کند.
همچنین بهینه سازی تصاویر با فشرده سازی آنها می تواند تا حدود زیادی باعث افزایش سرعت صفحات شود.
برای مطالعه بیشتر در مورد بهینه سازی سرعت سایت و روش های آن مقاله آموزش افزایش سرعت سایت با ۱۱ راهکار اساسی را مطالعه کنید.
مشکل لینک های شکسته
لینک های شکسته، به مانند صفحات ۴۰۴ از یک طرف موجب می شوند که موتورهای جستجو یک امتیاز منفی برای سئو سایت شما در نظر بگیرند و از سمت دیگر یک تجربه کاربری بد برای سایت شما بوجود آید. بخاطر همین باید با دقت آدرس های URL خود را ایجاد کنید و سعی کنید که این آدرس ها را تغییر ندهید.
گام پنجم، بازاریابی محتوا برای سایت های فروشگاهی
شاید در سایر محتواهای آموزش سئو سایت فروشگاهی خیلی به بحث بازاریابی محتوا پرداخته نشده است ولی یکی از قوی ترین و مؤثرترین استراتژی هایی که می توان برای سئو سایت های فروشگاهی تعریف کرد استفاده از بازاریابی محتوا است. بازاریابی محتوا خصوصا در سایت های فروشگاهی می تواند ترافیک و رتبه بندی خوبی برای سایت ایجاد کند. در حقیقت انتشار مستمر محتوای باکیفیت ترافیک سایت را به شکلی نمایی افزایش می دهد.
این محتواهایی که به شکل پیوسته و منظم در سایت فروشگاهی انتشار می یابد ترافیک و بازدید کننده بیشتر، رتبه بالاتر و در نهایت فروش بیشتر را برای شما به ارمغان می آورد و این همان چیزی است که شما از یک سایت فروشگاهی انتظار دارید.
آموزش سئو سایت فروشگاهی را با این مطلب که چگونه از بازاریابی محتوا برای کسب رتبه بالاتر و ترافیک بیشتر استفاده کنیم، ادامه می دهیم.
محتواهای جدید را بر اساس یک تقویم و زمان بندی منظم روی سایت قرار دهید.
انتشار محتوا به شکل منظم یک امر بدیهی است ولی با این حال خیلی از کسب و کارهای فروشگاهی آن را جیدی نمی گیرند و به آن نمی پردازند. بدون داشتن یک برنامه و تقویم محتوایی منظم هرگز به اهداف خود دست پیدا نمی کنید.
اگر تیم تولید محتوا ندارید و یا خودتان توانایی تولید و انتشار محتوای سئو شده و با کیفیت را ندارید برای استخدام یک تولید کننده محتوا اقدام کنید و یا از خدمات سفارش تولید محتوای متنی برای این کار استفاده کنید.
سعی کنید در مکان هایی که مشتریان و مخاطبان هدف شما بصورت آنلاین هستند حضور داشته باشید
ارتباط با مشتریان هدف در فضاهای آنلاین یکی از مواردی است که باعث افزایش دانش شما در مورد سلایق و انگیزه های آنان می شود.
از آنجایی که همیشه نمیتوان در زندگی واقعی با مشتریان رفت و آمد کرد، توصیه می شود که در فضاهای آنلاین مانند انجمن ها و تالارهای گفتگو و شبکه های اجتماعی حضور داشته باشید.
به دنبال عبارات و کلماتی باشید که مخاطبان شما در موتورهای جستجو سرچ می کنند
این عبارات بیانگر کلمات کلیدی هستند که مخاطبان شما در هنگام خرید محصولات از آنها استفاده می کنند. این کلمات کلیدی ایده های خوبی را برای شما ایجاد می کنند تا بتوانید محتواهای خود را بوسیله آنها تولید کنید.
همانطور که اشاره شد الگوریتم های گوگل در سال های اخیر دستخوش تغییرات زیادی شده است و با پیدا کردن نیت سرچ کاربران به دنبال پیشنهاد محتواهایی به کاربر است که دقیقا نیازهای او را برطرف کند. از این رو سعی کنید با پیدا کردن نیازهای کاربران و تولید محتواهایی مطابق خواست و میل مخاطب او را به کسب و کار خود جذب کنید.
