هفت راز مهم برند سازی که کسب و کار شما را دگرگون می کند

چرا برند سازی برای کسب و کار شما اهمیت دارد؟

برندینگ یا برندسازی (Branding) یکی از واژه هایی است که  در سال های اخیر به شکل ویژه ای به آن پرداخته می شود. تألیف کتب و مقالات متعدد و برگزاری سمینارها و دوره های آموزشی فراوان در باره این مقوله نشان می دهد برندینگ، جایگاه ویژه ای را در حوزه کسب و کار برای خود باز کرده است.

با این مقدمه، شاید برای شما هم سؤال شده باشد که راز توجه جدی به واژه برندینگ در سال های اخیر چیست؟

دیدگاه ها و توصیفات قدیمی برند سازی را در حد تقلیل به مقوله زیبایی شناختی آن یعنی عناصری مانند لوگو، طراحی و بسته بندی تعریف می کردند حال آن که در دوران معاصر با گسترش  عرضه‌ کالا و خدمات حتی اگر کسب و کار شما محصول خود را با بهترین کیفیت و بسته بندی عرضه کند، به طور قطع رقبایی دارید که بتوانند از نظر کیفیت با شما رقابت کنند. در چنین شرایطی توجه به اصول برندینگ می ‌تواند جایگاه ویژه تری را برای شما بسازد و کسب و کار شما را از رقبا متمایز کند.

اگر چه برند سازی در کوتاه مدت هزینه‌ هایی را برای شما به همراه دارد، اما مزایای حاصل از تثبیت جایگاه و ارزش کسب و کار و محصول شما در بلند مدت می ‌تواند وفاداری مشتریان را افزایش داده و باعث سود آوری برای شما شود.

این آموزش در حقیقت نقشه راهی برای یادگیری برندینگ است. سعی داریم در ادامه مخاطبان عزیز را با تعاریف، اصول و عناصر مهم برند سازی آشنا کرده و به نکات مهمی اشاره کنیم که اجرای آنها می تواند شما را از رقبا متمایز کند.

برند سازی و یا برندینگ به چه معناست؟

توضیح برندینگ اگر چه ساده به نظر می رسد ولی در واقع این کلمه مفاهیم عمیق تری را در بر می گیرد. در ییشتر موارد، شما برای درک درست مفهوم  برندسازی باید با مفاهیم بازاریابی و حتی اصول ارتباطات در کسب و کار و روانشناسی سازمانی آشنا باشید.

برند سازی و نام تجاری مفهوم بسیار گسترده ای است و معنای لغوی آن به درک موضوع کمک زیادی نمی کند. اگر بخواهیم چند تا تعریف دقیق و جامع از برند سازی داشته باشیم باید بگوییم: 

” برند سازی فرآیند تحقیق، توسعه و به ‌کارگیری ویژگی‌ های متمایز یا مجموعه‌ای از ویژگی‌ ها در کسب و کار است تا مخاطبان بتوانند نام شما را با محصولات یا خدمات شما مرتبط کنند.”

“برند سازی فرایندی است که مشتریان جدید را جذب شما می ‌کند و مشتریان فعلی را برایتان حفظ می کند.”

مطابق این‌ تعاریف می‌ توان گفت که وقتی مخاطب محصولی را از شما می خرد برند شما در ذهن او نقش می بندد. برند سازی و برندینگ درحقیقت فرآیند ایجاد و تقویت برداشت و نقش مثبتی است که در ذهن مشتری و مخاطب شما شکل گرفته است.

 به عبارت دیگر، برندینگ به برند شما (محصول و خدمات شما) در ذهن مشتریان معنا می ‌دهد.

با توجه به این تعاریف می توان گفت تعاریف قدیمی و کلیشه ای از برندینگ که آن را در حد یک نام، لوگو و یا نشان و هویت بصری تقلیل می دادند دیگر کارآمد نیست.

 فرآیند برند سازی شامل مراحل مختلفی است که با برنامه ریزی و شناخت نیازهای مخاطبان و ارائه راه حل به آنها انجام می شود که در ادامه به توضیح این فرایند می پردازیم.

چرا برند سازی دارای اهمیت است؟

اگر چه اهمیت برندینگ و نام تجاری بر کسی پوشیده نیست ولی باید اشاره کنیم برندینگ تنها راهی است که کسب و کار شما را ذهن مخاطب و مشتری شما وارد می کند. برندینگ همچنین به مخاطبان شما اجازه می دهد تا بدانند از کسب و کار شما چه انتظاری دارند.

برندینگ همچنین راهی است که شما را از سایر رقبا متمایز می کند و به مخاطب می گوید شما انتخاب بهتری هستید. همچنین نام و نشان تجاری شما نشان دهنده شخصیت واقعی کسب و کار تان است و به مخاطب نشان می دهد شما به تمامی شعارهای خود پایبند هستید.

 برندینگ می تواند عاملی در جهت تقویت رضایت کارکنان در کسب ‌و کارها نیز باشد. پر واضح است کارمندی که برای یک کسب و کار شناخته ‌شده فعالیت می کند رضایت و علاقه بیشتری نسبت به کار خود دارد. این رضایت در نهایت باعث ایجاد حس تعلق خاطر و تمایل به کار بیشتر و در نتیجه، افزایش بهره وری می‌ شود.

استراتژی ساخت و توسعه برند چیست؟

استراتژی برندینگ یا استراتژی های توسعه برند برنامه ‌ای عملیاتی برای دستیابی به مجموعه ای از اهداف بلندمدت است که باعث می شود مصرف کننده و یا مخاطب  برند و محصولات شما را انتخاب کند. از این رو، یک استراتژی برندینگ موفق، باید ارتباط با مشتریان را در اولویت های خود قرار دهد.

برخی از کسب و کارها اغلب استراتژی های برندینگ را محدود به طراحی لوگو، شعار تبلیغاتی یا طراحی سایت می ‌دانند. اگرچه این مجموعه عناصر برای هر برند موفق ضروری است اما استراتژی برند چیزی فراتر از این موارد است.

استراتژی برندینگ موفق با در نظر گرفتن این عناصر باعث افزایش آگاهی از برند و ارزش آفرینی برای برند در بلند مدت می‌ شود. به عبارتی استراتژی برند با در نظر گرفتن نیازهای مخاطب محصول و خدمات با ارزشی را به وی ارائه می دهد که در ذهن او ماندگار شود.

با این تعاریف، بیشتر صاحب نظران برندینگ و استراتژی های آن را بیشتر شبیه یک فعالیت هنری می دانند تا یک مبحث علمی.

عناصر برند

عناصر برند به مجموعه‌ ای از عوامل اطلاق می ‌شود که شناسایی، تعریف و تمایز یک برند را برای مخاطب آسان می کند. این عناصر مهم برای ایجاد اعتبار و ارزش یک برند قابل استفاده و بسیار مهم تلقی می‌ شوند. اگر چه هویت اصلی برند بیشتر از یک لوگو یا شعار تبلیغاتی است ولی بهره گیری از عناصر اصلی برند می تواند شناخت برند در نزد مخاطبان را ساده تر کند.

در این قسمت قصد داریم شش مورد از عناصر مهم برند را برای شما معرفی کنیم.

نام برند

نام برند یک نام مشخص برای شناسایی کسب و کار و یا محصولات و خدمات ارائه شده توسط آن است. یک نام مناسب برند، در وهله اول باید به راحتی وارد ذهن مخاطب شده و در ذهن او باقی بماند.

فرایند انتخاب نام برند ممکن است آسان در نظر بیاید، اما در واقع اینطور نیست. از آنجایی که نام برند یک وسیله ارتباطی مؤثر و سریع است باید بر اساس فاکتورهای صحیحی انتخاب شود. از طرفی چون نام برند مرتبط با محصولی است که در ذهن خواننده شکل می گیرد تغییر این عنصر برای مدیران کسب و کار مشکل است.

فاکتورها و ویژگی هایی که یک نام تجاری خوب باید دارا باشد علاوه بر خصوصیاتی چون سادگی، رواج داشتن و متمایز بودن عبارتند از:

  • به راحتی تلفظ و دیکته شود
  • منحصر به فرد برای برند باشد
  • کوتاه و با قدرت باشد
  • به یاد ماندنی باشد
  • قابلیت محافظت داشته باشد
  • جلب توجه کند
  • با تعاریف مورد نظر برند سازگاری داشته باشد

علامت برند (لوگو)

لوگو طرح گرافیکی منحصر به فردی برای نشان دادن شرکت، محصول، خدمت و یا سایر هویت ها به مخاطب است. این عنصر در حقیقت همان بخش بصری یا دیداری هویت برند را در بر دارد.

مشتریان در پرتو به یاد سپاری لوگو و علامت برند می توانند از محصول در ذهن خود تصویر بسازند. این بدان معناست که برند همانند یک یاد آور دیداری برای مصرف کننده در خریدهایش عمل می کند. لوگوی برند در اکثر مطالعات انجام شده بیشترین اهمیت را در تشخیص بصری برند داشته است.

عناصر بصری برند در بیشتر موارد ممکن است از عناصر کلامی و آوایی مهم ‌تر باشند. بنابراین در طراحی آن دقت زیادی کرده و سعی کنید بیشتر با نیازهای مخاطبان هماهنگ باشد.

برند سازی 59

ویژگی های یک لوگوی خوب:

  • ارزش ها و اهداف شرکت را مجسم کند
  • متمایز باشد
  • مفید و مؤثر واقع شود
  • جالب و خاطره انگیز باشد
  • قابل تشخیص باشد
  • ربط دادن آن با برند برای مشتریان به راحتی امکان پذیر باشد

شعار تبلیغاتی

شعار، اصطلاح یا عبارت کوتاه و اغلب استعاره آمیزی است که آن را به منظور معرفی و ترویج یک محصول و یا خدمت مورد استفاده قرار می دهیم.  پس از نام و لوگوی برند، این شعار است که وظیفه ساخت برند را در ذهن مخاطب عهده دار است. شعار تبلیغاتی با ایجاد پاسخ احساسی، موجب تأثیر گذاری بر رفتار خریداران می شود.

در مطالعات اخیر اهمیت استفاده از شعار به خوبی ثابت شده است. در یک مطالعه بررسی شد که وقتی خبر از تغییر در شعارها مطرح می شود ارزش بازار شرکت نیز دستخوش تغییرات می گردد.

ویژگی های اساسی شعارهای تبلیغاتی را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • کوتاه باشد
  • منحصر به فرد باشد
  • متمایز از رقبا تعریف گردد
  • تلفظ و یاد آوری آسان
  • نمایش با فونت های کوچک
  • باعث ایجاد پاسخ احساسی در مخاطب شود
  • فارغ از هر گونه معنای منفی باشد

رنگ برند

 رنگ یکی از عناصر برند است که  حاوی تأثیرات جنبی و روانشناسانه است. از آنجایی که رنگ در برانگیختن احساسات مخاطبان نقش مهمی بر  عهده دارد از این رو خاصیت به یاد سپاری آن بیشتر است. این امر باعث تثبیت کسب و کار و سازمان در ذهن مخاطب خواهد بود.

از آنجایی که ذهن مخاطب با توجه به ادراکات خود، احساس تمایز را سرعت می بخشد همه رنگ ها را یکسان نمی بیند. بدین رو انتخاب رنگ مناسب برای کسب و کار و برند اهمیت زیادی در جذب مخاطب دارد.

توجه به طیف مخاطبان از لحاظ جنسیتی، سن، طبقه اجتماعی و درآمدی نقش مهمی در تصمیم گیری در باره رنگ برند دارد. برند های معروف دنیا سعی می کنند از رنگ‌ های ساده تر استفاده ‌کنند. همچنین دقت کنید که هر چه تعداد رنگ‌ های استفاده شده کمتر باشد، اثر ماندگاری آن بیشتر خواهد بود.

برای انتخاب رنگ ها و پالت های رنگی مناسب کسب و کار خود حتما مطالعه ای در زمینه روانشناسی رنگ‌ ها داشته باشید.  

تایپوگرافی

  تایپوگرافی یا سبک نوشتاری یکی دیگر از عناصر اصلی در هویت برند است. این سبک می‌ تواند در تمام فضاهای کسب و کار از جمله ست های اداری، فضای محیطی کار و حتی در شعارهای تبلیغاتی یکسان باشد. یکسانی سبک نوشتاری موجب می‌شود شما با مجموعه نوشتارهای ثابت و متمایز شناخته شوید.

در حقیقت تایپوگرافی ارتباط بصری نوشته ها را با مخاطب برقرار می کند و عامل متمایز کننده و تشخص بخشی در جریان هویت برند است. طراحی ها، فونت ها و حتی سایز فونت ها عامل مهمی در به یاد آوری برند شما توسط مخاطب خواهد بود که باید دقت ویژه ای برای انتخاب آنها داشت.

بسته بندی

بسته بندی عمل طراحی و تولید پوشش و جعبه برای یک محصول است. بسته بندی نیز مانند دیگر عناصر برند دارای سابقه طولانی است. هر چند بسته بندی اهداف و وظایف گوناگونی را بر عهده دارد ولی کمک به آسایش و رفاه مصرف کنندگان و ارائه تصویر ذهنی مثبت نسبت به برند از مهم ترین اهداف بسته بندی است.

اصولا بسته بندی با اهداف زیر صورت می گیرد که هم برای مصرف کننده و هم برای تولید کننده دارای اهمیت است:

  • شناسایی برند
  • کمک به نگهداری و محافظت از محصول و کالاهای تولید شده
  • تسهیل در جابجایی و حمل محصول
  • انتقال اطلاعات توصیفی و ترغیبی

انواع برندینگ

نوع برند به نهاد یا کسی که از آن استفاده می کند، بستگی دارد. در زیر برخی از رایج ترین انواع برندها آورده شده است.

برند سازی محصول (Product Branding)

هر محصول در فرآیند برندینگ، هویت و اعتباری پیدا می ‌کند که آن را از سایر محصولات دیگر متمایز می‌ کند. طراحی و ساخت محصول، نامی که بر روی محصول می گذارید، بسته ‌بندی محصول و حتی کیفیت آن از عوامل مؤثر در برند سازی محصول هستند که باعث می‌ شوند مشتری آن را در ذهن خود ثبت کند.

در واقع، ایجاد یک ارتباط مؤثر بین محصول تولید شده و مخاطبین و مشتریان هدف اصلی ترین کاری است که برندینگ محصول در کنار بازاریابی و تولید محتوای تبلیغاتی انجام می دهد.

فراموش نکنید معرفی یک محصول جدید یا حمایت از محصولات موجود مستلزم برند سازی برای آن است. برندسازی یک محصول با تحقیقات بازار و شناسایی بازار هدف مناسب شروع می شود ولی با فروش محصول تمام نمی شود.

برندینگ خدمات (Service Branding)

برند سازی خدمات در واقع فرایندی به مانند توسعه برند محصول دارد که طی آن، هر کسب‌ وکار ارائه دهنده خدمات سعی می‌ کند هویت متمایزی را هنگام ارائه خدمات به مشتریانش ایجاد کند. ایجاد تمایز و کیفیت خدمات ارائه شده اصلی ‌ترین هدف برند سازی خدمات است که گاه توسط کسب و کارهای خدماتی نادیده گرفته می شود.

بنابراین، اولین هدف شما در ارائه خدمات به مشتری باید این باشد که او از خدمات شما رضایت داشته و برای دریافت خدمات مجدد به شما مراجعه کند.

برند سازی سازمانی (Corporate Brands)

برند سازی 1

برند سازی شرکتی و یا سازمانی راهی برای کسب و کارها است تا به وسیله آن بتوانند به افزایش شهرت و تمایز خود از رقبا در صنعت خود دست یابند. قیمت گذاری، چشم انداز و اهداف شرکت، همگی نشان دهنده برند سازی شرکتی است. اصولا در برند سازی سازمانی هدف این است که شخصیت، اهداف و ارزش های سازمان را برای مشتریان مشخص کنیم. همانطور که در پاراگراف های بالا اشاره شد، شرکت ها معمولا از لوگو، شعارهای تبلیغاتی و بسته بندی به عنوان ابزاری برای انتقال پیام برند خود استفاده می کنند.

البته باید گفت با ایجاد رقابت شدید در بازار امروزی برندینگ سازمانی باید چیزی فراتر از شعارهای تبلیغاتی باشد. سازمان‌ها و شرکت‌ها از طریق فرایند برند سازی سازمانی باید تلاش ‌کنند تا با کمک منابع انسانی کارآمد، جایگاهی متمایز در ذهن مخاطب هدف بدست آورند و ارزش‌ها و اهداف خود را به مخاطب منتقل کنند.

برخی از برجسته ترین نمونه های برند سازی شرکتی، را می توان در گوگل، اپل، نایکی، تسلا و استار باکس خلاصه کرد. این شرکت‌ها نه تنها برند سازی برای محصول خود را ایجاد کرده‌اند، بلکه توانسته ‌اند با استفاده از تبلیغات، شعارها و ابزارهای دیگر نام شرکت خود را در بازار رقابتی کنونی ثبت کنند.

برند سازی شخصی (Personal Branding)

اگر چه بیش از دو دهه از مطرح شدن اصطلاح برند سازی شخصی می‌ گذرد اما این واژه این روزها بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است. در حقیقت برند سازی شخصی یک فرایند استراتژیک و آگاهانه است که هدف آن، نظارت و کنترل بر رفتارها و تصوراتی است که دیگران از ما دارند.

این تصویر سازی قرار است ویژگی‌های فردی ما و مزیت‌های ما را در مقایسه با کسانی که فعالیت ها و خدمات مشابه ما را ارائه می ‌کنند ارائه دهد و به دیگران بگوید که چه اصول و سبکی بر رفتار و منش ما حاکم است.

برند سازی 32

به باور خیلی از متخصصان علم مدیریت برندسازی شخصی همان ‌طور که از نامش پیداست، تا حد زیادی شخصی است. این یعنی هیچ‌ کس بهتر از خود شما نمی ‌تواند به شکل دقیق و مؤثر بگوید که چگونه رفتارکنید تا مخاطب، تصویر مثبتی از شما در ذهن خود ایجاد کند.   

 اگر به شکلی ویژه و دقیق برای ساخت برند شخصی خود وقت بگذارید، به جای این ‌که مجبور باشید همیشه به دنبال مشتریان بدوید، مشتری به سراغ شما خواهد آمد و اینگونه هزینه جذب و نگهداری مشتریان شما کاهش خواهد یافت.

 امروزه تنها روش برند سازی شخصی، صرفا آموزش دادن و حضور در سایت ها و شبکه های اجتماعی نیست. استفاده از سایر روش‌های دیگر مانند برگزاری وبینارهای مختلف، مدرس مهمان، حضور در دورهمی ‌های مرتبط با کسب و کار، پاسخ گویی به سؤالات کاربران در فضای مجازی و هر فعالیتی که باعث شود مخاطبان شما را به عنوان متخصص حوزه مورد نظر ببینند باعث برند سازی برای شما خواهد بود.

برندسازی اینترنتی (Internet Branding)

با ظهور اینترنت و فضاهای آنلاین مسأله برند سازی در اینترنت و برند سازی اینترنتی مطرح شده است. در واقع برند سازی آنلاین اشاره به استراتژی‌های بازاریابی آنلاین دارد که کسب ‌وکارها برای برند سازی در فضای آنلاین به کار می‌ برند.

کانال‌ های بازاریابی جدید مانند رسانه ‌های اجتماعی و وبلاگ ها به شرکت ها اجازه فعالیت و برند سازی داده است و برند سازی دیگر در فضای فیزیکی صورت نمی گیرد.

هر چقدر حضور کسب و کار شما در محیط های آنلاین  قوی تر و بر اساس یک استراتژی منظم باشد برند شما بیشتر و بهتر در ذهن مشتریان باقی می ماند.

نکته ای که نباید فراموش کنید این است که برند سازی در فضای آنلاین به سادگی فضای آفلاین نیست. زیرا اینترنت فضای بسیار جذابی را برای تبلیغات و بازاریابی در اختیار کسب‌ و کارها قرار داده تا بتوانند مشتریان بیشتری جذب کرده و به راحتی با آنها درارتباط  باشند.

اصول مهم برندینگ

بسیاری از کسب و کارها فکر می ‌کنند توسعه و گسترش برند با داشتن یک نام و علامت تجاری و یک سایت زیبا تمام می شود. ولی همانطور که گفتیم در بازار رقابتی کنونی برندینگ چیزی فراتر از توجه به این عناصر است. اگر به دنبال پیاده سازی استراتژی های برند سازی هستید لازم است بدانید که توجه به این ۷ اصل، راز مهم برند سازی موفق در بازار امروز است.

۱. شناسایی مخاطبین هدف کسب و کار

تمام کسب‌ و کار شما بر اساس یک اصل مهم به نام مشتری بنا شده است. بنابراین برای ساخت یک برند قوی در مرحله اول باید بدانید مشتریان هدف کسب و کار شما چه کسانی هستند و چگونه می توانید آنها را شناسایی کنید؟

در اینجا لازم است دوباره اشاره کنیم که شناسایی مخاطبین هدف به تنهایی کافی نیست. این که مخاطب هدف شما چه نیازهایی دارد و استفاده از محصول و یا خدمات شما چه منفعتی برایش ایجاد می کند بسیار مهم است. اگر مشتریان هدف خود را به خوبی شناسایی کنید قطعا می توانید بهترین محصول و خدمات را به آنها ارائه دهید و از این راه به عنوان یک برند عالی در ذهن مشتری تثبیت می شوید.

برای شناخت مخاطبان هدف ابزارهای زیادی خصوصا در فضای آنلاین بوجود آمده است. استفاده از گوگل آنالیتیکس، شبکه های اجتماعی، سایت رقبا و …. می تواند به شما کمک کند.

همچنین طراحی و اجرای نظر سنجی نیز می تواند در این زمینه مؤثر واقع شود.

۲. اهداف، چشم اندازها و مأموریت کسب و کار خود را مشخص کنید.

تمام برند های موفق یک یا چند هدف مشخص برای خود دارند و تمام برنامه ریزی ها و فعالیت‌های کسب‌ و کار خود را بر اساس این اهداف تنظیم می کنند. داشتن اهداف واضح و چشم انداز مشخص از کسب و کار، اجازه نمی دهد از مسیر ترسیم شده خارج شوید.

چشم‌ انداز همان اهداف بلند مدت است که شما ایده آل های کسب و کار خود را بر اساس آن تعریف می ‌کنید بطوری که قصد دارید زمانی به آن ها دست یابید.

همراهی و هماهنگی اهداف و چشم ‌انداز در کنار مأموریت کسب و کار که می گوید باید چه کنید تا به اهداف خود دست یابید، به شما کمک می ‌کند تا از خود برندی قوی و مؤثر ایجاد کنید.

۳. استراتژی برند خود را تعیین کنید.

استراتژی برندینگ برنامه ‌ای برای توسعه یک برند در راستای استراتژی‌های کسب ‌و کار است. در بازار فعلی صدها کسب‌ وکار با برندهای مختلف فعالیت می کنند. بنابراین دور از انتظار است که شما با خلق یک برند به دنبال دستیابی به همه مشتریان موجود در بازار باشید.

در حقیقت، هر کسب و کار با استفاده از استراتژی های برند سازی و تثبیت در ذهن مخاطب شانس بیشتری دارد که در بازار رقابتی در دسترس مخاطبان بیشتری باشد. از این جه، تعیین یک استراتژی برای برند سازی از مهم‌ ترین کارهایی است که باید انجام پذیرد.

۴. برای برند خود یک هویت بصری قوی خلق کنید.

هویت بصری همه آن چیزی است که مخاطب در نگاه اول از برند شما می بیند. همانطور که در پاراگراف های قبل اشاره کردیم برخی از عناصر اصلی هویت برند، بصری هستند و این عناصر نقش مهمی در برند سازی دارند. این هویت های بصری اگر به شکل صحیحی طراحی شوند تداعی کننده کیفیت و قدرت برند شما در ذهن مخاطب می شوند.   

سعی کنید در تمام بخش های کسب و کار اعم از بروشورها، کاتالوگ، سایت و صفحات اجتماعی از این هویت های بصری استفاده کنید. همچنین توصیه می شود یک دفترچه راهنمای عناصر بصری ایجاد کنید و نحوه بکارگیری تمامی عناصر لازم( لوگو، تایپوگرافی، پالت های رنگی، تصاویر و غیره) را در آن شرح دهید.

۵. ایجاد ثبات در برند سازی نقش مهمی دارد

داشتن ثبات و وحدت رویه باعث اعتماد مشتریان و مخاطبان به برند شما می شود. مشتریان معمولا به دنبال برندهایی هستند که به آنها اعتماد کرده باشند.

سعی کنید در تمام استراتژی های خود اعم از بازاریابی و تبلیغات یک پیام واحد را به مخاطب منتقل کنید. هویت بصری، رنگ ها و شعارهای شما در تمام بسترهای بازاریابی و تبلیغاتی باید حفظ شود. در اینصورت مشتریان برند شما را راحت به خاطر می‌سپارند و سریع به آن اعتماد می کنند.

فراموش نکنید منابع انسانی و کارکنان شما هم نقشی اساسی در این ثبات رویه دارند. شیوه های پاسخگویی، مکالمات تلفنی یا حضوری، تولید محتوا و فرایندهای ارتباطی با مشتریان همگی نشان دهنده هویت برند شما هستند که باید در یک جهت عمل کنند.

۶. ارتباط عاطفی و احساسی را در توسعه برند فراموش نکنید

برند سازی 22

برقراری یک ارتباط عاطفی و احساسی با مشتریان بالقوه موجب برقراری رابطه عمیق ‌تر آنها با برند شما می‌ شود. شاید این جمله را زیاد شنیده اید که مشتریان همیشه بر اساس منطق خود تصمیم گیری نمی کنند. مثلا مشتریانی که حاضر هستند قیمت بیشتری برای یک برند لوکس بپردازند دلیلی بر این ادعا هستند.

 تحقیقات انجام شده در زمینه ­های روانشناسی و رفتار شناسی خرید مشتریان اثبات کرده­ اند که انسان ها در مورد برقراری ارتباط نزدیک با انسان های دیگر بیشتر بر اساس بخش احساسی خود عمل می کنند. از این رو سعی کنید برای برقراری ارتباط با مشتریان احساسات آنها را درگیر کنید بگونه ­ای که مخاطب شما احساس کند واقعا عضوی از خانواده برند شماست.

۷. ارزیابی و بررسی برند

ارزیابی و بررسی فرایندهای برند سازی شامل تحلیل دقیق عملکردها و استراتژی های تعیین شده و نتایج به دست آمده از اهداف محقق شده است. این بررسی ها به شما نشان می ‌دهد که کارایی عملکرد برند سازی شما چقدر است. همچنین آنالیز فرایندهای برند سازی، نقاط قوت و ضعف شما را در عناصر مختلف نشان می‌ دهد.

از آنجایی که فرایند ساخت برند در یک پروسه زمانی کوتاه صورت نمی پذیرد و شاید لازم باشد سال‌ها برای آن وقت و هزینه صرف کنید در هر نقطه از مسیر که لازم است باید اشتباهات خود را تصحیح کنید تا نیاز نباشد  تمام آنچه را که صرف ساخت برند خود کرده اید از نو شروع کنید.

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *