آنچه در این مقاله می خوانید
Toggleارائه انواع آموزش با طراحی سایت آموزشی
در دهه های قبل، اگر شخصی به یک دوره آموزشی نیاز پیدا می کرد باید به صورت حضوری در کلاس ویا دوره خاصی حاضر می شد. این روش یادگیری برای بسیاری از افراد چالش های زیادی همچون فاصله طولانی رفت و آمد و همچنین عدم دسترسی به مطالب آموزشی را به همراه داشت.
اما در سال های اخیر، با فراگیر شدن اینترنت و ظهور پدیده هایی همچون آموزش آنلاین، بسیاری از دانش پذیران راه استفاده از آموزش آنلاین و مجازی را انتخاب کرده اند.
در این بین، مؤسسات آموزشی و یا آموزش دهندگان مجازی نیاز به یک بستر برای ارائه آموزش های خود در فضای آنلاین دارند که طراحی سایت آموزشی این نیاز را برآورده می کند.
وب سایت های آموزشی معمولا منظوره هستند. در این سایت ها دوره های آموزشی آنلاین ارائه می شوند، برخی ازآنها وابسته به یک مؤسسه و مرکز آموزشی هستند و اطلاعاتی در مورد برنامه ها و خدمات آموزشی ارائه می دهند و در نهایت برخی از این سایت ها حاوی موارد آموزشی هستند.
اما رعایت نکات مهمی در طراحی سایت آموزشی باید صورت گیرد تا ارائه آموزش ها و استفاده متقاضیان این سایت ها به راحتی انجام شود. به دیگر بیان، کاربران این سایت ها باید بدون دغدغه و با یک سرعت مناسب به تمام پنل های سایت دسترسی داشته و از امکانات آن بهره ببرند.
در این نوشتار سعی داریم ضمن تعاریف اولیه ای از طراحی این مدل سایت ها به ضرورت ها و اهمیت های طراحی سایت آموزشی پرداخته و نکات لازم در طراحی این سایت ها را برای شما ارائه دهیم. پس اگر کسب و کاری دارید که به نحوی با آموزش مجازی در ارتباط است با ما همراه باشید.
طراحی سایت آموزشی چست؟
منظور از طراحی سایت آموزشی، راه اندازی و ایجاد پلتفرمی است که در بستر آن می توانید آموزش های آنلاین و دوره های آموزشی را پیاده سازی کنید.
اگر به دنبال این هستید که مؤسسه آموزشی شما با ارائه آموزش های آنلاین و دوره های غیر حضوری در بازار حضور داشته و موفق باشد باید یک وب سایت حرفهای آموزشی داشته باشید.
اهمیت طراحی سایت آموزشی
یکی از پرتکرار ترین پرسش هایی که بسیاری از مؤسات آموزشی می کنند، این است که طراحی سایت آموزشی چه اهمیت ها و مزیت هایی دارد و چرا باید برای انجام آن اقدام کنیم؟ برای آنکه بهتر بتوانید ارزش یک سایت آموزشی را درک کنید، چند دلیل را بیان می کنیم.
وب سایت های آموزشی به عنوان یک پلتفرم ضروری برای توسعه مهارت های مدرسین و اساتید آموزشی هستند. با طراحی یک سایت آموزشی آنها می توانند تمامی اطلاعات و دوره های آموزشی را برای طیف وسیعی از مخاطبان ارائه دهند.
همچنین یک سایت آموزشی می تواند به عنوان یک ابزار تعاملی خوب بین دانش پذیران و اساتید آموزشی باشد. دانش آموزان و دانشجویان، معلمان واساتید، کسانی که به دنبال دریافت دوره های آموزشی هستند، همه می توانند با استفاده از این سایت به خوبی با هم ارتباط گرفته و سازماندهی شوند. همچنین یک سایت آموزشی می تواند ارتباط بر خط و آنلاینی را بین دانشپذیران و اساتید برقرار کند.
دانش آموزان و دانش پذیران دوره ها با ایجاد یک حساب کاربری می توانند به تمام پنل های آموزشی و منابع موجود در سایت دسترسی داشته باشند.
یکی دیگر از اهمیت های طراحی سایت آموزشی، ارائه انواع آموزش های مجازی و حذف محدودیت های مکانی و زمانی است. شما می توانید در یک سایت آموزشی، به صورت آنلاین کلاس و یا دوره مجازی برگزار کرده و از مزیت های آن بهره مند شوید.
