آموزش افزایش سرعت سایت با ۱۱ راهکار اساسی
عملکرد یک وبسایت معیاری برای اندازه گیری تجربه کاربری آن سایت است. یکی از فاکتورهای عملکرد سایت، سرعت لود شدن آن می باشد. هر چند افزایش سرعت سایت به طور مستقیم بر روی سئو داخلی سایت شما تاثیر گذار است ولی تأثیرات غیر مستقیم دیگری مانند بهبود تجربه کاربری و کاهش نرخ بانس ریت کاربران دارد. حتی در برخی موارد نمی توانیم موضوع سرعت سایت را بی ارتباط با شکست اهداف راه اندازی سایت بدانیم .
هنگامی که صفاحات سایت سریعتر و قابل اطمینان تر بارگذاری می شوند، نه تنها تجربه کاربری بهتری را ارائه می دهند، بلکه در نتایج جستجوی گوگل رتبه بالاتری بدست خواهند آورد.
طراحان سایت و همچنین صاحبان وبسایت ها می توانند اقداماتی را برای افزایش سرعت لود شدن سایت انجام دهند. این اقدامات شامل بهینه سازی فاکتورهای طراحی مانند اندازه های تصویر، قالب بندی ها و استفاده از اسکریپت خارجی، همراه با انتخاب یک هاستینگ خوب برای سایت است.
در این محتوا سعی کرده ایم مزایای افزایش سرعت سایت را شرح دهیم. همچنین ابزارهایی برای تست سرعت و در نهایت راهکارهای افزایش سرعت با ۱۱ اقدام مؤثر را به شما مخاطبین عزیز تقدیم کنیم.
منظور از سرعت سایت چیست؟
به طور خلاصه، سرعت سایت به سرعت بارگیری محتواهای شما هنگام بازدید کاربران از یک صفحه در سایت شما اشاره دارد. این کار با یکسری درخواست ها از مرورگر به سرور سایت جهت بارگذاری کامل آن صورت می گیرد.
البته باید اشاره کنیم که سرعت صفحه نباید با سرعت وبسایت اشتباه شود.، سرعت صفحه نشان دهنده زمان بارگذاری یک صفحه خاص است.
چرا افزایش سرعت سایت مهم است؟
وقتی نوبت به سرعت بارگذاری می رسد، هر ثانیه برای سایت شما اهمیت دارد. در واقع، تحقیقات گوگل نشان میدهد که وقتی زمان بارگذاری از یک به سه ثانیه افزایش مییابد، احتمال ترک کاربر تا ۳۲ درصد افزایش مییابد. اگر صفحه پنج ثانیه طول بکشد تا بارگذاری شود، این احتمال به ۹۰ درصد افزایش می یابد.
به عبارت دیگر، اگر صفحات شما در عرض چند ثانیه بارگذاری نشود، احتمال خروج بازدید کنندگان از سایت شما به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.
علاوه بر این، همانطور که گفتیم اگر صفحات وبسایت دیر بارگذاری شوند، در تجربه کاربری تأثیر گذار خواهد شد و تعامل کاربر با سایت کم خواهد شد.
سرعت سایت همچنین نقش اساسی در بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) دارد. گوگل هنگام تصمیم گیری برای رتبه بندی صفحات وب، فاکتورهای مختلفی را در نظر می گیرد. یکی از این فاکتورها سرعت لود شدن سایت است. یک وب سایت با سرعت پایین، تجربه کاربری ضعیفی دارد و در نتیجه در نتایج جستجو ترافیک کمتری به دست می آورد. از دسامبر ۲۰۱۷، موتور جستجوی گوگل رتبه بندی را بر اساس نسخه های موبایلی صفحات، حتی برای جستجوهای انجام شده در دستگاه های دسکتاپ آغاز کرده است. هدف از این تصمیم، دادن رتبه پایین تر به سایت هایی است که سرعت پایینی دارند و در همه دستگاه های موبایل به خوبی نمایش داده نمی شوند.
قابلیت استفاده از وب سایت مانند سرعت صفحه وب سایت، زمان بارگذاری و پاسخگویی وب سایت به درخواست های کاربر به طور مستقیم بر وفاداری مشتری تأثیر می گذارد. یکی دیگر از دلایل اهمیت افزایش سرعت سایت این است که می تواند بر درک کاربران از برند شما تأثیر بگذارد. اگر بارگذاری صفحات سایت شما بیش از حد طول بکشد یا در طول فرآیند مشکلی پیش بیاید، می تواند وب سایت شما را غیر قابل اعتماد نشان دهد.
