طراحی سایت رایگان آیا حقیقت دارد؟
وقتی تصمیم می گیرید یک سایت اینترنتی داشته باشید، اولین دغدغه شما هزینه آن است. به همین دلیل خیلی سریع به جستجوی طراحی سایت رایگان یا ارزان می پردازید. به همین دلیل است که این عبارت ماهانه بطور میانگین بیش از ۱۷۰۰ بار در موتور جستجوی گوگل جستجو می شود.
اگر چه هیچ کسی از دریافت خدمات رایگان بدش نمیآید ولی واقعیت این است که آیا ادعای ساخت سایت رایگان حقیقت دارد؟ چگونه می توان به خدمات رایگان اعتماد کرد؟
در صورتی که قصد راه اندازی وب سایت را دارید و هزینه کافی برای انجام این کار را ندارید می توانید با استفاده از سایت سازهای رایگان آنلاین این کار را انجام دهید ولی به یاد داشه باشید طراحی سایت به صورت رایگان پایان ماجرا نیست.
هر چند که استفاده از سایت سازهای رایگان این ویژگی را دارد که بدون علم برنامه نویسی می توانید سایت خود را بدون هزینه راه اندازی کنید ولی یک وبسایت برای موفقیت در بازار رقابتی، به سئو و بهینه سازی و خیلی موارد دیگر نیاز دارد و اگر می خواهید به اهداف کسب و کار خود دست یابید لازم است عملیات راه اندازی سایت خود را زیر نظر یک شرکت طراحی سایت حرفه ای انجام دهید.
فراموش نکنید سایتی می تواند فروش بالایی داشته باشد و از یک تجربه مثبت کاربری برخوردار باشد که اصولی طراحی و راهاندازی شده باشد.
با این توضیحات، اگر به این نتیجه رسیده باشید، که مزیت های یک سایت حرفه ای در کسب درآمد، چقدر زیاد است، حالا از خود سؤال کنید که چرا طراحی یک سایت حرفه ای باید رایگان باشد؟ یا اصولا شرکتی که خدمات طراحی و راه اندازی سایت حرفه ای را رایگان ارائه می دهد چگونه توانسته به حیات خود ادامه دهد؟
در این محتوا سعی داریم به همه این سؤالات پاسخ دهیم پس تا انتها با ما همراه شوید.
طراحی سایت رایگان چیست؟
طراحی سایت رایگان به دریافت خدمات طراحی و راه اندازی یک سایت اینترنتی گفته می شود که در ازای دریافت این خدمات هزینه ای پرداخت نمی کنید.
در وضعیت رقابتی فعلی داشتن یک سایت حرفه ای برای بسیاری از افراد و کسب و کارها تبدیل به یک دغدغه اساسی شده است. از طرفی طراحی یک سایت حرفه ای و کاربر پسند که نیازهای کسب و کار شما را برطرف کند بعضا نیاز به صرف هزینه زیادی است. از این رو بسیاری از مدیران به دلیل عدم آگاهی و بهره گیری از خدمات مشاوره طراحی سایت، طراحی سایت رایگان و یا ارزان را بهترین گزینه می دانند.
چرا بعضی از کسب و کارها به دنبال طراحی سایت رایگان هستند؟
برخی از افراد و صاحبان کسب و کار، اولین گزینه برای راه اندازی وبسایت کسب و کار خود را استفاده از طراحی سایت رایگان می دانند. بعضی از آنها به علت مسائل اقتصادی و کم کردن هزینه طراحی و راه اندازی سایت برای کسب و کار آنلاین، بعضی دیگر به دلیل عدم تجربه کافی و در اختیار نداشتن یک تیم حرفه ای و با دانش نرم افزاری و عدهای دیگر نیز به دلیل عدم شناخت از یک شرکت طراحی سایت معتبر به این گزینه رجوع میکنند.
اما مطابق بررسی های انجام شده اصلی ترین دلیل رجوع مدیران به گزینه های ساخت سایت رایگان، سهولت در استفاده، رایگان بودن و مقدار زمان مورد نیاز برای طراحی سایت است.