سایت آموزشی برای چه اهدافی طراحی می شود؟
همانگونه که اشاره کردیم طراحی سایت آموزشی با هدف ارائه خدمات متنوعی ایجاد می شوند. بخشی از این اهداف به طور خلاصه به شکل زیر تعریف می شوند:
- دسترسی راحت کاربران به آموزش ها و صرفه جویی در وقت
- ارتباط راحت متقاضیان آموزش و مؤسسات آموزشی
- معرفی امکانات و خدمات مؤسسات آموزشی
- برگزاری دوره ها و کلاس های آموزش مجازی
- امکاناتی نظیر فروش دوره های آموزشی
- دریافت خدمات مشاوره آموزشی بصورت آنلاین
طراحی سایت آموزشی و سئو
سئو یکی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است که امروزه اکثر کسب و کارهای آنلاین از آن استفاده می کنند. سئو مجموعه اقداماتی است که بر روی سایت خود انجام می دهید تا در نتایج موتورهای جستجو بالاتر از همه دیده شوید. با این اقدامات ترافیک بیشتری از کاربران را به سایت خود جذب کرده و به طبع آن می توانید کسب درآمد بیشتری داشته باشید.
مثلا اگر شما دوره آموزشی تعمیرات خودرو برگزار می کنید با تولید محتوا در این مورد آن صفحه را روی کلید واژه “بهترین دوره آموزشی تعمیرات خودرو در تهران” بهینه سازی کرده و آن را به رتبه برتر برسانید. حال اکثر کسانی که این عبارت را جستجو می کنند، و به دنبال یک دوره آموزشی خوب هستند دوره آموزشی شما را در صدر نتایج دیده و آن را انتخاب می کنند.
سایت آموزشی باید چه امکاناتی داشته باشد؟
طراحی سایت آموزشی به مانند هر سایت دیگری باید از امکانات مخصوص به خود برخوردار باشد. اگر ساختار و امکانات این سایت پاسخگوی نیاز کاربران نباشد به طور قطع فرایند آموزش با چالش مواجه شده و طراحی سایت شما را به اهدف خود نمی رساند. در این قسمت به مهم ترین امکانات و بخش های یک سایت آموزشی می پردازیم که باید در هنگام طراحی به آن توجه شود.
صفحه در باره ما
شاید بتوان گفت مهم ترین بخش یک سایت آموزشی صفحه در باره ما است. در طراحی سایت آموزشی نیز مانند سایت های شرکتی، اختصاص یک صفحه به معرفی مجموعه ضرورت دارد. لازم است تاریخچه کوتاهی از زمان تأسیس مؤسسه و شروع فعالیت آن، مدارک و گواهینامه های آن و اهداف و چشم اندازهای آتی آموزشگاه و یا مؤسسه آموزشی در این بخش ارائه شود.
دوره های آموزشی و آموزش های مجازی
همانطور که اشاره شد مهم ترین هدف طراحی سایت آموزشی به ارائه اطلاعات لازم در باره دوره های آموزشی و آموزش های مجازی اختصاص دارد.
این بخش باید به شکلی طراحی و راه اندازی شود تا هم کاربر پسند بوده و هم اطلاعات دقیقی را برای مخاطبان ارائه کند. ضمن این که استفاده از ماژول های تعاملی مانند دکمه ثبت نام در دوره، و یا مشاوره آنلاین در صفحات مربوطه از الزامات اساسی این بخش است.
بهترین شیوه معرفی دوره های آموزشی و آموزش های مجازی اختصاص یک زیر مجموعه با عنوان دوره های آموزشی در منوها و سپس ارائه کلیات و توضیحات تکمیلی برای صفحه مربوطه است.
همچنین می توانید در صفحه اصلی سایت بخش معرفی دوره های آموزشی را به طور کوتاه طراحی کرده و با ارائه یک لینک کاربر را به صفحه مربوطه هدایت کنید.
نکته مهم: سعی کنید در معرفی دورههای آموزشی دسته بندی های موضوعی مختلف، مانند آموزش های مجازی، دوره های پرمخاطب و یا دورههای تازه راه اندازی شده، ایجاد کنید.
معرفی اساتید آموزشی
بخش معرفی اساتید آموزشی یکی دیگر از موارد مهم در طراحی سایت آموزشی است. این بخش می تواند باعث جذبب کاربر و اعتماد بیشتر او به مؤسسه شود. رزومه کامل اساتید، تصاویر، اطلاعات مفید از جمله مدارک تحصیلی و سوابق اساتید به همراه درج راه های ارتباطی با آنها، در این بخش باید موجود باشد.
مشاوره آنلاین
وجود یک سیستم پشتیبانی آنلاین برای پاسخگویی به سؤالات کاربران و ارائه مشاوره به دانشجویانی که برای استفاده از خدمات آموزشی مشکلاتی دارند یکی دیگر از الزامات یک سایت آموزشی به حساب می آید.