در اینجا باید ذکر کنیم که اهمیت افزایش سرعت لود سایت صرفا بر روی سئو سایت نیست. بلکه یکی از مهم ترین عوامل موفقیت یا شکست سایت ها در تبلیغات اینترنتی، مخصوصا google ads، زمان بارگذاری صفحات است.
طبق آمار ارائه شده، زمانی که سرعت لود یک سایت از ۵ ثانیه بیشتر شود، بیش از ۵۰ درصد مخاطبان صفحه را ترک میکنند. این به معنای افزایش شدید بانس ریت و کاهش رتبه در نتایج گوگل است.
سرعت لود شدن سایت در فرایندهای سئو سایت فروشگاهی اهمیت زیادتری پیدا می کند. سایت فروشگاهی که بالای ۵ ثانیه بارگذاری شود ۲۲% بازدید صفحات کمتر، ۵۰% نرخ خروج بیشتر کاربران و ۲۲% نرخ کمتر تبدیل کاربر به مشتری را به نسبت یک سایت که در عرض ۱ الی ۳ ثانیه بارگذاری میشود، تجربه خواهد کرد. بیشتر از ۷۵% مراجعه کنندگان سایتها و مشتریان فروشگاههای آنلاین، به محض اینکه تأخیر و سرعت پائین یک سایت را ببینند سایت مورد نظر را ترک می کنند.
به هر حال در فضای رقابتی بین وبسایتهای مختلف، سرعت کم بارگذاری یک سایت نمی تواند توجیهی برای کاربرانی که به دنبال دریافت سریع خدمات هستند داشته باشد.
سرعت مناسب برای یک سایت چقدر است؟
سرعت استاندارد لود کامل برای وبسایت های ایرانی با توجه به مواردی که در بالا گفته شد، باید در حدود ۳ تا ۷ ثانیه باشد. برای کسب نتایج خوب، این زمان بارگذاری را باید به صورت مستمر بررسی کنید و اگر زمان لود شدن از این عدد بیشتر شد، با روش هایی که توضیح می دهیم سعی کنید برای افزایش سرعت سایت اقدام کنید.
قبل از شروع بهینه سازی سرعت وب سایت خود، باید زمان بارگذاری فعلی خود را تعیین کنید و مشخص کنید چه چیزی باعث کاهش سرعت سایت شما می شود. سپس باید اهدافی را برای سرعت وب سایت خود تعیین کنید.
پارامترهای تست سرعت لود سایت کدامند؟
عوامل مختلفی تعیین میکنند که کاربران چگونه سرعت یک وبسایت را درک میکنند. اندازه گیری این عوامل تنها راه برای بهبود آنها و اقدامات لازم برای افزایش سرعت سایت خواهد شد.
مهم ترین قسمت این معیارها Core Web Vitals است که سه معیار مهم عملکرد وبسایت را اندازه گیری می کند:
- Largest Contentful Paint یا LCP که سرعت بارگزاری بزرگترین عنصر در صفحه را اندازه گیری می کند.
- First Input Delay یا FID که سرعت واکنش صفحه به ورودی کاربر را اندازه گیری میکند.
- Cumulative Layout Shift یا CLS که ثبات بصری عناصر صفحه را اندازه گیری میکند.
سایر معیارهای مهم برای ارزیابی عبارتند از: Time to First Byte که زمان شروع بارگذاری یک صفحه را اندازه می گیرد، سرعت جستجوی DNS (سرعتی که DNS یک صفحه، نام دامنه را برای آدرس IP ترجمه می کند) و Time to Interactive (این پارامتر به مدت زمانی اشاره می کند که المان های تعاملی بارگذاری شوند.)
با چه ابزارهایی می توانیم سرعت لود شدن سایت را اندازه گیری کنیم؟
اگر یک وبسایت وردپرسی دارید ابزار رایگان website speed test انتخاب خوبی برای اندازه گیری سرعت است. این ابزار سرعت بارگذاری صفحات سایت، تعداد درخواستها و سایز صفحه سایت را در اختیار شما قرار می دهد.
این ابزار هم یک روش تست سرعت است که توسط خود گوگل راه اندازی شده است. با این ابزار شما می توانید سرعت را بسنجید و راهکارهایی برای افزایش سرعت سایت دریافت کنید.
