استراتژی بازاریابی دیجیتال در سال ۱۴۰۲ با ۶ گام اساسی

استراتژی بازاریابی دیجیتال برای کسب و کار شما در سال ۱۴۰۲ به این دلایل مهم است

شبکه های اجتماعی دیجیتالی امروزه بخش جدایی ناپذیر زندگی روزمره ما شده است. حضور در فضاهای آنلاین چه به قصد خرید و چه به منظور کسب اطلاعات و سرگرمی اهمیت زیادی برای کاربران این شبکه ها دارد. برای کسب و کار ها اما این رویکرد تبدیل به یک مزیت شده است. ارتباط با مخاطبان و مشتریان و بازاریابی برای محصولات و خدمات. داشتن یک استراتژی بازاریابی دیجیتال از این جهت می تواند برای شما مهم باشد.

بسیاری از کسب و کارها می دانند که در موقعیت کنونی شبکه های اجتماعی و فضاهای آنلاین چقدر برای جذب و حفظ مشتریان حیاتی هستند. با این حال، بسیاری از آنها یک برنامه یکپارچه برای پوشش این شبکه ها و رشد کسب و کار خود بر اساس تعامل مؤثر با مخاطبان خود به صورت آنلاین ندارند.

در این مقاله سعی کرده ایم دلایل اهمیت داشتن استراتژی دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار شما را بررسی کنیم. همچنین توصیه هایی برای چالش ها و فرصت های رشد در بخش دیجیتال مارکتینگ ارائه دهیم.

استراتژی بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ چیست؟

در تعاریف بازاریابی منظور از استراتژی، برنامه‌ای است که شما برای انجام فعالیت های بازاریابی خود مشخص می‌کنید. استراتژی بازاریابی دیجیتال طرحی است که منحصرا برای تحقق اهداف کسب و کار شما از طریق بازاریابی آنلاین طراحی می شود. این طرح باید از طریق شبکه های آنلاین دیجیتالی برای بهبود عملکردهای بازاریابی اجرا شود.

هر کسب و کار اینترنتی موفق از استراتژی ‌های مناسب برای شناسایی و دسترسی به کاربران هدف خود و تبدیل آن‌ها به مشتری آگاه است. بازاریابی دیجیتال هم، در ابتدای شروع اقدامات خود نیاز به یک استراتژی مشخصی دارد تا به طور کامل تعیین کند که قرار است در فرآیندهای دیجیتال مارکتینگ چه کارهایی و در چه زمان هایی انجام شود.

از این جهت، در قدم اول، شما باید اهداف کسب و کار خود را شناسایی کنید و ابزارهای رسیدن به آن اهداف از طریق شبکه مورد نظر را پیدا کنید.

در اینجا توجه به یک نکته مهم، ضروری است. خیلی وقت ها استراتژی‌ها و تاکتیک‌های بازاریابی به اشتباه به جای هم استفاده می‌شوند. اما در حقیقت این تعاریف یکسان نیستند. استراتژی بازاریابی مجموعه‌ای از طرح ها برای دستیابی به اهداف کسب و کار شما هدف گذاری می شود. در حالی که تاکتیک‌های بازاریابی اقدامات موجود در آن استراتژی و طرح است. نقش یک مشاور دیجیتال مارکتینگ در حقیقت شناسایی این نقاط و جلوگیری از اشتباهات است.

به چه دلیل شما به استراتژی بازاریابی دیجیتال در کسب و کارتان نیاز دارید؟

کسب و کار شما (چه به صورت سنتی و چه به صورت آنلاین) نیاز به بازاریابی دیجیتال برای جذب و حفظ مشتری دارد. اگر نتوانید خود را ملزم به تدوین استراتژی مناسب در این بخش کنید، آینده کسب و کار شما در خطر است.

بازاریابی سنتی با تغییر نقش به سمت دیجیتال مارکتینگ باعث شده است تا خلاهای بازاریابی را از نظر تعامل مستقیم، هزینه ها، دسترسی بیشتر، هدف‌گذاری مجدد، گزارش‌های زمانی و غیره پر کند. با تغییر این نقش ها، شما باید استراتژی های درستی را برای بازاریابی دیجیتال کسب و کار خود تدوین کنید.

همانطور که قبلا هم ذکر شد، استراتژی بازاریابی دیجیتال مجموعه‌ اقداماتی است که کمک می‌کند تا به اهداف بازاریابی‌ خود دست پیدا کنید. اهمیت دسترسی این اهداف در تعیین صحیح یک استراتژی بازاریابی دیجیتال، نقش خود را مشخص می کند.

بطور مثال، ممکن است تصمیم بگیرید یک کمپین برای به اشتراک گذاری برخی محتواهای با اهمیت در کسب و کار خود در اینستاگرام راه اندازی کنید تا مخاطبان بیشتری را از طریق این شبکه اجتماعی بدست آورید.

این کمپین اینستاگرام مارکتینگ، بخشی از استراتژی های بازاریابی دیجیتال شما برای تولید مخاطبان بیشتر است که اگر به درستی اجرا شود می تواند باعث رشد کسب و کار شما شود.

در ادامه دلایل اهمیت تدوین این استراتژی را با نگاه به فرصت های پیش روی بازاریابی دیجیتال برای کسب و کارها بررسی خواهیم کرد.

۱- بدون داشتن یک استراتژی مناسب بازاریابی دیجیتال شما بدون هدف خواهید بود

شرکت‌های بدون استراتژی بازاریابی دیجیتال (و بسیاری که دارند) یک هدف روشن برای آنچه می‌خواهند در فضای آنلاین (از نظر به دست آوردن مشتریان جدید یا ایجاد روابط عمیق‌ تر با مشتریان فعلی) به دست آورند، ندارند. گزارش تحقیقات یک مؤسسه بازاریابی که در سال ۲۰۲۳ منتشر شد نشان داد که تقریباً نیمی (۴۵٪) از شرکت ها هنوز استراتژی بازاریابی دیجیتال تعریف شده ای ندارند، اما در حال انجام بازاریابی دیجیتال هستند!

با تدوین استراتژی بازاریابی دیجیتال، اهدافی که می‌خواهید کسب و کار شما به آن ها برسد، اولویت بندی می‌شوند و اگر استراتژی بازاریابی شما اهداف کلی کسب و کارتان را پوشش نداد از طریق تجزیه و تحلیل و ارزیابی ها اقدامات لازم را انجام می دهید.

یک استراتژی بازاریابی دیجیتال برای حرکت در مسیر ثابت به جهت فعالیت های بازاریابی آنلاین و یکپارچه سازی خدمات بازاریابی ضروری است. هدف هر استراتژی باید در راستای سایر فعالیت های بازاریابی و حمایت از اهداف کلی کسب و کار باشد.

 2- با تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما قادر به درک رفتار مخاطب برای اثر گذاری بر وی خواهید بود

استراتژی بازاریابی دیجیتال در سال 1402 با 6 گام اساسی7

تقاضای مشتریان برای دریافت خدمات و محصولات آنلاین با فضای سنتی متفاوت است. شما باید بازار آنلاین خود را دقیقا شناسایی کرده و رفتار مشتری، رقبا، پیشنهادات و ارتباطات بازاریابی در محیط آنلاین را بشناسید.

همیشه چالش کسب و کارهای کوچک این بوده است که بتوانند یک پایگاه قوی از مشتریان خود ایجاد کنند. در استراتژی های دیجیتال مارکتینگ ابزارهایی از جمله نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری یا CRM و روش های دیگر این مشکل را برطرف خواهد کرد. دیجیتال مارکتینگ بر اساس همین ابزارها می تواند مشتریان شما را شناسایی کرده و حفظ کند و از این راه کسب و کارتان را توسعه دهد.

بوسیله این تجزیه و تحلیل ها و تدوین اشتراتژی های مناسب، شما قادر خواهید بود از طریق بازاریابی محتوا مخاطبان زیادی را برای کسب و کار خود جذب کنید. تولید محتوا همان تاکتیک در بازاریابی دیجیتال است که در بالا به آن اشاره کردیم.