این کار می تواند در جلب رضایت کاربران جدید و دانشجویان دوره ها بسیار مؤثر واقع شود. تجربه نشان داده است خیلی از کاربران به خاطر سردرگمی در انتخاب دوره ها و آموزش های مجازی و یا روش های ثبت نام و یا مدارک لازم، به راحتی سایت را ترک می کنند. این مشکل را می توان با قرار دادن یک سیستم پشتیبان مانند چت آنلاین در زمان طراحی و راه اندازی سایت آموزشی حل کنید.
طراحی صفحه تماس با ما
یکی از بخش های مهم هر سایت سازمانی، معرفی راه هایی برای ارتباط با آن مجموعه است. این مسأله برای مؤسسه آموزشی نیز اهمیت بیشتری دارد. کاربران باید بتوانند از راه های مختلف مانند برقراری تماس تلفنی و یا استفاده از روش پر کردن فرم های ارتباطی، با مجموعه آموزشی ارتباط برقرار کرده و سؤالات خود را مطرح کنند.
طراحی تقویم آموزشی
برنامه دوره های آموزشی و کلاس های آنلاین باید در دسترس همه دانشجویان قرار بگیرد. این برنامه ها در قالب یک تقویم آموزشی در سایت قرار گرفته و باید به طور منظم به روز رسانی شود. آخرین تغییرات برنامه های آموزشی باید در برنامه گنجانده شود.
بخش شرایط ثبت نام دوره ها و مدارک لازم
در این بخش باید کلیه اطلاعات و شرایط لازم برای ثبت نام افراد در دوره های آموزشی درج شود.
شرایط و مدارک ثبت نام باید واضح و دقیق بیان شود و اگر ثبت نام به شکل سیستمی و بر خط صورت می گیرد باید در نهایت سادگی باشد و فرم های ثبت نام دارای یک رابط کاربری ساده و جذاب بوده و با فیلدهای فقط ضروری طراحی شود.
پنل دانشجویان و اساتید
در طراحی وبسایت آموزشی باید دو پنل کاربری جدا برای دانش پذیران و اساتید آموزشگاه و یا مؤسسه در نظر گرفته شود. سطح دسترسی و امکانات هر کدام از این پنل ها بر اساس نیازهای این افراد باید طراحی شود. لازم به ذکر است که پنل های مربوطه باید ساختار ساده و روانی داشته باشند که این امر در بهبود رابط تجربه کاربری هر دو گروه تأثیرگذار است.
قسمتی برای ارائه نظرات کاربران در طراحی سایت آموزشی باید لحاظ شود
در طراحی سایت آموزشی باید به این بخش مهم نیز اهمیت داده شود. طراحی بخشی با عنوان نظرسنجی از دانش پذیران و یا ارائه نظرات کاربران سایت می تواند در جلب اعتماد کاربران جدید به دوره های آموزشی تأثیر زیادی داشته باشد.
بخش مربوط به اعلام رضایت دانشجویان دوره ها
یکی از روش های بازاریابی جدید، بازاریابی ارجاعی است. در این روش کسب و کارها سعی می کنند مشتریانی که قبلا از محصولات و یا خدمات آنها استفاده کرده اند را به معرفی خدمات یا محصولات به دیگران تشویق کنند.
توصیه می شود برای جلب اعتماد بیشتر کاربران، محتواهای ویدئویی کوتاهی از رضایت دانشجویان دوره های آموزشی و عوامل مؤثر بر رضایت آنها را در بخش مورد نظر قرار دهید.
طراحی صفحه ای برای دانلود فایل های آموزشی در سایت آموزشی الزامی است
یکی از الزامات آموزش های مجازی ارائه محتوای آموزشی در قالب فایل های متنوع است. به طور معمول سایت های آموزشی فایل هایی برای ارائه آموزش های مجازی و دوره های آموزشی دارند که این فایل ها باید به شکلی در دسترس دانشجویان قرار گیرد. این آموزش ها باید به شکل فایل دانلودی در سایت قرار داده شود و به راحتی در دسترس دانشجویان باشد.
قاعدتا اگر برای دانلود فایل های ذکر شده باید هزینه ای پرداخت شود لازم است تمام ساز و کارهای لازم از جمله ایجاد یک درگاه پرداخت و ارسال فایل قابل دانلود در پنل کاربر به ساده ترین روش انجام پذیرد.
پکیج های مختلف طراحی سایت آموزشی
پکیج اقتصادی
۶,۸۰۰,۰۰۰ تومان
پکیج پیشنهادی
۹,۹۰۰,۰۰۰ تومان
پکیج حرفه ای
۲۲,۹۰۰,۰۰۰ تومان
ویژگی های طراحی و راه اندازی سایت آموزشی
طراحی کاربر پسند
توجه به رابط کاربری (UI) در بحث طراحی سایت آموزشی می تواند باعث برند سازی مؤسسات آموزشی گردد. بنابراین در طراحی یک سایت آموزشی باید با استفاده از ابزار هایی چون فتوشاپ و ایلاستریتور به درستی از رنگ ها و تصاویر با کیفیت و مرتبط استفاده کنید تا استفاده از سایت برای کاربران جذاب باشد.
استفاده از عناصر گرافیکی، فونت ها و المان ها در سایت باید تصویری چشم نواز و کاربرپسند ایجاد نماید. ترکیب موارد فوق باید کاربران را از حضور در سایت آموزشی خسته نکند.
همچنین به یاد داشته باشید از روانشناسی رنگ ها برای انتخاب رنگ های المان ها به شکلی که متناسب با فضای آموزشی باشند کمک بگیرید.
نکته دیگری که باید درطراحی این نوع سایت ها رعایت کنید، شناخت هرچه بیشتر مخاطب است تا مطابق سلیقه و مناسب شرایط و سن او طراحی کنید. رعایت این نکته به کاربر کمک میکند که راحت تر با رابط کاربری طراحی شده توسط شما ارتباط برقرار کند. دقت داشته باشید که انجام کارهای گرافیکی، شما را از هدف اصلی یعنی سادگی و کاربردی بودن سایت باز ندارد.
طراحی ریسپانسیو و واکنشگرا
به بیان ساده طراحی ریسپانسیو و واکنشگرا راه حلی است که با استفاده از آن می توانید صفحات سایت را با توجه به ابعاد صفحه نمایشگر به شکل خودکار تنظیم نمایید. ریسپانسیو بودن سایت از جمله نکاتی است که در طراحی و توسعه سایت ها ضرورت دارد. زیرا محدود کردن کاربران برای حضور در سایت تنها با یک نمایشگر و دستگاه به خصوص منجر به از دست دادن کاربران زیادی می شود که این روزها استفاده از نمایشگرهای موبایلی را ترجیح می دهند.
کاربران باید با هر دستگاه نمایشی که در اختیار دارند به وضوح از سایت مورد نظر خود استفاده نمایند. بنابراین ریسپانسیو بودن سایت دیگر نه یک مزیت بلکه یک ضرورت است.
از سوی دیگر دستگاهها و موبایل های هوشمند امروزه با ابعاد و ویژگی های بسیار متنوعی تولید و عرضه می شوند و وجود این تنوع می تواند دردسرهای طراحی سایت آموزشی را افزایش دهد. با استفاده از طراحی سایت واکنش گرا، سایت شما با حفظ الگوی اصلی طراحی خود برای نمایش یافتن در صفحات نمایش با ابعاد مختلف، مناسب خواهد بود.
سرعت بالا
سرعت بالای لود شدن سایت از دیگر نکات ضروری در طراحی و راه اندازی سایت آموزشی است. هر چند این فاکتور در همه سایتها همه است اما در مورد سایت آموزشی اهمیت بیشتری پیدا می کند. زیرا سرعت بارگذاری سایت و محتواها می تواند کیفیت آموزش را تحت تأثیر قرار داده و میزان رضایت کاربررا کم یا زیاد کند.
از سوی دیگر سرعت بارگذاری سایت یکی از عوامل رتبه دهی موتورهای جستجو به سایت است. با توجه به اینکه گوگل از سال ۲۰۱۰، سرعت سایت را یکی از فاکتورهای رتبه بندی اعلام کرده است، موضوع افزایش سرعت لود سایت منجر به ارتقا رتبه سایت شما در نتایج گوگل خواهد شد.
بنابراین لازم است با انجام مجموعه ای از اقدامات نظیر استفاده از قالب بهینه، استفاده از افزونه کش، بهینه سازی پایگاه داده وردپرس و کاهش حجم تصاویر سرعت بارگذاری سایت را تا حد امکان افزایش دهید.
نکته مهم دیگر در بحث بهینه سازی سرعت سایت، انتخاب صحیح ساختار فنی و کد نویسی های سایت است که باید رعایت شود. از این رو طراحی سایت آموزشی را به یک مجموعه توسعه و طراحی حرفه ای سایت که تخصص و دانش لازم در بحث سئو تکنیکال و فنی را نیز دارد، بسپارید.