محتوای کاربر پسند و مفیدی را بوسیله کلمات کلیدی ایجاد کنید
بعد از کشف کلمات کلیدی هدف زمان آن رسیده است که محتوایی ایجاد کنید که نیازهای کاربران را برطرف کند. محتواهای آسمان خراش، محتواهای خوشه ای و یا تاپیک کلاستر از این نوع محتواها هستند.
زمانی میتوانیم به یک محتوای مفید و کاربرپسند اشاره کنیم که بیشترین بازخورد را از نتایج آن به دست آوریم. محتواهای با کیفیت و کاربرپسند در وبلاگ و سایت فروشگاهی، بیشترین تاثیر را بر روی مخاطبان میگذارند؛ این محتوا شامل محتوای متنی، صوتی و تصویری می باشد.
ایجاد وبلاگ برای بازاریابی محتوا
وبلاگ نویسی یا تولید محتوا برای وبلاگ، یکی از روش های تولید محتوا است که سابقه ای طولانی دارد. این روش در طول سال ها پیچیده تر و بروز شده است. به خصوص هنگامی که صحبت از کسب و کارهایی می شود که وبلاگ نقش تعیین کننده برای جذب مخاطبان دارد. یکی از جاهایی که وبلاگ می تواند اثرگذار باشد سایت فروشگاهی است.
وبلاگ های فروشگاهی، مطالب مرتبط با محصولات را به نمایش می گذارند که مخاطبان آن را جالب می دانند. بنابراین محتوای وبلاگ می تواند ابزاری عالی برای ایجاد اعتماد و در نتیجه جذب افراد باشد.
از دیگر مزایای تولید محتوا برای وبلاگ ها این است که پست های وبلاگ به راحتی منتشر میشوند، قابل اشتراکگذاری هستند و به راحتی توسط موتورهای جستجو یافت میشوند. پست های وبلاگ را حتما با کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار خود بهینه سازی کنید. همچنین مطمئن شوید که بر روی موضوعاتی تمرکز می کنید که به مخاطب هدف شما مربوط است.
اگر در صفحات محصولات برای نوشتن توضیحات محصول محدودیتهایی دارید قطعا با ایجاد یک وبلاگ برای سایت فروشگاهی خود، میتوانید محتواهای زیادی را تولید نمایید. با تولید محتوا در وبلاگ می توانید مطالب آموزشی و مقالات تخصصی در حوزه های مختلف را منتشر کنید و از این طریق هم به اعتبار برند خود افزوده و هم باعث افزایش اعتماد کاربران خواهید شد.
جالب است بدانید ۷۰% از کاربران با خواندن مقالات بیشتر و تخصصی تر، با کسب و کارها و محصولات و خدمات آنها آشنا شده اند تا نسبت به تبلیغاتی که در فضاهای مختلف از آن کسب و کار دیده اند.
در صفحات محصول، محتواهایی را به بررسی محصولات اختصاص دهید.
محتواهایی که به نقد و بررسی محصولات و مزایا و ویژگی های آنها می پردازند فضایی را ایجاد می کنند که در آن می توانید برند و کسب و کار خود را به کاربران معرفی کرده تا آنها با آن آشنا شوند. همچنین می توانید در این محتواها از آنها بخواهید نظرات خود را در مورد محصول با سایر مخاطبان به اشترامک بگذارند. این نقل قول ها روش بسیار خوبی برای بحث و گفتگو در مورد محصولات هستند.
فعالیت خود را در شبکه های اجتماعی افزایش دهید.
این یک امر بدیهی است که شما باید از شبکه های اجتماعی برای افزایش بازدید از محتواها و صفحه های جدید اضافه شده به سایت خود استفاده کنید. هر زمانی که محتوای جدید را منتشر می کنید، آن را در همه شبکه های اجتماعی که در آن عضویت دارید با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید. با افزایش فعالیت در رسانه های اجتماعی رتبه بندی های شما بهبود می یابد.
گام ششم در آموزش سئو سایت فروشگاهی سئوی خارجی است
در این قسمت از آموزش سئو سایت فروشگاهی به بررسی سئو خارج از صفحه می پردازیم. در سئوی خارجی شما بدون تولید محتوا می توانید برای سایت خود لینک سازی و ایجاد ترافیک کنید. مثلا در حوزه های پر رقابت مانند موبایل بیشتر سایت ها با کار کردن بر روی سئو خارجی توانسته اند رتبه های خوبی را بدست بیاورند.