۳- رقبای نوپای شما با اجرای استراتژی های دیجیتال مارکتینگ سهم بازار را بدست می آورند

با توجه به رقابت شدید در بازار، کسب و کار ها و استارت آپ های نوپا معمولا سعی می کنند با طرح های بازاریابی کم هزینه و پربازده به اهداف کسب و کاری خود دست یابند. از آنجایی که مشتریان هدف بسیاری از همین شرکت ها در فضای آنلاین حضور دارند دیجیتال مارکتینگ می تواند یک گزینه مناسب برای این کسب و کارها باشد.

بنابراین برای رقابت با کسب و کارهای نوپا گزینه اصلی شما داشتن یک استراتژی بازاریابی دیجیتال است.

۴- بدون داشتن یک استراتژی در زمینه بازاریابی دیجیتال پول و زمان خود را هدر خواهید داد

استراتژی بازاریابی دیجیتال در سال 1402 با 6 گام اساسی8

بدون داشتن استراتژی و نقشه راه دیجیتال مارکتینگ منابع شما به هدر می روند. این امر به ویژه در شرکت‌های بزرگ‌تر که در آنها، بخش بازاریابی در حال آزمون خطا بر روی ابزارهای مختلف یا استفاده از آژانس‌های بازاریابی مختلف برای برون سپاری فعالیت های بازاریابی آنلاین هستند، صادق است.

به همین دلیل است که برای برنامه ریزی، مدیریت و بهینه سازی کانال ها و پلتفرم های آنلاین خود، باید روی یک استراتژی بازاریابی سرمایه گذاری کنید. سپس با آنالیز و بررسی نتایج بدست آمده، دستیابی به اهداف تجاری خود را هدایت کنید و بازده بازاریابی خود را افزایش دهید.

بنابراین تدوین استراتژی بازاریابی دیجیتال به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر به هدف خود رسیده و با صرف زمان و سرمایه بهینه، بهترین نتیجه ممکن را دریافت کنید. همچنین مزیت بزرگ بازاریابی دیجیتال، مقرون به صرفه بودن آن است. روش های بازاریابی آفلاین و سنتی برای کسب و کارهای کوچک بسیار عالی و مقرون به صرفه اند. ابزارهای دیجیتال مارکتینگ، بسیاری از خدمات بازاریابی را بدون نیاز به هزینه های زیاد ارائه می دهند. استراتژی بازاریابی دیجیتال همچنین به کسب و کارها کمک می کند تا در کوتاه ترین زمان ممکن بهترین استفاده را از مشتریان آنلاین ببرند.

استراتژی بازاریابی دیجیتال خود را تغییر دهید و نتایج را مقایسه کنید

همانطور که اشاره کردیم یکی از مزایای دیجیتال مارکتینگ در مقایسه با بازاریابی سنتی قابلیت اندازه گیری نتایج و امکان بهبود آنهاست. از این رو شما می توانید با طراحی یک استراتژی بازاریابی دیجیتال و اندازه گیری نتایج آن در یک بازه زمانی مشخص نسبت به تغییر استراتژی خود اقدام کنید. سپس نتایج به دست آمده از تغییر استراتژی را با هم مقایسه کنید و بازخورد مناسبی را دریافت کنید.

به دلیل این که مدیران کسب و کار بودجه محدودی برای بازاریابی آنلاین در هر سال درنظر می‌گیرند می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که استراتژی های درست با بازدهی مناسب را انتخاب می کنند. به همین جهت استفاده از نتایج و تفسیر آنها می تواند باعث کاهش هزینه و اتلاف وقت آنها گردد.

با در پیش گرفتن این روش ارزیابی برای چند کانال بازاریابی مختلف، در مدت بسیار کمی متوجه می‌شوید که مخاطبان شما بیشتر کدام کانال را ترجیح می دهند و اشتراتژی بازاریابی دیجیتال در کدام کانال‌ها، تأثیر بهتری و بهینه تری دارد.

در ابتدای کار می‌توانید از روش‌های گوناگونی برای هدف‌گذاری طیف مخاطب هدف خود بهره بگیرید و تا جایی که امکان دارد اطلاعات مورد نیاز خود را جمع‌ آوری کنید. پس از گذشت مدت کمی که از اجرای استراتژی ها گذشت به سهولت می‌توانید داده های هر کانال را با شاخص عملکردی آن ارزیابی و تفسیر کنید و کمپین‌ های دیجیتال مارکتینگ بهینه تری را سازماندهی کنید.