تنها مشکل این ابزار، محدودیت آن برای کاربران ایرانی است. باید قبل از ورود به این صفحه آی پی خود را تغییر دهید.
این ابزار نیز برای تست سرعت وب سایت و ارائه راه حل برای بهبود آن ساخته شده است.
شاید محبوب ترین ابزار تست سرعت حداقل در ایران همین ابزار باشد. این ابزار امکانات خوبی را برای کاربران فراهم آورده است و خدمات آن هم با ساخت یک اکانت قابل استفاده است. راهکارهای خوبی که این سایت برای شما ارائه می دهد می تواند به افزایش سرعت سایت منجر شود.
افزایش سرعت سایت با ۱۱ روش ساده و موثر
اکنون که اهمیت افزایش سرعت سایت و نحوه تست سرعت را فرا گرفتید، وقت آن است که روی بهبود این معیار کلیدی کار کنید. ۱۱ روش آسان و مؤثر برای افزایش سرعت سایت در سطور زیر توضیح داده شده است.
موضوعی که باید به آن دقت کنید این است که برخی از این نکات برای اجرایی شدن حتما نیاز به وجود یک فرد متخصص در زمینه سئو تکنیکال و در بیشتر موارد مسلط به کدنویسی دارد. هدف ما از آموزش این موارد آشنایی شما به شکل تئوری است.
البته بسیاری از نکات نیز بدون نیاز به داشتن دانش تخصصی قابل اجراست. شما می توانید با نصب برخی از افزونه ها و کمی دقت در زمینه انتخاب هاست مناسب، نحوه بارگزاری عکس ها تا حد زیادی به بهبود سرعت سایت خود کمک کنید.
۱- انتخاب یک هاست قوی با پشتیبانی خوب
هاستی که شما برای وبسایت خود انتخاب می کنید نقش مهمی در عملکرد وب سایت شما دارد. هاست ارزان اغلب به عملکرد ضعیف سایت شما و سرعت پایین آن منجر می شود. هاست ضعیف می تواند به معنای به اشتراک گذاری منابع بین چندین وب سایت در یک سرور بیش از حد بارگذاری شده باشد، که می تواند زمان بارگذاری صفحات شما را تحت تأثیر قرار دهد. سعی کنید در انتخاب هاستینگ خود نهایت دقت را داشته باشید.
توصیه می شود هنگام خرید هاست، از خرید هاست های اشتراکی پرهیز کنید و برای خرید سرور های اختصاصی اقدام کنید. همینطور خرید هاست های ابری کمک بسیار زیادی در افزایش سرعت سایت به شما می کند.
همچنین توصیه می شود اگر از طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنید، هاست مخصوص این سیستم را تهیه کنید.
۲- برای افزایش سرعت سایت، از شبکه تحویل محتوا یا CDN استفاده کنید.
شبکه تحویل محتوا (CDN) که به آن شبکه توزیع محتوا نیز گفته میشود، شبکهای از سرورها است که میتواند به بهبود سرعت بارگذاری سایت کمک کند. این کار با میزبانی و ارائه نسخه هایی از محتوای ثابت سایت شما از سرورهای واقع در سراسر جهان انجام می شود.
CDN به جای میزبان شما کار می کند. علاوه بر سروری که وب سایت اصلی شما را میزبانی می کند، میتوانید از CDN برای توزیع کپیهای فایلهای سایت خود در میان مراکز داده ای که به طور استراتژیک انتخاب شدهاند، استفاده کنید. استفاده از شبکه توزیع محتوا می تواند با کاهش فاصله درخواست داده بین مرورگرها و سرورهای میزبان شما، عملکرد سایت را به حداکثر برساند.
به طور مثال زمانی که هاست شما در شهر تهران واقع شده باشد اما یکی از کاربران از کیش بخواهد به سایت شما متصل شود، به جای اینکه تمامی اطلاعات از هاست شما در شهر تهران بارگذاری شود، مرورگر کاربر به سرور CDN در یک کشور نزدیک مثلا امارات متحده عربی متصل میشود و با توجه به فاصله کمتر کیش تا امارات، در زمان بسیار کوتاهی سایت شما برای وی بارگزاری می شود.
۳- افزونه های نصب شده بر روی وبسایت وردپرسی خود را تا حد امکان کاهش دهید.
نصب افزونه ها برای سایت های وردپرس ضروری است و بسیاری از این افزونه ها امکانات فراوانی را برای سایت فراهم می کنند اما واقعیت این است که نصب افزونه های زیاد سبب کند شدن سرعت سایت می شود. با مدیرت صحیح و بررسی افزونه های غیر ضروری، آن دسته از افزونه هایی که خیلی کاربرد ندارند و موجب کمتر شدن سرعت لود سایت می شود را پاک نمایید.
۴- برای افزایش سرعت سایت، حجم تصاویر خود را کاهش دهید.
تصاویر به بهبود ظاهر صفحات وبسایت و افزایش کیفیت محتوای شما کمک می کنند. با این حال، تصاویر پر حجم می توانند زمان بارگذاری صفحات سایت را به تأخیر بیندازند. بنابراین، یکی از ساده ترین راه ها برای افزایش سرعت سایت، فشرده سازی و بهینه سازی تصاویر است.
این کار را می توانید با تغییر فرمت فایل آنها، فعال کردن بارگذاری تنبل، و فشرده سازی تصاویر انجام دهید. با کاهش اندازه فایلهای تصاویر، می توانید حجم آنها را کاهش دهید و در نهایت به افزایش سرعت سایت و بارگذاری سریع تر صفحات کمک کنید.
پلاگین های مختلفی برای بهینه سازی تصویر وجود دارد که می توانید برای این منظور از آنها استفاده کنید.
۵- برای افزایش سرعت سایت، تغییر مسیرها (Redirects) را کاهش دهید.
تغییر مسیرهای زیاد در وبسایت می تواند به کاهش سرعت لود صفحات بینجامد. هر بار که یک صفحه به صفحه دیگری هدایت می شود، فرآیند درخواست و پاسخ HTTP را طولانی می کند. البته، در برخی موارد ممکن است تغییر مسیرها ضروری باشد، مانند زمانی که شما در حال انتقال به یک دامنه جدید هستید.
با این اوصاف، حذف تغییر مسیرهای غیر ضروری در سایت می تواند زمان بارگذاری صفحات را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و به افزایش سرعت سایت منجر شود.
چند راه مختلف برای کاهش تغییر مسیرها در وردپرس وجود دارد. یکی از آنها جلوگیری از ایجاد موارد غیر ضروری هنگام لینک سازی ها و ساخت منوهای سایت است.
شما میتوانید از ابزاری مانند Screaming Frog برای شناسایی همه تغییر مسیرها در سایت خود استفاده کنید. سپس می توانید مواردی را که نیاز ندارید از طریق فایل htaccess سایت خود حذف کنید.
۶- برای بهبود سرعت سایت، صفحات وبسایت خود را کش کنید.
کش کردن، یکی از مؤثرترین روش ها برای افزایش سرعت سایت است. کش کردن، کپی هایی از فایل های سایت شما را ذخیره می کند و زمان مورد نیاز برای سرور، جهت ارائه یک صفحه وب به مرورگر بازدیدکننده را به حداقل می رساند.
به طور معمول بیشتر از ۳۵ درصد از کاربران سایت شما، کاربرانی هستند که قبلا نیز به سایت مراجعه کرده اند. کش کردن سایت قابلیتی است که باعث افزایش سرعت بارگذاری سایت برای کاربران بازگشتی می شود.
کش کردن صفحات وبسایت همچنین می تواند به کاهش زمان تا ارائه اولین بایت (TTFB) کمک کند، زیرا سرور را ملزم می کند از منابع کمتری برای بارگذاری یک صفحه استفاده کند.
روش های مختلفی برای کش کردن صفحات وب شما وجود دارد. شما می توانید این کار را در سطح سرور انجام دهید، به این معنی که هاستینگ شما آن را برای شما مدیریت می کند.
گزینه دیگر استفاده از یک پلاگین کش مانند WP Rocket است که یک افزونه رایگان وردپرسی است و ذخیره صفحات وب شما را سریع و آسان می کند.
۷- برای افزایش سرعت سایت، کش مرورگر را فعال کنید
کش مرورگر اقدامی است که می توانید از آن برای بهبود سرعت بارگذاری و افزایش سرعت سایت و صفحات استفاده کنید. این تکنیک مرورگر را قادر می سازد تا اطلاعات مختلفی از جمله تصاویر و فایلهای جاوا اسکریپت را ذخیره کند.، بنابراین لازم نیست هر بار که کاربر از آن صفحه بازدید می کند کل صفحه را مجدد بارگذاری کند.
WP Rocket یک افزونه کش قدرتمند است که می توانید براحتی در سایت وردپرس خود از آن استفاده کنید.
۸- فایل های CSS، جاوا اسکریپت و HTML را کوچک کنید.
بهینه سازی نحوه بارگزاری فایل های صفحات می تواند به بهبود سرعت بارگذاری صفحات سایت کمک کند. شما می توانید تمام کدهای CSS، جاوا اسکریپت و HTML خود را کوچک کنید. این به معنای حذف فضاهای غیر ضروری، کوچک کردن کاراکترها و سایر عناصر غیر ضروری برای کاهش حجم فایل ها است.
کاهش اندازه فایل ها، ترکیب فایل ها را نیز ساده تر می کند. همه این عوامل منجر به افزایش سرعت سایت و بارگذاری صفحات میشوند.
۹- بارگذاری همزمان را برای فایل های CSS و جاوا اسکریپت خود را به تعویق بیندازید.
سایت شما از فایل های CSS و جاوا اسکریپت تشکیل شده است. این اسکریپت ها می توانند به صورت همزمان یا ناهمزمان بارگذاری شوند. بارگذاری همزمان به این معنی است که فایل ها یکی یکی بارگذاری می شوند، به ترتیبی که در صفحه وب شما ظاهر شوند. با این روش، زمانی که مرورگر با یک اسکریپت مواجه می شود، بارگذاری عناصر دیگر در صفحه را متوقف می کند تا زمانی که ابتدا آن فایل به طور کامل بارگذاری شود.
بارگذاری ناهمزمان باعث می شود چندین فایل با هم بارگذاری شوند که می تواند عملکرد صفحه را افزایش داده و به افزایش سرعت سایت بینجامد.
۱۰- برای افزایش سرعت سایت، پایگاه داده وردپرس خود را بهینه نگهدارید.
از دیگر روش هایی که برای افزایش سرعت صفحات وبسایت وردپرسی می توانید از آن استفاده کنید، بهینه سازی پایگاه داده آن است. اگر فکر می کنید که بهینه کردن پایگاه داده تاثیری بر روی افزایش سرعت سایت ندارد، باید بدانید که optimize نبودن پایگاه داده، در طولانی مدت سبب کندی سایت شما خواهد شد.
افزونه های زیادی برای بهینه سازی پایگاه داده وجود دارد که می توانیم به افزونه DB Cleaner اشاره کنیم.
نکته مهم قبل از اجرای بهینه سازی پایگاه داده، گرفتن یک بکاپ از تمام اطلاعات آن است.
۱۱- حذف کردن المان های اضافی صفحات و طراحی مجدد
برای بارگذاری بخش های مختلف سایت، درخواست هایی به سرور ارسال می شود تا فرآیند بارگذاری آن المان ها اجرا شود. این فرآیند می تواند به طولانی تر شدن زمان بارگذاری صفحات سایت منجر شود.
شما می توانید برای افزایش سرعت لود صفحات سایت خود، عناصر اضافی که در صفحات قرار دارند را حذف کنید. در بخش هایی که همواره تکرار می شوند، مانند هدر و فوتر و سایدبارها عمل حذف کردن المان های اضافی مؤثرتر خواهد بود.
جمع بندی پایانی
سرعت یک سایت اولین تأثیر را در مورد کسب و کار شما ایجاد می کند. اشاره به این نکته ضروری است که وقتی صحبت از تجربه کاربری به میان می آید، شما هیچ گاه اولویت دومی نخواهید داشت. سرعت پایین سایت یکی از آزاردهنده ترین چیزهایی است که مخاطب تجربه می کند و او را از حضور در سایت نا امید می کند. وبسایتهای با سرعن بالا معمولا به نرخ برگشتی بالای کاربران، نرخ پرش پایین، نرخ تبدیل بالاتر، تعامل بهتر، رتبههای بالاتر در جستجوی ارگانیک و تجربه کاربری بهتر منجر میشوند. همچنین وبسایتهایی با سرعت پایین اعتبار شما را از بین می برند.
با کاهش زمان بارگذاری صفحات، می توانید تأثیر مثبتی بر فرآیندهای فروش کسب و کار خود بگذارید، ترافیک بیشتری دریافت کنید و این می تواند به جذب مشتری و افزایش فروش منجر شود. در این مقاله، سعی کردیم توصیه هایی در مورد چگونگی بهبود عملکرد سایت و زمان بارگذاری صفحات به شما ارائه دهیم. از این که تا انتها با ما همراه بودید سپاسگزاریم.