سئوی خارج از صفحه به اقداماتی اشاره دارد که خارج از سایت انجام می پذیرد تا بر رتبه بندی سایت شما در صفحات نتایج موتورهای جستجو تأثیر بگذارد. در کنار سئو داخلی و مواردی که اشاره شد، سئو خارجی بیشترین وزن را در رتبه بندی ها دارد.
بهینه سازی خارج از سایت شامل بهبود درک موتور جستجو و کاربر از محبوبیت، مرتبط بودن، قابل اعتماد بودن و اعتبار سایت فروشگاهی است. این کار توسط سایر مکانهای معتبر در اینترنت مثل صفحات، سایتها، افراد و… انجام میشود که به وبسایت شما پیوند میدهند یا آن را تبلیغ میکنند و به طور مؤثر کیفیت و اعتبار محتوا و محصولات شما را تضمین میکنند.
نحوه انجام سئو خارج از صفحه در آموزش سئو سایت فروشگاهی
۱- ساخت بک لینک
از دیدگاه گوگل، هرچقدر تعداد بک لینک ها به سایت شما بیشتر باشد، اعتبار بیشتری برای شما وجود خواهد داشت. با این حال چند نکته مهم در این خصوص وجود دارد.
- ترجیح این است که کمیت بک لینک در دامنه بیشتر باشد نسبت به تکرار آن در یک دامنه خاص.
- ترجیح این است کیفیت بک لینک چه از نظر انکرتکست و سایت مبدا مهمتر از کمیت آن باشد.
- به هیچ عنوان بک لینک های ارزان قیمت نخرید.
- سعی کنید بک لینک ها را در مدت زمان کوتاه و تعداد زیاد، نخرید.
- از سایت های نامعتبر بک لینک تهیه نکنید.
ساخت و یا خرید بک لینک همچنین یکی از راه هایی است که می توانید با آن برای محتواهای خود ترافیک ارجاعی ایجاد کنید. با توجه به حساسیت در این زمینه، پیشنهاد می کنیم برای خرید و ساخت بک لینک ها، یا ابتدا در مورد این موضوع دانش کافی را به دست بیاورید، یا اینکه خرید و ساخت آنها را به یک متخصص سئو بسپارید.
ساخت لینک با تکنیک لینک های شکسته نیز یک استراتژی است که بوسیله آن می توانید لینک های شکسته از سایت های مختلف را به سایت خود هدایت کنید.
۲- فعالیت در شبکه های اجتماعی و دریافت سوشیال سیگنال
سوشیال سیگنال هر سیگنالی است که از شبکه های اجتماعی برای سایت شما ارسال می شود. مثلا لایک شدن پست های توییترتان، کامنت گرفتن پست های اینستاگرام، اشتراک گذاری مقالات وبلاگ در شبکه های اجتماعی و بازخوردهایی که از آنها دریافت می کنید.
رسانه های اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر، اینستاگرام و تلگرام ابزارهایی عالی برای تبلیغ محتواهای ارگانیک و تبلیغات کلیکی هستند. هدف از تبلیغات در این رسانه ها باید اشتراک محتواها و ویدئوهایی باشد که کاربران را وادار کند به وبسایت شما رفته و باعث افزایش ترافیک آن شوند.
هر چند گوگل مستقیماً اعلام نکرده است که پیوند از یک شبکه اجتماعی به سئو سایت کمک میکند، ولی الگوریتم های گوگل در سایت ها و شبکه های اجتماعی به دنبال خزش و پیدا کردن نام و عنوان برند شما هستند.
همچنین نمایه های شبکه اجتماعی شما نه تنها رتبهبندی میشود، بلکه احتمالاً برای هر عبارت جستجوی مرتبط با برند و محصولات شما در بالاترین رتبه قرار میگیرد.
علاوه بر این، تقویت محتواهای سایت از طریق شبکه های اجتماعی احتمالاً توسط گوگل دیده می شود.
۳- منشن کردن نام و عنوان سایت بدون لینک سازی
منشن کردن بدون لینک کم خطرترین راه برای سئو سایت فروشگاهی است. در این تکنیک کافی است به سایت های مختلف، انجمن ها و حتی شبکه های اجتماعی رفته و در بخش های مختلف نام سایت تان را تکرار کنید.