بهترین استراتژی‌ های دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ از استراتژی ها و کانال‌های متنوعی بهره می گیرد و می‌توان از روش‌های بسیار زیادی برای گسترش فعالیت‌های بازاریابی دیجیتال در هر کسب و کار بهره گرفت. اما بعضی از کانال‌های دیجیتال مارکتینگ تقریبا در بیشتر کسب و کارها استفاده می شوند و در بین آنها از محبوبیت برخوردارند. در ادامه، تعدادی از بهترین و رایج‌ ترین استراتژی بازاریابی دیجیتال را به شما معرفی می‌کنیم.

بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یا سئو

بهینه‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو یا سئو (SEO) به اقداماتی که برای بهینه‌ سازی محتوای وب‌سایت برای بهبود رتبه آن در موتورهای جستجو مانند گوگل انجام می شود، گفته می‌شود. با اجرای فرایندهای سئو کسب و کارها می‌توانند به تعداد زیادی از مخاطبان و مشتریان احتمالی از طریق صفحه‌های نتایج موتورهای جستجو دسترسی پیدا کنند.

بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی (SMM) به استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای دسترسی به مشتریان و برقراری تعامل و ارتباط با آن‌ها گفته می‌شود. کسب و کارها با استفاده از تکنیک‌های رایج در شبکه‌های اجتماعی برای تعامل مستقیم با مخاطبان بالقوه خود استفاده می‌کنند و آنها را به خرید محصولات یا خدمات خود ترغیب می‌کنند.

تبلیغات آنلاین و کلیکی

تبلیغات کلیکی (PPC) شکلی از تبلیغات آنلاین است که در آن، کسب و کارها با انتشار تبلیغات در سایت ها و یا شبکه های اجتماعی به هدف جذب ترافیک و افزایش بازدید از وب‌سایت خود می‌رسند. اما بر خلاف سایر تبلیغات، شما در تبلیغات PPC زمانی هزینه تبلیغات را می‌پردازید که یک کاربر روی تبلیغ کلیک کند و از صفحه مدنظر بازدید کند. تبلیغات در موتور جستجوی گوگل با نوع گوگل ادز، تبلیغات در بعضی از شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های منتشرکننده تبلیغ، در این گروه دسته‌بندی می‌شوند.

بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا (Content Marketing) به تولید محتوا توسط یک کسب و کار و انتشار آن در کانال‌های مختلف برای جدب مخاطبان هدف و مشتریان احتمالی گفته می‌شود. سازمان ها با تولید محتوای باکیفیت و اشتراک‌گذاری این محتوا در سایت و اشتراک آن در رسانه های اجتماعی خود می‌توانند رتبه سایت در موتورهای جستجو را بهبود ببخشند و ترافیک وب‌سایت را با جذب مخاطب افزایش دهند.

بازاریابی ایمیلی

ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی (Email Marketing) روشی مؤثر برای افزایش تعامل با مخاطبان و تبدیل آن‌ها به مشتری ثابت یک کسب و کار است. کاربران بسیار زیادی در دنیا از ایمیل برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده می‌کنند و آمارها نشان می‌دهند که ایمیل مارکتینگ از پربازده‌ترین و کم هزینه ترین استراتژی بازاریابی دیجیتال است. به همین دلیل است که استفاده از این روش بازاریابی به تمام کسب و کارها توصیه می‌شود.

بازاریابی ویدیویی

محتوای ویدئویی یکی از پرطرفدارترین های انواع محتوا برای کاربران آنلاین است. به همین دلیل، بسیاری از کسب و کارها از ابزار بازاریابی ویدئویی یا ویدئو مارکتینگ (Video Marketing) برای جذب مخاطب هدف و تبدیل آن به مشتری بهره می‌گیرند. با توجه به هزینه تقریبا مناسب و استفاده راحت از این ابزار بازاریابی، بسیاری از شرکت‌ها ویدئو را گزینه مناسبی برای دسترسی خود به مخاطبان می دانند و محتواهای خود را در این فرمت برای جذب مخاطب تولید می کنند.