مراحل ساده و زمان کوتاه طراحی، صاحبین کسب و کار را وسوسه می کند تا به سادگی و در زمان کم به یک سایت اینترنتی دست یابند. حال آن که نمی دانند در آینده با مشکلاتی روبرو خواهند شد و هیچ گاه به اهداف خود دست نخواهند یافت.
آشنایی با انواع وب سایت
اگر چه نحوه طراحی سایت برای سایت های مختلف تفاوت دارد اما قبل از اینکه به روش های طراحی سایت رایگان بپردازیم بد نیست که با انواع وب سایت ها آشنا شویم. به طور کلی برای دسته بندی سایت ها بر اساس ساختار اولیه آنها، لازم است که بدانید سایت ها به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:
سایت های داینامیک
طراحی سایت داینامیک توسط برنامه نویسی صورت می گیرد. ساختار اصلی این مدل سایت ها بر اساس ایجاد یک سیستم مدیریت محتوایی است. طراحی سایت های وردپرسی نیز به همین صورت انجام می شود. زیرا پنل سیستم وردپرس فضایی را در اختیار کاربر قرار می دهد، تا وی بتواند محتوای خود را به شکل شخصی سازی شده ویرایش یا به روز رسانی کند.
وبسایت های استاتیک
طراحی یک سایت استاتیک با استفاده از زبان های برنامه نویسی معمول انجام می شود. در طراحی سایت استاتیک می توان از زبان های برنامه نویسی همچون CSS و Html استفاده کنید. از این جهت، برای به روز رسانی زیر بنا و ساختار اصلی سایت و محتواها، باید حتما از یک متخصص طراحی سایت کمک بگیرید.
وب سایت استاتیک مطابق اسم خود، نیازی به تغییرات مداوم نداشته و صرفا برای فعالیت هایی به کار برده میشوند که محتوای ثابتی داشته باشند.
البته یکی از معایب بزرگ وب سایت های ایستا این است که مسئول کسب و کار برای هر تغییر جزئی باید به طراح سایت مراجعه کنند و با پرداخت هزینه های آن، تغییرات را در سایت ایجاد کند.
وبسایت های متحرک
وب سایت های متحرک گرافیک بسیار سنگینی دارند و معمولا برای موتورهای جستجو بهینه نیستند. طراحی سایت متحرک، باید توسط یکی طراح وب سایت حرفه ای انجام شود.، برای این منطور برای هرگونه تغییر و به روز رسانی به کسی که وب سایت را طراحی کرده است نیازمندیم.
طراحی و راه اندازی سایت رایگان از طریق سایت ساز گوگل
شاید تا به حال نام سایت ساز رایگان را شنیده باشید ولی با نحوه ساخت سایت توسط این سایت سازها آشنا نباشید. درواقع شما با یک سرچ ساده، کلیه مراحل آموزش ساخت سایت توسط سایت ساز گوگل را آموزش دیده و می توانید تمام مراحل ساخت سایت را به صورت رایگان انجام دهید.
مراحل ساخت سایت با استفاده از سایت ساز گوگل نیز بسیار سریع انجام میشود. در ادامه این بخش قصد داریم تا به روش ساخت سایت در گوگل بپردازیم.
آموزش ساخت سایت رایگان در گوگل
سرویس Google Site چند سالی است که توسط شرکت گوگل عرضه شده است. گوگل این سرویس را برای کاربران خود ایجاد کرده است که شما با استفاده از آن می توانید بدون پرداخت هزینه و در سریع ترین زمان ممکن، یک سایت اینترنتی را برای کسب و کار خود آماده کنید.
استفاده از سایت ساز گوگل هر چند بدون هزینه و سریع می تواند برای شما یک سایت ایجاد کند ولی سایتی که از این طریق طراحی شده است یک سایت حرفه ای نیست. همانطور که می دانید، برای طراحی سایت حرفهای، شما باید افزونه ها و امکاناتی را در یک سایت قرار دهید و همچنین برای آن یک هویت بصری و گرافیک و تجربه کاربری مناسب طراحی کنید که همه این موارد مستلزم انجام هزینه هایی است. مثلا قابلیت و ویژگی هایی که در قالبهای پولی و قالب های کد نویسی شده وجود دارد هیچ گاه در قالبهای رایگان وجود ندارد.
با این توضیحات، دریافتیم که طراحی سایت رایگان به شکل حرفه ای امکان پذیر نیست و شما با استفاده از امکانات سایت ساز رایگان گوگل فقط میتوانید یک سایت ابتدایی و ساده را طراحی کنید. درواقع می توانیم اینطور عنوان کنیم که سایت ساز گوگل یک بستر مناسب برای یادگیری ترفندهای طراحی سایت رایگان است.
اگر قصد دارید یک فروشگاه آنلاین حرفه ای را راه اندازی کنید، پیشنهاد میشود که با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس این کار را انجام دهید. ما در وبلاگ خود آموزش راه اندازی سایت با استفاده از وردپرس را آموزش داده ایم.
سایت ساز HubSpot
استفاده از سیستم سایت ساز HubSpot که یک پلت فرم محبوب برای کسب و کارهای بازاریابی، فروش و خدمات است رایگان است. برنامه گام به گام طراحی سایت رایگان این پلتفرم به شما کمک می کند با انتخاب یک موضوع سایت خود طراحی کنید. انتخاب قالب های صفحه، ماژول ها و تنظیمات گرافیکی را می توانید متناسب با برند خود انتخاب کنید
از طرف دیگر، شما می توانید از سازنده هوش مصنوعی برای ایجاد یک سایت بر اساس توضیحات و انتخاب طراحی خود استفاده کنید. این سایت ساز یک سایت فوق العاده که مرتبط با برند شما است را در زمان کوتاهی و با طراحی خوب همراه با انتخاب تصاویر زیبا و محتوای متنی شما ایجاد می کند.
HubSpot حتی یک راهنمای آموزش کامل در مورد استفاده از ویرایشگر و روش drag and drop ارائه می دهد. شما می توانید از بین ۴۷ ماژول انواع هدر، متن، تصویر و حتی آکاردئون و CTA انتخاب کنید.
این سایت ساز همچنین مجموعه کاملی از تنظیمات عمومی سئو را روی صفحات خود دارد. از جمله توضیحات مربوط عنوان و URL ها و کنونیکال ها و کد های هدر و پاورقی از جمله مواردی هستند که در این سایت ساز رعایت شده اند.
معایب استفاده از طراحی سایت رایگان چیست؟
یکی از مهم ترین مشکلاتی که کاربران در طراحی سایت رایگان، با آن روبه رو هستند را می توان در محدودیت قالب های گرافیکی و عناصر طراحی دانست. استفاده از قالب های یک شکل و ساده، سایت شما را بسیار معمولی و بدون هیچ گونه هویت بصری منحصر به فردی طراحی می کند.
به بیان دیگر، تکراری بودن ظاهر و چیدمان سایت شما به خاطر انتخاب های محدود گرافیکی، قالب سایت شما را بدون هیچ گونه تمایزی با بقیه رقبا قرارمی دهد. برای بسیاری از کاربران که زمان زیادی از وقت خود را در فضای آنلاین و سایتهای زیبا می گذرانند، مشاهده سایتهایی با ظاهر ساده و معمولی جذاب نیست و آنها سعی می کنند سریعا سایت را ترک کنند.
به این صورت گوگل به سایت شما به دلیل بالا بودن بانس ریت یا همان پرش کاربر و تجربه نامناسب کاربری امتیاز خوبی نمی دهد و این قضیه در نتایج سئو سایت تأثیر منفی خواهد داشت.
یکی دیگر از معایب بزرگ طراحی سایت رایگان توسط سایت سازها را میتوان در بحث فنی و عدم پشتیبانی در مقابل ایرادات و چالشهای احتمالی دانست. مشکلات مربوط به سرعت سایت (که یکی از اصلی ترین مسائل در بحث سئو هم هست)، عدم طراحی سایت های واکنشگرا، مشکلات مربوط به کد نویسی عدم دسترسی به فایل ها و پایگاه داده، عدم امنیت مناسب در مقابل اقدامات خرابکارانه و خیلی از اشتباهات رایج طراحی سایت از دیگر عواملی هستند که بسیاری از مدیران کسب و کار، قید مراجعه به این قبیل سایتها و طراحی سایت رایگان را زده و طراحی سایت خود را به آژانس های معتبر دیجیتال مارکتینگ و شرکت های طراحی سایت بسپارند.
یکی دیگر از ایرادات طراحی سایت رایگان، عدم امکان هیچ گونه به روزرسانی است. سایت شما با استفاده از طراحی رایگان از هر گونه نوآوری و به روز رسانی جدید محروم شده و رقبا با استفاده از تکنولوژی های روز طراحی و تجربه های جدید، از شما پیشی خواهند گرفت.
باید اشاره کنیم که علیرغم تبلیغاتی که برای رایگان بودن طراحی این سایت ها می شود برخی از امکانات این سایتها در مجموع رایگان نبوده و برای دسترسی به آن امکانات شما باید هزینه پرداخت کنید. همچنین بسیاری از این سایت سازها برای جبران برخی از خدمات رایگانی که به شما ارائه می دهند تبلیغات اجباری در سایت قرار می دهند که این امر می تواند برای سئو سایت شما امتیاز منفی داشته باشد.
از دیگر معایب استفاده از سایت سازها و طراحی سایت رایگان عدم توجه به بحث سئو و بهینه سازی سایت است. در این سایت ها هیچ تنظیمات خاصی برای موارد SEO وجود نداشته و شما نمی توانید محتوای سایت خود را بهینه سازی کنید.
آیا طراحی سایت با وردپرس رایگان است؟
در ادامه بررسی موضوع طراحی سایت رایگان قصد داریم در مورد طراحی سایت با وردپرس صحبت کنیم و بررسی کنیم که هزینه و تعرفه طراحی سایت با ورد پرس به چه صورت است؟. شاید شما هم خیلی این جمله را شنیده اید که طراحی سایت با وردپرس رایگان است. اما آیا این جمله درست است؟ برای پاسخ به این پرسش می توانیم بگوییم طراحی سایت با وردپرس هم رایگان است و هم نیست.
همانطور که می دانیم سیستم مدیریت محتوای وردپرس رایگان و در دسترس همه است. اما لازم است بدانید که فقط نصب این سیستم رایگان است و شما برای طراحی سایت به دامنه، هاستینگ، قالب و افزونه ها و امکانات زیاد دیگری نیاز دارید که باید برای هر کدام هزینه زیادی بپردازید.
بسیاری از افراد با تصور رایگان بودن طراحی سایت وردپرسی تصمیم میگیرند طراحی سایت رایگان را با وردپرس انجام دهند اما در عمل با هزینههای آن مواجه می شوند.
به طور مثال اگر شما بخواهید یک دامنه com. و یک فضای هاست حداقلی داشته باشید، باید سالانه مبلغی در حدود ۹۰۰ هزار تومان هزینه کنید. اگر حجم اطلاعاتی که میخواهید روی سایت قرار دهید بیشتر باشد به همان میزان باید هاست قوی تری بخرید که هزینه ان بالاتر خواهد بود. همانطور که گفتیم این هزینه ها بصورت سالانه و دورهای تکرار میشود.
بعد از نصب سیستم مدیریت محتوای وردپرس، شما به یک قالب برای ظاهر سایت و تعدادی افزونه (برای اضافه کردن امکانات و تسک های مختلف به سایت) نیاز دارید. هر چند بعضی از این قالبها و افزونهها رایگان هستند؛ اما همانطور که اشاره کردیم برای تمایز سایت و ایجاد یک تجربه خوب کاربری مجبورید از نسخههای پولی مثلا قالب سفارشی یا افزونه های غیر رایگان استفاده کنید.
هزینه تقریبی یک قالب مناسب از ۵۰۰ هزار تومان شروع می شود و گاه تا چندین میلیون می رسد.
همچنین اگر کار کردن با وردپرس و نصب قالب ها و افزونه ها را آموزش دیده باشید که خود می توانید این کار را انجام دهید در غیر اینصورت باید این کار را به یک طراح حرفه ای واگذار کنید. همچنین برای ایجاد یک هویت بصری زیبا و عناصر گرافیکی کاربر پسند گاها مجبورید هزینه هایی را انجام دهید.
با این توضیحات، اگر هنوز هم بر طراحی سایت کاملا رایگان اصرار دارید وردپرس نمی تواند انتظارات شما را برآورده کند.
هزینه طراحی سایت
تعرفه و هزینه طراحی سایت رابطه مستقیمی با نوع وب سایتی دارد که برای کسب و کار خود در نظر گرفته اید. نوع سایت، امکانات موجود در آن، هزینه دستمزد شرکت طراح، استفاده از سیستم وردپرس و یا استفاده از کد نویسی اختصاصی، نوع قالب، سیستم پشتیبانی و خیلی از موارد دیگر در هزینه های طراحی نقش تعیین کننده دارند.
برای مثال یک سایت فروشگاهی، نسبت به سایت های شرکتی باید از امکانات بیشتری برخوردار باشد زیرا معمولا در وب سایت های شرکتی مشتری محصولی را خریداری نمی کند. همچنین هزینه های طراحی وب سایت وردپرسی با وب سایت های اختصاصی، تفاوت های زیاد دارد. زیرا وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای آماده است، در صورتی که سایت اختصاصی باید توسط یک برنامه نویس حرفه ای طراحی و راه اندازی شود.
چرا وردپرس جایگزین بهتری نسبت به سایت سازهای رایگان است؟
با تمامی اطلاعاتی که در بالا ارائه شد و با اهتمام به مزایا و معایب سایت سازهای گوگل، می توانیم به این نتیجه برسیم که سیستم مدیریت محتوای وردپرس انتخاب بهتر و مناسب تری برای طراحی سایت به جای طراحی سایت رایگان است.
با کمک وردپرس که یک سیستم مدیریت محتوای تماما رایگان است شما فقط با خرید هاست و دامنه می توانید سایت خود را راه اندازی کنید. برای استفاده از قالب و افزونه های وردپرسی هم دو انتخاب رایگان و پولی دارید که بسته به اهداف خود آنها را برای سایت خود تهیه می کنید.
برای نصب و راه اندازی وردپرس و نصب قالب هم اگر نیاز به آموزش داشته باشید آموزش های رایگان و راهنمای قدم به قدم تمام مراحل در اینترنت موجود است و نیازی به مراجعه به طراح در ابتدای کار نخواهید داشت. همانطورکه اشاره کردیم ما در وبلاگ خود این آموزش را کاملا رایگان در اختیار علاقه مندان به طراحی سایت قرار داده ایم.
مشاوره طراحی سایت
خدمات مشاوره طراحی سایت میتواند به شما کمک کند تا یک سایت با کیفیت بالا و مؤثر برای کسب وکار خود طراحی کنید. این امر شما را به اهداف کسب و کار آنلاینتان می رساند.
از این رو، قبل از این که اینکه بخواهید طراحی سایت را چه به شکل طراحی سایت رایگان و چه به صورت پولی انجام دهید مهم است که اهداف و نیازهای خود را با یک مشاور متخصص در حوزه طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ مشخص کنید.
مشاور طراحی سایت باید فردی توانا و با تجربه در طراحی سایت که به تمام موارد مشاوره در این حوزه نیز مسلط است، باشد.
او باید بهترین راهبردها برای طراحی و توسعه سایت را تشخیص و بهترین گزینه را به شما ارائه دهد. اغلب مشاهده می شود که افراد فعال به عنوان مشاور توانایی لازم را برای تحلیل درست کسب و کار ندارند و پیشنهاد آنها ممکن است منجر به هزینه های بعدی زیادی برای شما باشد.
به همین جهت، پیشنهاد می کنیم که حتما با یک فرد متخصص و یا شرکت های معتبر در این زمینه همکاری کنید. مجموعه مرتضی واعظ عبایی با تجربه چندین ساله در زمینه شناخت کسب و کارهای آنلاین و حوزه دیجیتال مارکتینگ آماده ارائه مشاوره به شما عزیزان است.
جمع بندی
طراحی یک سایت حرفه ای برای هر کسب و کاری یکی از اقدامات بسیار مهم برای ورود به دنیای تجارت الکترونیک و دیجیتال مارکتینگ است. برای رشد و توسعه کسب و کار در فضای آنلاین و جذب مشتریان هدف نیاز دارید که خود را به مخاطبان آنلاین معرفی کنید. از این رو اولین قدم شما طراحی وب سایتی است که پاسخگوی این نیاز شما باشد.
از سوی دیگر بحث هزینه های سنگین طراحی سایت و عدم آشنایی صاحبان کسب و کارها با شرکت های معتبر طراحی سایت آنها را به سمت استفاده از گزینه های طراحی سایت رایگان سوق می دهد که می توانند خیلی سریع و رایگان یک سایت برای خود تهیه کنند.
در کنار این مزایا باید گفت که این سرویس های طراحی سایت رایگان برای کسانی که قصد ایجاد یک کسب و کار متمایز دارند مناسب نخواهد بود. زیرا امکاناتی که یک کسب و کار حرفه ای و یا یک فروشگاه اینترنتی نیاز دارد را ارائه نخواهد کرد. علاوه بر مشکلات ظاهری در آینده مشکلاتی متوجه این سایت ها خواهد شد که همه این مشکلات کسب و کارهای حرفه ای را به سمت گزینه هایی چون استفاده از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس هدایت می کند.
سؤالات متداول
۱- آیا استفاده از طراحی سایت رایگان را پیشنهاد می کنید؟
قطعا طراحی و ساخت سایت رایگان معایبی دارد و هزینه های آن در آینده برای شما مشخص می شود. اما اگر اصرار بر طراحی سایت حرفه ای ندارید می توانید از گزینه طراحی سایت رایگان استفاده کنید ولی انتظار رقابت با رقبای اصلی خود را نداشته باشید.
۲- ساخت سایت با وردپرس بهتر است یا سایت سازهای رایگان؟
سیستم طراحی سایت وردپرس در مجموع گزینه بهتر و کامل تری است. با استفاده از مدیریت محتوای وردپرس شما به منبع نامحدودی از قالبها با طرحهای متنوع و افزونه های زیاد دسترسی خواهید داشت و ظاهر سایت خود را دقیقا انحصاری طراحی می کنید.
۳- ساده ترین راه برای آموزش طراحی سایت چیست؟
سیستم مدیریت وردپرس برای نصب و راه اندازی به یک آموزش ساده و گام به گام نیاز دارد که در اکثر سایت ها به آن پرداخته شده است. برای طراحی سایت با وردپرس تنها کافیست یک دامنه و هاست را تهیه کنیم. این سیستم کاملا رایگان بوده و بسیاری افزونه و قالب رایگان نیز دارد که با کمک آن میتوان یک سایت کامل و عالی را ایجاد کرد. ما در وبلاگ خود این آموزش رایگان را ارائه داده ایم.
۴- هزینه طراحی یک سایت معمولی با وردپرس چند است؟
از آنجایی که نمی توان قیمت ثابت و مشخصی را برای هزینه طراحی سایت در نظر گرفت، شما می توانید با تماس با شماره ۰۹۱۲۰۲۹۰۶۷۰ و یا ثبت درخواست خود در سایت، یک برآورد قیمت دریافت کنید.