۴- برند سازی
شاید یکی از کلیدیی ترین شاخص هایی که در ساخت برند مؤثر است افزایش جستجوی برند است که می تواند جستجوی نام تجاری، محصولات یا جستجوهای نام دامنه شما باشد. برای مشاهده اینکه چگونه جستجوهای برند شما در طی بازه خاصی تغییر کرده است، به ابزار Keyword Overview بروید و نام برند خود را وارد کنید. یک کادر “روندها” را مشاهده خواهید کرد که نشان می دهد حجم جستجو های مرتبط با شما در ماه گذشته چگونه تغییر کردهاست.
اگر چه در مورد برند سازی قطعا به مقالات و آموزش های بیشتری نیاز است اما در این مقاله آموزش سئو سایت فروشگاهی ذکر همین نکته را لازم می دانیم که برند سازی باعث اعتبار و رشد نام شما و ایجاد ترافیک های بیشتر برای سایت شما می شود.
تلاشهای برندسازی همچنین به گوگل کمک میکند تا اعتبار سایت و نام شما را درک کند.، به همین دلیل است که برد سازی به یک روش مفید در اقدامات سئوی خارج از صفحه تبدیل شده است.
با این اوصاف سعی کنید در شبکه های اجتماعی و سایت های مختلف با نام و برند خود به دنبال تولید محتوا و نوشتن کامنت ها و اظهار نظر در مورد موضوعات مختلف باشید. تا جایی که می توانید نام و برند خود را ترویج داده و محصولات مرتبط با برند خود را تبلیغ کنید.
۵- انتشار محتوا در قالب رپورتاژ آگهی
رپورتاژ یک محتوایی است که به گونه ای طراحی و تولید شده است که مانند محتوای واقعی در سایت ها به نظر برسد و خوانده شود اما در حقیقت تبلیغات پولی است. هر چند رپورتاژ آگهی ممکن است اطلاعاتی را به مخاطبان بدهد و چالش های آنان را حل کند اما هدف اصلی آن بازاریابی محصولات، افزایش اعتبار کسب و کار، تبلیغات و یا ایجاد ترافیک برای سایت است.
۶- نظرات کاربران و ثبت review
شاید باور نکنید ولی ۸۹ درصد از کاربران قبل از خرید یک محصول ابتدا نظرات خریداران آن محصول را مورد مطالعه قرار میدهند. از این رو ثبت review یک روش عالی برای ایجاد اعتبار در اقدامات سئوی خارج از صفحه یا سئو خارجی است که خیلی ها آن را دست کم گرفته اند.
شاید کوچکترین مزیت جمع آوری و ثبت نظرات مشتریان قبلی این است که می تواند به گوگل در درک بهتر محصولات شما کمک کند. گوگل از این اطلاعات برای تقویت برند و معرفی آن به کاربران استفاده میکند، که میتواند اعتبار دامنه سایت شما و در نهایت رتبه بندی ها را در نتایج جستجو را افزایش دهد.
در پایان
سایت های فروشگاهی زمانی که در نتایج برتر موتورهای جستجو باشند به موفقیت رسیده و رشد میکنند. زیرا خریداران عمدتا روی چند لینک اولی که میبینند کلیک میکنند. بدون یک اجرای یک فرایند قوی در زمینه سئو سایت فروشگاهی، شما نمی توانید به کسب درآمد پایدار از سایت خود فکر کنید. مزیت اجرای سئو فقط به افزایش ترافیک از طریق جستجوهای ارگانیک نیست. سئو می تواند کاربرانی که واقعاً علاقه مند به خرید محصولات شما هستند را به سایت شما هدایت کند. بنابراین، برای به حداکثر رساندن سود و کسب درآمد از سایت، اجرای استراتژی سئو در سایت فروشگاهی ضروری است.
اجرای استراتژی های سئو مخصوصا در سایت های فروشگاهی کار ساده ای نیست. در سایت فروشگاهی به دلیل تعدد محصولات و دسته بندی های فراوان مشکلات بیشتری نسبت به سایت های دیگر بوجود می آید که لازم است در طول اجرای فرایند سئو برطرف شوند.
به یاد داشته باشید که کلید موفقیت یک فروشگاه آنلاین پررونق فقط داشتن محصولات زیاد نیست. بلکه نحوه ارائه محصولات و بازاریابی آنها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. با وجود سایت های فروشگاهی فراوان و رقبای زیاد، در معرض دید بودن کاربران خیلی مهم است. لذا باید همواره اطمینان حاصل کنیدکه از تمام قدرت بهینهسازی و سئو به نفع خود استفاده می کنید.
از بهینهسازی محتواها گرفته تا اطمینان از اینکه هیچ لینک شکستهای تجربه کاربر را مختل نمیکند، میتواند شما را متمایز کند. در یک سایت فروشگاهی قدرت ترکیب هر دو روش تولید محتوا و بازاریابی برای آن بسیار مهم است. ترکیب این دو گزینه پتانسیل ایجاد تمایز در استراتژی های بازاریابی دیجیتال شما را دارد.
در این محتوای جامع و آموزش سئو سایت فروشگاهی راجع به تمام مواردی که برای سئو در سایت فروشگاهی نیاز است به طور مفصل صحبت کردیم. اکنون این شما هستید که باید بهترین شیوه های سئو سایت فروشگاهی را اجرا کنید و شاهد افزایش رتبه و درآمد فروشگاه آنلاین خود باشید. اگرهم نیاز به راهنمایی بیشتری در هر زمینه دارید مجموعه مرتضی واعظ عبایی همواره پشتیبان شماست. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
سؤالات متداول در مورد آموزش سئو سایت فروشگاهی
۱- منظور از سئو سایت فروشگاهی چیست؟
بطور خلاصه می توان گفت سئو سایت فروشگاهی، مجموعه اقداماتی است که رتبه سایت فروشگاهی شما را در نتایج جستجوی گوگل بالاتر میآورد. همانگونه که اشاره شد بزرگترین مشکل سایت های فروشگاهی، بعد از راه اندازی آن کمبود ترافیک و فروش کم است. این مشکل، با انجام فرایندهای سئو سایت فروشگاهی بر روی سایت قابل رفع است.
۲- چرا سئو سایت فروشگاهی اهمیت دارد؟
در اهمیت این موضوع به ذکر همین نکته بسنده میکنیم که ۳۷.۵% از کل ترافیک سایت های فروشگاهی از بازدیدهای موتور جستجو بدست میآیند که با نرخ تبدیل ۲-۴%، میتواند فروش خوبی را برای سایتهای فروشگاهی به ارمغان بیاورد.
۳- مراحل آموزش سئو سایت فروشگاهی چیست؟
در آموزش سئو سایت فروشگاهی، به ۶ مرحله تحقیق کلمات کلیدی، بهینه سازی چیدمان سایت، سئو داخلی، سئو تکنیکال، بازایابی محتوا و سئو خارجی به شکل گام به گام می پردازیم.
۴- هزینه های اجرای خدمات سئو سایت فروشگاهی چقدر است؟
برای راهاندازی یک کسب و کار آنلاین هزینههای زیادی مانند هزینه طراحی سایت حرفه ای، هزینه های خرید کالا یا ارائه خدمات، پرداخت حقوق نیروهای کار و سایر هزینه های جانبی را انجام داده اید. اما اجرای فرایندهای سئو سایت و پرداخت هزینه برای خدمات سئو موجب میشود خیلی سریع به فروش بالا و کسب درآمد برسید.
از این رو پرداخت هزینه های سئو در حقیقت یک سرمایه گذاری است و همیشه به این دید به آن نگاه کنید.
امتیاز شما به این مقاله
سهراب علیخانی
سلام. برای سئو سایت فروشگاهی بغیر از افزونه های سئو باید افزونه خاص دیگه ای نصب کنیم؟
مرتضی واعظ عبایی
سلام و وقت بخیر جناب علیخانی عزیز.
برای سئو سایت فروشگاهی شما یاید فرآیندهای زیادی را مطابق آموزشی که در محتوا داده شد انجام دهید. افزونه های سئو در حقیقت بخشی از فرآیند را بصورت امتیاز به شما نشان می دهند. شما نیاز به سئوی داخلی، سئوی تکنیکال، سئوی خارجی، سئو محتواها و اصلاح معماری سایت دارید که برخی از این اقدامات نیاز به داشتن مهارت می باشد. پیشنهاد این است که برای دریافت مشاوره با شماره ۰۹۱۲۰۲۹۰۶۷۰ تماس حاصل فرمایید.
شیما فاتحی
سلام با توجه به اینکه در سایت های فروشگاهی محصولات زیادی داریم و احتمال اینکه صفحات ۴۰۴ داشته باشیم برای رفع این مشکل چه کنیم
مرتضی واعظ عبایی
سلام و وقت بخیر سرکارخانم فاتحی گرامی
در سایت های فروشگاهی مطابق آموزشی که در محتوا ارائه شد محصولات زیادی داریم. گاه این محصولات حذف می شوند و گاهی مشابه آنها ایجاد می شود. باید با استفاده از ابزارها و سرچ کنسول ابتدا صفحات ۴۰۴ شناسایی شده و بعد نسبت به حذف و یا ریدایرکت برای آنها اقدام کنیم. صفحاتی که مشابهی ندارند را ابتدا نو ایندکس کرده و سپس حذف می کنیم. اما صفحاتی که مشابه آنها محصولاتی در سایت هست رو می توانیم ریدایرکت ۳۰۱ انجام دهیم و بدین ترتیب مشکل ارور صفحات ۴۰۴ را حل خواهیم کرد.
باقری
سلام. ابزارهای تحلیل سئوی داخلی کدام مناسب تر هستند؟
مرتضی واعظ عبایی
سلام و ارادت جناب باقری عزیز
تعداد ابزارهای تحلیلی برای سئوی داخلی با توجه به تحریم برخی از شرکت های ارائه دهنده، کمتر شده است . ولی شما می توانید از ابزارهای ahrefs، screaming frog و موارد مشابه استفاده کنید. سپاس
جاویدی
با سلام برای لینک صفحات محصول به دسته بندی از افزونه های لینک سازی خودکار استفاده کنیم اشکال نداره؟؟
مرتضی واعظ عبایی
سلام و وقت بخیر
توصیه می شود برای استفاده از لینک سازی داخلی از افزونه های خودکار استفاده نکنید. معمولا لینک سازی های خودکار اسپم شکل به نظر می رسند که این مورد در رتبه بندی گوگل ممکن است اثر منفی داشته باشد. سپاس از همراهی شما
سالمی
سلام از صفحات محصول چگونه باید توضیحاتی برای صفحات وبلاگ بنویسیم. میشه لینک سازی کنیم؟ ایراد نداره ؟
مرتضی واعظ عبایی
سلام و روز بخیر جناب سالمی
کلیه صفحات یک سایت با یک فرایند لینک سازی صحیح و اصولی قابل ارجاع به هم هستند. ولی همانطور که اشاره شد اجرای لینک سازی باید اصولی باشد. نکته مهم در این مورد مرتبط بودن انکر مربوطه در صفحه مبدا و محتوای صفحه مقصد است. بهتر است صفحات مرتبط در دسته بندی و محصول به یکدیگر لینک شود. همچنین می توانید در صفحات محصول مثلا آموزش محصول خاصی را به صفحه وبلاگ که آن آموزش را ارائه دادید لینک کنید.
تیمور علوی
سلام. برای دسته بندی محصولات خشکبار که شاید به هم زیاد مرتبط نباشن چکار کنیم؟؟
مرتضی واعظ عبایی
سلام و عرض ادب
ایجاد صفحات محصول و دسته بندی در سایت فروشگاهی اهمیت زیادی دارد. سعی کنید برای هر تعداد محصول مرتبط یک دسته بندی حتما ایجاد کنید. تولید محتوا و لینک سازی بین آنها نیز فراموش نشود. سپاس
باقری
خیلی خوب و کاربردی
مرتضی واعظ عبایی
سلام و ارادت
سپاس از لطف شما
صداقت
عالی بود?
مرتضی واعظ عبایی
سلام و ارادت جناب صداقت عزیز
ممنون از همراهی شما
براتی
سلام ممنون از محتوای خوبی که منتشر کردید. در خصوص نحوه دسته بندی محصولات و لینک سازی بین محصول و دسته بندی آیا افزونه ای است که بطور خودکار محصولات را دسته بندی های مشخص قرار بده و لینک کنه؟
مرتضی واعظ عبایی
سلام و ارادت
برای قرار دادن محصولات در دسته بندی ها خاص تا جایی که اطلاع دارم افزونه ای نیست. ولی برای لینک سازی افزونه های خودکار لینک سازی هستند که این کار را انجام می دهند. ما در آموزشهای سئو سایت فروشگاهی تأکید می کنیم بیشتر از طریق دستی لینک سازی را انجام دهید.
سارا دیوانی
خیلی مفید,?
مرتضی واعظ عبایی
سلام و سپاس از شما
حامد پزشکی
درودود فراوان
محتوای خیلی پرباری ارائه دادید
مرتضی واعظ عبایی
سلام و درود بر شما
از حسن توجه شما بینهایت سپاسگزارم.