چگونه یک استراتژی بازاریابی دیجیتال تهیه کنیم؟

حال که با مفهوم استراتژی بازاریابی دیجیتال و مزایای آن برای کسب و کار شما آشنا شدیم وقت آن است که با فرایند طراحی این استراتژی آشنا شویم. برای طراحی یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ شش گام اساسی در پیش داریم که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

۱- تدوین دیجیتال مارکتینگ پلن

یک استراتژی بازاریابی دیجیتال موفق با تدوین یک طرح و برنامه شروع می شود. قبل از اینکه استراتژی های خود را عملیاتی کنید باید در قالب یک پلن آنها را بررسی کنید و از آن پلن برای بهبود برنامه ریزی استفاده کنید.

پلن دیجیتال مارکتینگ، در واقع تمامی نقشه ها و مسیر هایی است که در بازاریابی اینترنتی و دیجیتال از اهمیت بالایی برخوردار هستند و شما می توانید با استفاده از آن ابزارها، بازاریابی آنلاین را به خوبی برای کسب و کار خود پیاده سازی کنید.

یکی از اصلی ترین دلیلی که شما باید از یک برنامه دیجیتال مارکتینگ در استراتژی بازاریابی دیجیتال استفاده کنید، انجام به ترتیب مراحل بازاریابی آنلاین است. بازاریابی دیجیتال هم همانند بسیاری از اقدامات، دارای مراحلی است که باید به ترتیب انجام شوند. شما با استفاده از نقشه و طرح دیجیتال مارکتینگ، می توانید در کمترین زمان ممکن مشتریان هدف زیادی را برای کسب و کار خود جذب کرده و به فروش بسیار بالایی در این مسیر برسید.

 یکی دیگر از مهم ترین مزایای تدوین یک برنامه دیجیتال مارکتینگ، کاهش و یا جلوگیری از هزینه های اضافی است که ممکن است در این مسیر به کسب و کار شما تحمیل شود . اگر شما بدون یک نقشه راه فعالیت کنید، مجبور به پرداخت هزینه های اضافی زیادی می شوید و بعضا ممکن است هزینه های شما هدر برود.

۲- اهداف و منابع کسب و کار خود را به درستی مشخص کنید

گام دوم برای طراحی و تدوین یک استراتژی بازاریابی دیجیتال این است که مشخص کنید کسب و کار آنلاین شما چه اهدافی دارد. فرض کنید شما در نظر دارید ترافیک سایت خود را در یک بازه زمانی مشخص دو برابر کنید. بنابراین شما باید منابع و ابزارهای رسیدن به این هدف را تعیین کنید.

یکی از راه های تحقق این هدف می تواند بازاریابی محتوا از طریق تولید یا سفارش تولید محتوای با کیفیت باشد. شما می توانید برای محصولات خود محتوای ویدئویی و یا متنی تهیه کنید و آن را در کانال های بازاریابی خود مانند سایت یا صفحات اجتماعی منتشر کنید.

نکنه مهم این است که برای موفقیت در رسیدن به اهداف تخصیص منابع مورد نیاز است. بسیاری از کسب و کارها در این مرحله بدون توجه به استراتژی بازاریابی دیجیتال، تخصیص منابع را به درستی انجام نمی دهند. تمام موارد مربوط به هزینه خدمات دیجیتال مارکتینگ و همچنین نرخ بازگشت سرمایه باید در این مسیر مورد توجه قرار گیرد. ممکن است برخی از ابزارها و کانال های بازاریابی نتوانند به درستی منابع و سرمایه تخصیص داده شده را بازگشت دهند.

مسأله مهم دیگر که باید به آن توجه کنید این است که استراتژی بازاریابی دیجیتال با اهداف کلی کسب و کار همسو باشد. لازم است در طول اجرای استراتژی بازاریابی دیجتال به طور مرتب فرایندها را ارزیابی کنید و از اجرای درست آنها و حرکت کردن در جهت اهداف کلی کسب و کار خود مطمأن شوید.