استفاده از انواع عناصر تعاملی
استفاده صحیح از المان ها و اجزای تعاملی مانند دکمه ها و فرم های ثبت نام در سایت آموزشی می تواند به جذب مخاطبان بیشتر و تبدیل کردن آنها به دانشجوی دوره ها مؤثر واقع شود. باید به هر شکل ممکن تعامل مؤثر با کاربران را در این سایت ها افزایش داد.
همچنین استفاده از گزینه چت آنلاین برای مشاوره و دریافت راهنمایی های بر خط می تواند باعث جلب اعتماد بیشتر کاربر شود.
محتوای با کیفیت
سایت آموزشی در واقع مکانی جهت ارائه آموزش های مرجع و تخصصی است. در هر حوزه ای که به آموزش می پردازید باید به عنوان یک مرجع آموزشی تخصصی شناخته شوید. بنابراین ارائه اطلاعات در قالب محتواهای با کیفیت در یک سایت آموزشی اهمیت بسیار زیادی دارد.
از این رو تولید محتوای سایت آموزشی باید با دقت و حساسیت بسیار زیاد انجام شود. محتواهای وبلاگ این سایت ها هم می تواند جایی برای ارائه آموزش های تخصصی باشد.
محتوای وبلاگ می تواند حاوی محتواهای متنی که شامل تصاویر جذاب و ویدئوهای آموزشی است تولید شود.
هزینه طراحی سایت آموزشی چقدر است؟
اگر چه هزینه های طراحی سایت به عوامل مختلفی بستگی دارد ولی برای کسب و کارهای کوچک که فقط به یک سایت اولیه نیاز دارند، هزینه طراحی سایت از ۴,۰۰۰۰,۰۰۰ تا ۵,۰۰۰۰,۰۰۰ تومان متغیر است. با این حال، ممکن است تعرفه ها بر اساس مشخصات سایت افزایش یابد. همچنین هزینه طراحی یک سایت سفارشی و کدنویسی شده با ویژگی ها و امکانات گسترده می تواند به ۴۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان یا بیشتر هم برسد.
هزینه و تعرفه طراحی سایت آموزشی مانند سایر سایت ها به عوامل مختلفی بستگی دارد. از آنجایی که طراحی و راه اندازی سایت آموزشی بسیار کیفی است و نیازمند امکانات متفاوتی است از این رو نمی توان یک قیمت ثابت برای طراحی این سایت ارائه داد.
در واقع هزینه طراحی سایت آموزشی بر اساس فاکتورهای مختلفی تعیین میشود. استفاده از قالب های آماده و طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوای وردپرس معمولا قیمت پایین تری در مقایسه با سایت های اختصاصی و کد نویسی شده دارند. همچنین اضافه نمودن امکاناتی همچون استفاده از سیستم چت آنلاین و فرم های ثبت نام و یا اضافه کردن درگاه پرداخت می تواند باعث افزایش قیمت طراحی سایت شود.
استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای راه اندازی سایت آموزشی
هر وبسایتی که در طراحی خود از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده کرده باشد، به عنوان وب سایت وردپرسی شناخته می شود. سیستم مدیریت محتوای وردپرس احتیاجی به کد نویسی ندارد و خیلی ساده روی هاست شما نصب می شود. به همین دلیل کسب و کارهای کوچک در شروع کار خود با پرداخت هزینه کم می توانند یک وب سایت خوب و با کیفیت را با وردپرس راه اندازی کنند. استفاده از قالب های متنوع و افزونه های کاربردی فراوان از دیگر ویژگی های طراحی سایت با وردپرس است.
همچنین وردپرس این قابلیت را در اختیار کاربران خود قرار داده است که بتوانند محتواهای خود را در فرمت های متنی، صوتی و ویدئویی استفاده کنند.
طراحی سایت آموزشی با وردپرس به شما این امکان را می دهد که آزمون های آنلاین را در سایت برگزار کنید و نتایج را نیز به کاربران اعلام کنید.
همچنین بسیاری از سایت های آموزشی با استفاده از سیستم وردپرس بستری را فراهم کرده اند که دانشجویان بتوانند تمام مراحل آموزش را از ثبت نام و برگزاری کلاس مجازی تا گرفتن فرم های گزارش و نمرات را از طریق پنل عضویت خود دریافت کنند.
علاوه بر سایت های آموزشی شما می توانید طراحی سایت حقوقی، طراحی سایت پزشکی، طراحی و راه اندازی سایت های دیجیتال مارکتینگ و … را با سیستم مدیریت محتوای وردپرس انجام دهید.
امتیاز شما به این مقاله