 در مرحله تعیین اهداف، خیلی از کسب و کارها اهداف زیادی را در استراتژی بازاریابی دیجیتال خود طراحی می کنند ولی عوامل زیادی را در نظر نمی گیرند. مثلا خیلی از آنها می خواهند در سال جاری ۲۵ درصد در آمد خود را افزایش دهند ولی در این راه مشکل خواهند داشت چرا که رقبای آنها به فکر افزایش ۴۰ درصدی در آمد خود هستند. به همین دلیل در هنگام مشخص نمودن هدف می بایست برترین اهداف را در نظر داشته باشید تا بتوانید رشد خوبی در آمارهای خود داشته باشید.

برای تعیین اهداف استراتژی بازاریابی دیجیتال، استفاده از روش هدف گذاری ۵ مرحله ای یا SMART می تواند موفقیت شما را بیشتر کند. مدل هدف‌گذاری SMART یعنی بخش‌بندی هدف به ۵ قسمت قابل ارزیابی که هر حرف خود را به ترتیب از کلمات زیر برگرفته است:

  • Specific به معنی مشخص
  • Measurable به معنی قابل اندازه‌گیری
  • Attainable به معنی قابل دستیابی
  • Relevant به معنی مرتبط
  • Time-Bound به معنی دارای محدودیت زمانی

هدف شما باید دارای ویژگی‌های بالا باشد تا در مهلت زمانی مقرر به نتیجه مورد نظر دست پیدا کنید.

۳- مخاطب هدف خود را مشخص کنید

سومین قدم برای تدوین استراتژی بازاریابی دیجیتال این است که مخاطبان هدف و مشتریان خود را شناسایی کنید. شما باید ویژگی‌های مشترک مخاطبان خود را درک کنید و بدانید که این مخاطبان، چه نیازهایی دارند و شما چگونه می‌توانید به بهترین شکل، نیازهای آنها را رفع کنید. در واقع باید محصولات و خدمات کسب و کار خود را دقیقاً برای افراد مناسب ارائه دهید.

برای هر استراتژی بازاریابی چه آفلاین باشد یا آنلاین شما باید بدانید برای چه کسانی بازاریابی می‌کنید. بهترین استراتژی بازاریابی دیجیتال این است که برپایه شخصیت یا پرسونای مخاطب ایجاد شود و اولین قدم در هر استراتژی بازاریابی تعیین پرسونای مخاطب است.

برای مثال اگر کسب‌ و کار شما در حوزه‌ فروش کفش است باید ببینید مشتری هدف شما در چه سن و سالی قرار دارد، چه جنسیتی دارد، شماره پایش به طور تقریبی چند است، برای چه مواردی به این کفش نیاز دارد و اطلاعاتی از این شکل. هرچقدر این اطلاعات به موارد جزیی‌ اشاره کند، شما می‌توانید نیازهای مخاطب خود را بهتر برآورده کنید.

کسب‌کارها برای برای تعیین پرسونای مخاطب خود به چه اطلاعاتی نیاز دارند؟

توجه به ویژگی های شخصیتی مخاطب، سن، جغرافیا، درآمد، مدت زمان حضور در فضای آنلاین و مواردی از این دست می تواند به شما در کسب اهداف بازاریابی دیجیتال کمک کند. این ویژگی ها معمولا در ابزارهای تحلیلی مانند گوگل آنالیتیکس و یا ابزار اینسایت اینستاگرام قابل دریافت است. شما همچنین می توانید با ارسال پرسشنامه هایی از مشتریان و مخاطبان کسب و کار خود بخواهید این اطلاعات را برای شما مشخص کنند.

۴- کانال‌های بازاریابی دیجیتال خود را با توجه به اهداف و استراتژی بازاریابی دیجیتال مشخص کنید

همانطور که اشاره شد، موفقیت در بازاریابی دیجیتال مستلزم داشتن استراتژی و تسلط بر جزئیات است. بعد از تخصیص منابع شما باید لیستی از کانال‌های دیجیتال مارکتینگ که در آن فعالیت می‌کنید و مناسب کسب و کار شماست، تهیه کنید و سپس کمپین مورد نظر خود را در سه دسته رسانه‌های اکتسابی، فردی و پولی قرار دهید.

  • رسانه فردی (Owned Media): رسانه‌ای است که شما در آن فعالیت می کنید و مربوط به کسب و کار شماست. اکانت اینستاگرام کسب و کار شما و وبسایت شما نمونه‌هایی از رسانه‌های فردی هستند.
  • رسانه اکتسابی (Earned Media): رسانه های اکتسابی رسانه هایی هستند که مشتریان شما با توجه به اعتبار کسب و کارتان برای شما تبلیغ می کنند. شما بابت این رسانه ها هیچ هزینه ای پرداخت نمی کنید. نمونه بارز این نوع رسانه، بازاریابی دهان به دهان است که از انتقال تجربه یک مشتری راضی به مشتریان دیگر صورت می گیرد.
  • رسانه پولی (Paid Media): رسانه‌هایی هستند که برای حضور در آن‌ها باید هزینه‌ای بپردازید. رپورتاژ آگهی، تبلیغات بنری در وب‌سایت‌ها، تبلیغات گوگل، تبلیغات تلویزیونی و تبلیغات در شبکه های اجتماعی رسانه پولی محسوب می شوند.

۵- اقدامات و استراتژی های لازم برای تولید محتوا

تمام فعالیت ها و کمپین های دیجیتال مارکتینگ به نوعی با تولید محتوا در ارتباط هستند. ایمیل مارکتینگ، بازاریابی توسط موتورهای جستجوی گوگل یا سئو، تبلیغات آنلاین و دیگر کانال های بازاریابی دیجیتال با تولید محتواست که معنا و مفهوم خود را بدست می آورند.

به عبارتی دیگر، اساس تمام اقدامات بازاریابی دیجیتال تولید محتوا است و بدون تولید یک محتوای مخاطب پسند که نیازهای کاربران را به شکل درست مرتفع می کند استراتژی بازاریابی دیجیتال شما به نتیجه نخواهد رسید.

از این جهت، برای موفقیت در استراتژی های دیجیتال مارکتینگ باید بحث تولید محتوا را جدی بگیرید. همچنین فراموش نکنید که اگر محتوای شما مطابق با اهداف کسب و کار شما و نیازهای مخاطبانتان نباشد، نمی توانید به نتایج مورد انتظار دست پیدا کنید.

۶- ارزیابی نتایج بدست آمده

مرحله ارزیابی نتایج مهم ترین مرحله در بین مراحل فرایند تدوین استراتژی های دیجیتال مارکتینگ محسوب می شود. به عبارتی هر کسب و کار باید با شاخص های مختلفی به اندازه گیری میزان موفقیت نتایج بدست آمده پرداخته و از عملکرد آنها در راستای اهداف کسب و کار خود مطمأن شود.

برای موفقیت در ارزیابی نتایج، باید در هنگام تدوین اهداف و طرح ریزی استراتژی ها شاخص های کلیدی عملکردی (KPI) برای سنجش نتایج تعیین شوند. مثلا اگر هدف شما از اجرای یک کمپین بازاریابی در شبکه های اجتماعی افزایش تعامل مخاطب با کسب و کار است شاخص هایی چون میزان نظرات و اشتراک گذاری های می تواند برای سنجش نتایج مناسب باشد.

در پایان

همانطور که در این محتوا اشاره شد، برای موفقیت در هر کسب و کار آنلاین نیاز به استفاده از بازاریابی دیجیتال داریم. اما استفاده از دیجیتال مارکتینگ دارای ترفند ها و استراتژی هایی است که سبب می شود صاحبان کسب و کار ها به اهداف خود برسند و برای انها درآمدی کسب شود. هر سازمان و شرکت برای آن که بتواند در رقابت با رقبا، به خوبی عمل کند می بایست تمامی استراتژی های دیجیتال مارکتینگ را در یک برنامه و پلن مشخص کرده و طبق آن ها عمل کند. در این صورت در کمترین زمان ممکن می توانید کسب و کار خود را رشد داده و شاهد افزایش چندین برابری در آمد خود باشد.

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۰ رای
نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *