لینک سازی داخلی چیست و چرا اهمیت دارد؟
یکی از تکنیکهای مهم در بهبود سئو، لینک سازی داخلی ( Internal Link Building ) بین صفحات مختلف وبسایت است. لینک داخلی پیوندی است که صفحه A یک وبسایت را به صفحه B همان سایت هدایت می کند.
آیا لینک سازی داخلی به سئوی سایت کمک میکند؟ جواب این سوال قطعا مثبت است. با ایجاد لینک های داخلی صفحات سایت را به یکدیگر متصل میکنید تا رباتهای جستجوی گوگل راحت تر محتوای جدید و مرتبط را پیدا کنند. همچنین لینک سازی داخلی، کاربران را در صفحات مختلف سایت نگه داشته و این به معنای حضور بیشتر و کاهش نرخ پرش خواهد شد.
لینک سازی داخل سایت یک موضوع مهم در بحث سئو داخلی است. لینک ها می توانند صفحات سایت را به یکدیگر مرتبط کرده و با این کار، انتقال اعتبار بین تمام محتواها صورت میگیرد. از این جهت، لینک سازی اصولی و درست می تواند عملکرد سایت در موتورهای جستجوی گوگل را به مقدار بسیار زیادی ارتقاء دهد.
لینک سازی داخلی چیست؟
می خواهیم در ابتدا به تعریف لینک سازی داخلی بپردازیم. یک تعریف ساده، جامع و در عین حال مهم در مورد لینک سازی داخلی همین تعریف است.
لینک سازی داخلی یا ساخت پیوندهای داخلی، اتصال هر صفحه از وبسایت شما به صفحه دیگری از همین وبسایت است که با هدف انتقال کاربران از صفحهای به صفحه دیگر سایت انجام میگیرد و سبب افزایش بازدید صفحه و در نتیجه افزایش ترافیک وبسایت شما خواهد شد.
وجود پیوندهای داخلی در کنار نقشه سایت (Sitemap) می تواند به درک درست کاربران و موتورهای جستجوی گوگل از محتواهای شما بینجامد و این عامل مهمی است که در سئوی داخلی نقش دارد. در پارگراف بعد به این موضوع می پردازیم.
یک نکته مهم که در اینجا باید اشاره کنیم این است که لینک سازی داخلی با نقشه سایت متفاوت است و این دو را باید از هم تفکیک کنید.
همچنین توجه داشته باشید که وجود لینک داخلی زیادتر برای یک صفحه از سایت الزاما به معنی کسب جایگاه بهتر در نتایج جستجو نیست. در فرآیند لینک سازی همواره باید به ارتباط موضوعی صفحات و انکر تکست استفاده شده برای لینکسازی نیز توجه کنیم.
یک وب سایت در شکل سنتی خود ساختاری شبیه یک هرم دارد. بالای هرم یک سطح کوچک است که معمولاً اطلاعات کلی در مورد سایت ارائه می دهد. همانطور که از طریق پیمایش سایت در میان لایههای فراوان به پایین حرکت می کنید، در پایین ساختار سایت که هرم بزرگتری دارد موضوعات خیلی کلی (در بالا) جزئی تر میشوند.
هر چه سایت بزرگتر باشد صفحات بیشتری در این بین ایجاد می شود و احتمال اینکه یک صفحه مهم از دید خارج شود بیشتر می شود. در واقع ایجاد پیوندهای داخلی، راهی برای هدایت گوگل و بازدیدکنندگان سایت به مهم ترین صفحات است. استفاده سنجیده از لینک سازی داخلی می تواند به گوگل و بازدیدکنندگان سایت کمک کند تا به سرعت به محتوای مهم دسترسی پیدا کنند.
چرا لینک سازی داخلی برای سئوی سایت شما مهم است؟
جستجوی گوگل از روزهای اولیه انطباق کلمات کلیدی، تغییرات زیادی را طی کرده است. گوگل اکنون از الگوریتم های فراوانی برای درک بهتر محتواها استفاده می کند. اما، این الگوریتم ها کامل نیستند. آنها به زمینه هایی نیاز دارند تا بفهمند محتوای یک صفحه در مورد چیست و رابطه آن با صفحات دیگر وبسایت کدام است. در واقع لینک سازی داخلی، معماری سایت شما را تقویت می کنند و بدین ترتیب شکل فرایند ایندکس سایت خیلی راحت تر صورت می پذیرد .
لینک های داخلی به گوگل کمک می کنند تا مهمترین صفحات وب سایت شما را درک کند. موتورهای جستجو، صفحاتی را که لینک های داخلی زیادی دارند، مهم تر از صفحاتی می دانند که لینک های کمتری دارند.
گوگل همچنین برای درک سوالات کاربران در صفحات جستجو به زمینه نیاز دارد. عناصر سئوی درون صفحه مانند عنوان صفحه، تگ های Heading ،URL ها، عنوان های فرعی و لینک های داخلی همگی زمینه مورد نیاز گوگل را در مورد یک صفحه در اختیار موتورهای جستجو قرار می دهند.
یکی دیگر از مواردی که اهمیت لینک سازی داخلی را مشخص می کند فرآیند ایندکس محتواهای جدیدی است که در سایت ایجاد می شوند. ربات های گوگل همواره در مسیر جستجوی صفحات جدید قرار دارند و تمام صفحاتی که توسط رباتهای گوگل بررسی و کراول میشوند ایندکس خواهند شد. صفحات جدید زمانی توسط رباتهای گوگل دیده میشوند که از محتواهای قبلا ایندکس شده، لینکی به آنها وجود داشته باشد.
در صورتیکه صفحهای فاقد هرگونه لینک داخلی باشد از نظر گوگل به عنوان صفحه یتیم یا orphan pages شناخته میشود.
بدون لینک سازی داخلی صحیح، صفحات غیرفعال سایت زیاد شده و این صفحات از نتایج گوگل حذف شده و ترافیک ارگانیک ایجاد نمی کنند. هم تر از آن، یک لینک سازی داخلی ضعیف میتواند تجربه کاربری ضعیفی ایجاد کند و پیدا کردن صفحات مورد نیاز را برای بازدیدکنندگان دشوار کند و این مورد می تواند منجر به خروج کاربران و افزایش نرخ بانس ریت شود.
با پیوند سازی داخلی اصولی، نه تنها میتوانید تعداد صفحاتی را که در نتایج جستجو نشان داده میشوند و ترافیک ایجاد میکنند، افزایش دهید، بلکه میتوانید از آنها به صورت استراتژیک برای انتقال اعتبار صفحه از یک صفحه به صفحه دیگر استفاده کنید و در نتیجه سئو سایت را بهبود بخشید.
مزایای لینک سازی داخلی
علاوه بر اهمیت تأثیر لینک سازی داخلی بر سئو که در مورد آن صحبت کردیم، چندین مزیت کلیدی دیگر برای پیوند های داخلی وجود دارد.
ایجاد یک تجربه کاربری عالی با لینک سازی داخلی
ایجاد لینک های داخلی یک روش اثبات شده برای ارائه یک تجربه کاربری عالی است و مشتریان وفادارتری را برای شما به ارمغان می آورد. همانطور که کاربران محتوای شما را می خوانند ، سوالات بیشتری خواهند داشت. شما با پیش بینی سؤالات آنها و ایجاد لینک های داخلی به محتواهای مرتبط، کاربر را در سایت خود نگه می دارید.
وقتی به کاربران آنچه را که میخواهند ارائه میدهید، مخاطبان به جای بازگشت به صفحه سرچ Google برای دریافت پاسخ، در وبسایت شما باقی میمانند. این ها باعث ایجاد آگاهی از برند، ایجاد اعتماد، تقویت وفاداری به برند و افزایش فروش می شود.
عنوان مثال در سایت های فروشگاهی کاربرانی که در صفحات سایت به دنبال محصولات هستند می توانند با لینک هایی که شما از صفحه محصول به صفحات وبلاگ در خصوص نقد و بررسی، مقایسه و آموزش استفاده از آن محصول ارسال کرده اید به محتوای مورد نظر دسترسی پیدا کرده و از این طریق هم مدت زمان ماندگاری کاربر در سایت افزایش یافته و هم تمام نیازهای او در خصوص محصول پاسخ داده می شود.
بالا بردن ارزش صفحات داخلی سایت با ایجاد پیوندهای داخلی
ارزش و اعتبار صفحات و محتواهای سایت توسط الگوریتمی به نام پیج رنک تعیین میشود که هر صفحه را به لحاظ کیفی و محتواهای با اهمیت آن ارزیابی میکند. بعد از ارزشیابی محتوا در نهایت نمرهای بهعنوان پیج رنک به آن صفحه اختصاص داده میشود. نکته ای که در این مورد مهم است و باید به دقت کنید این است که اگر در سایت خود استراتژی لینک سازی داخلی صحیحی داشته باشید، میتوانید با لینک سازی اعتبار صفحات را به یکدیگر منتقل کنید.
یکی از مواردی که در ارزیابی های الگوریتم های گوگل بدان توجه می شود کیفیت لینک های داخلی است. حال اگر صفحه ای پیج رنک خوبی داشته باشد می تواند ارزش خود را به صفحات دیگر منتقل کند. شما با پیوند دادن مطالب به یک دیگر، ارزش و اعتبار صفحات داخلی سایت خود را افزایش میدهید.
به عنوان مثال وقتی در محتوای خود در باره مزایا و معایب استفاده از محصولی یک لینک ایجاد کرده و کاربر را ترغیب میکنید که به صفحه مورد نظر رفته و محتوای شما را بخواند ارزش صفحه مقصد را نیز بالا می برید.
اگر چه در حال حاضر، لینک های داخلی دقیقا به اندازه بک لینک ها ارزش و اعتبار وب سایت شما را افزایش نمی دهند، اما می توانند به شما کمک کنند تا برخی از صفحات خود را در جستجوها به رتبه بالاتر ببرید.
افزایش شانس لینک گرفتن محتوای قدیمی و صفحات یتیمی که لینک ندارند
با لینک سازی داخلی در صفحات مختلف سایت، می توانید کاربران خود را به سوی محتواهای قدیمی سوق دهید و شانس لینک گرفتن و آپدیت دوباره آنها را افزایش دهید.
همچنین صفحاتی از سایت که ممکن است لینک های داخلی در آنها وجود نداشته باشد و به اصطلاح یتیم باشند با این روش لینک سازی داخلی می شوند.
پیوندهای داخلی به بهبود معماری سایت کمک می کنند
پیوندهای داخلی برای ایجاد یک معماری عالی در سایت نقش مهمی را ایفا می کنند. در حقیقت یک استراتژی لینک سازی داخلی صحیح به شما کمک می کند تا کارآمدترین سلسله مراتب صفحات خود را در معماری سایت بسازید.
موتورهای جستجو از لینک های داخلی برای خزیدن سایت شما استفاده می کنند
ساختار یک وبسایت را به تار عنکبوت تشبیه می کنند. زیرا تارهای عنکبوت همگی به هم متصل هستند و عنکبوت ها با استفاده از تارها به هر نقطه ای می روند حال اگر به هر دلیلی یکی از تارها پاره شود عنکبوت ها برای رفت و آمد به مشکل می خورند و مسیر دیگری را انتخاب می کنند.
ساختار گوگل نیز به همین صورت است. خزنده های گوگل با استفاده از لینک های داخل سایت مسیر رفت و آمد خود را انتخاب می کنند. حال اگر صفحه ای لینک سازی داخلی و خارجی نداشته باشد به معنی بنبست است. هر چه یک صفحه جدید یا یک پست جدید لینک های بیشتری داشته باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که گوگل با آن مواجه شود.
در واقع باید اینگونه بیان کنیم که وقتی لینک صفحه جدیدی از سایت در صفحهای که قبلا ایندکس شده قرار میگیرد، گوگل به سادگی آن صفحه را پیدا کرده و در ایندکس خود قرار خواهد داد.
انواع لینک های داخلی
تا اینجای مبحث لینک سازی داخلی به تعاریف و اهمیت این موضوع پرداختیم. در ادامه توجه شما را به مباحث آموزش لینک سازی داخلی جلب می کنیم.
لینک فالو یا دوفالو (Dofollow)
لینک های دوفالو، لینک هایی هستند که از یک صفحه به سوی صفحه مقصد انجام گرفتهاند. بنابراین، هر بار که پیوند dofollow را در سایت خود قرار می دهید، موتورهای جستجو، قدرت سایر سایت ها، وبلاگ ها و یا محتواهای دیگر در سایت خود شما را به محتوای مقصد، منتقل می کنند.
در لینک سازی های داخلی همیشه از تگ فالو استفاده کنید. زیرا لینکهای نوفالو هیچ تأثیری در بهبود رتبه های سایت ندارند. از سوی دیگر الگوریتم های گوگل لینکهایی به شکل نوفالو را کراول نمیکنند و ارزشی از صفحه مبدأ بدین صورت به صفحه مقصد منتقل نمی شود.
لینک های نوفالو (Nofollow)
لینکهای نوفالو مانند همان لینک های فالو هستند که با پیشوند rel=”nofollow” در کد نویسی نشانی لینک مشخص میشوند. در این صورت این پیغام به موتور جستجو داده میشود که مبدا و مقصد از نظر موضوعی به یکدیگر مرتبط نبوده و دو موضوع مختلف را دنبال میکنند. همچنین با این نوع لینک سایتهای معتبر صفحات مقصدی که در مطالب خود (در قالب رپورتاژ، تبلیغ و…) جای دادهاند را بدون دادن اعتبار مبدا به گوگل معرفی میکنند.
از این لینکها هنگام لینک سازی داخل وبسایت در مواقع خاصی مانند لینک کردن مطالب نامرتبط، لینک های وابسته به وب سایت، لینک های اسپانسر، لینک های تبلیغاتی، لینک های فوتر سایت و لینک های کامنت میتوان استفاده کرد.
در حالی که پیوندهای do follow ارزش لینک را به صفحه پیوند داده شده منتقل می کنند، nofollow به نوعی آن را هدر می دهد.
لینک های تولیدشده توسط کاربران (Users Generated Content)
محتوای تولید شده توسط کاربران، محتواهایی هیتند که کاربران برای دریافت اعتبار در سایت ها یا کامنت زیر پست ها منتشر میکنند.
این نوع لینک سازی اخیراً بیش از هر زمانی مورد توجه قرار گرفته و حتی در کمپینهای بزرگ نیز از آن استفاده میشود.
روش های لینک سازی داخلی
لینک سازی اتوماتیک:
نوعی لینک سازی است که با استفاده از افزونه های وردپرسی می توانید کلماتی را به عنوان کلمه کلیدی معرفی کنید و هر موقع در محتوای خود از کلمات کلیدی استفاده کردید به طور خودکار به صفحه هدف لینک داخلی انجام شود.
با این روش همه صفحاتی که کلمه کلیدی مربوطه را داشته باشند به یک صفحه هدف لینک خواهند شد. این موضوع باعث می شود کاربر با مطالعه هر مطلب بتواند مطالب مرتبط را هم مطالعه کند و در نتیجه زمان بیشتری نیز در سایت باقی خواهد ماند.
لینک سازی دستی:
لینک هایی که خودتان می سازید و به دیگر مطالب مرتبط سایتتان لینک می کنید از جمله این لینک ها هستند.
لینک های ناوبری:
لینک های ناوبری اطلاعات خوبی را در مورد ساختار سایت به کاربر می دهند. اما تأثیری روی رتبه صفحه (به روشی که پیوندهای داخلی محتوا افزایش می دهند)، ندارند. علاوه بر این، پیوندهای ناوبری اصلی ترین روشی است که کاربران مهم ترین محتوای شما را کشف می کنند.
این پیوند ها در بخش بردکرامب یا ناوبری سایت قرار می گیرند و می توانند کاربر را به بخش دسته بندی و صفحه اصلی متصل نمایند.
لینک های بدنه محتوا:
اینها مهمترین انواع لینک های داخلی هستند زیرا زمینه و اعتبار را به صفحه مقصد منتقل می کنند. از آنجایی که گوگل به تکامل الگوریتم خود برای درک بهتر معنا و زمینه ادامه می دهد دیگر فقط به متن نگاه نمی کند. هرچه کلمات کلیدی مرتبط را در پیوندهای خود منتقل کنید، گوگل بهتر صفحه ای را که به آن پیوند می دهید درک می کند.
بنابراین، این نوع پیوندهای داخلی در مقایسه با پیوندهای ناوبری که در هر صفحه از وب سایت شما ظاهر می شوند، قدرت بیشتری را از صفحه پیوند به صفحه مقصد منتقل می کنند.
لینک های فوتر:
از نظر ارزش گذاری، این لینک ها واقعاً کاری برای شما انجام نمی دهند. پاورقی های پر از لینک فقط اسپم به نظر می رسند. این لینک ها را به صفحه تماس، صفحه حریم خصوصی و صفحه درباره ما پیوند دهید. این لینک ها هم بیشتر برای ناوبری آنجا هستند.
لینک های سایدبار و CTA:
پیوندهای نوار کناری معمولاً مانند فهرستی از دستهها یا محتوای مرتبط، شبیه ناوبری عمل می کنند. ماژولهای CTA نیز بیشتر برای مارکتینگ استفاده می شوند. بنابراین برای افزایش رتبه صفحه خیلی مهم نیستند. با این حال، میتوانید از آنها برای بهبود UX و بودجه خزیدن سایت استفاده کنید.
لینک های روی تصاویر:
لینک هایی هستند که روی تصاویر ساخته می شوند و کاربر با کلیک بر روی آنها به صفحه مورد نظر هدایت می شود.
نکته خیلی مهم: تا حد امکان از افزونه ها برای لینک سازی داخلی استفاده نکنید
توصیه می شود لینک سازی داخلی را بصورت دستی انجام دهید. این توصیه به چند دلیل است:
- لینک سازی داخلی اصولی با استفاده از افزونه ها سخت است. افزونههایی که برای لینک سازی داخلی استفاده میشوند نمیتوانند تشخیص دهند که کدام یک از صفحات واقعا به اعتبار صفحات دیگر نیاز دارند.
- ایجاد لینک های اسپم گونه: هر افزونه میتواند تا حدود ۱۰۰۰ لینک داخلی روی انکر تکستهای منطبق ایجاد کند. استفاده زیاد از انکر تکستهای منطبق از نظر گوگل رفتاری اسپم گونه دارد.
- بهبود تجربه کاربری: نقش لینک های داخلی فقط بهبود سئوی داخلی وبسایت نیست. همانطور که گفتیم کاربران نیز باید بتوانند از لینک های داخلی برای پیدا کردن محتوای مرتبط استفاده کنند. افزونه ها نمیتوانند لینک های مفید برای کاربران را تشخیص دهند.
متن پیوند یا انکر تکست
انکر تکست ( Anchor Text) متن موجود در یک لینک است و یکی از قوی ترین عوامل برای دستیابی به رتبه های برتر محسوب می شود. مثلا اگر سایت شما صدها لینک با متن “طراحی سایت فروشگاهی” داشته باشد و رقبای شما تنها تعداد کمی لینک با انکر تکست مشابه داشته باشند، این احتمال وجود دارد که سایت شما در رتبه برتر قرار گیرد.
قبل از بروزرسانی الگوریتم پنگوئن گوگل، سئو کارها از انکر تکست های کاملا مشابه به عنوان استراتژی لینک سازی استفاده می کردند. یعنی با یک عبارت مشخص صدها لینک به یک صفحه می دادند و اتفاقا آن صفحه به سرعت در نتایج گوگل رتبه بالایی دریافت می کرد. اما این کار اکنون خیلی تأثیر گذار نیست. بلکه ایجاد تعداد لینک های کاملا مشابه به یک سایت می تواند از رتبه بندی آن سایت توسط کلمه کلیدی مورد نظر جلوگیری کند.
بنابراین ممکن است با خود فکر کنید که بهترین راه برای ساخت انکر تکست چیست؟
انکر تکست باید کاملا طبیعی باشد. ایرادی ندارد که کلمه کلید مورد نظر در انکر تکست وجود داشته باشد، اما نباید تنها کلمه کلیدی یا کلمه کلیدی اصلی در همه لینک ها باشد، بلکه باید از کلمات کلیدی مرتبط نیز در لینک سازی داخلی استفاده شود.
لینک سازی داخلی را در استراتژی محتوای خود ادغام کنید
هنگام برنامه ریزی برای استراتژی محتوای خود به سئوی محتوا نگاه ویژه داشته باشید. بخشی از سئو ایجاد لینک سازی داخلی است. باید توجه داشته باشید که کاربران در مورد مشکلات خود و راه حل های آن چگونه فکر می کنند؟ کدام عبارات را در گوگل جستجو می کنند؟ هدف پشت آن کلمات کلیدی چیست و محتوای شما باید در چه قالبی ارائه شود؟
از این رو، محتوایی را منتشر کنید که با نیازهای فوری مخاطبان شما مطابقت داشته باشد. سؤالات آنها را پیش بینی کنید و جواب ها را در محتوای خود به کاربر ارائه دهید. سپس، پیوندهای داخلی را به صورت استراتژیک اضافه کنید تا توجه آنها را در لحظه ای که به سؤال بعدی فکر می کنند جلب کنید.
تکنیک های اصولی لینک سازی داخل سایت
از محتواهای تاپیک کلاستر استفاده کنید
محتواهای تاپیک کلاستر به طور خلاصه خوشه های موضوعی مرتبطی از محتوا هستند که در مجموع مفاهیم گسترده ای را پوشش می دهند. هر گروه دارای یک صفحه ستون و بسیاری از صفحات خوشه پشتیبانی است.
دلیل موثر بودن خوشههای موضوعی در استراتژی لینک سازی داخلی این است که کانونهای محتوای مرتبط را تشکیل میدهند. هر صفحه ستون که به اصطلاح پیلار پیج نام دارد یک موضوع سطح بالا را مرور می کند و موضوعات فرعی مختلفی را معرفی می کند. سپس، صفحات ستونی از زیر عنوان های مناسب به پست های وبلاگ دقیق تر در مورد آن موضوعات فرعی پیوند می زنند. این پستهای وبلاگ، صفحات خوشهای یا کلاسترها نامیده میشوند.
کلاسترها خود به صفحه ستون اصلی پیوند میدهند. صفحات خوشه ای همچنین در صورت لزوم به یکدیگر پیوند می دهند و حتی به صفحات ستون های دیگر پیوند می دهند. برای درک دقیق تر موضوع مثال زیر را در نظر بگیرید:
پیلار پیج: بازاریابی محتوا چیست؟
کلاسترها:
مزایای بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا برای شرکت های حمل و نقل
دستههای موضوعی، محتوای شما را در موضوعات فرعی و قسمتهای کوچک سازماندهی میکنند. این دقیقاً همان چیزی است که Google در حال حاضر روی آن رتبه بندی میکند. گوگل اخیراً اعلام کرده است که در رتبه بندی ها ارتباط هر یک از صفحات شما را درک می کند و حتی آنها را به طور جداگانه فهرست می کند.
برای مطالعه بیشتر در این مورد مقاله محتوای تاپیک کلاستر یا خوشه ای چیست را مطالعه کنید
از صفحات معتبر لینک دهید
هرچه صفحات سایت شما اعتبار و ارزش بیشتری داشته باشد، می توانید لینک های بیشتری را بدون کاهش ارزش آن صفحه به صفحات دیگر اضافه کنید.
پستهای جدید وبلاگ چون به تازگی در گوگل ثبت شده و ممکن است حتی ایندکس نشده باشند، نیاز به توجه بیشتری دارند. یکی از راه حلهای کاربردی برای ایندکس سریع، لینک سازی داخلی برای این صفحات جدید است. در این حالت، رباتهای گوگل از پستهای جدید به صفحات قدیمیتر هدایت می شوند.
نکته خیلی مهم: بالاترین صفحه معتبر در وب سایت شما چیست؟ صفحه اصلی شما. در صورت امکان به تعدادی از URL های برتر خود از صفحه اصلی خود لینک دهید. اگر این محتواها پست های وبلاگ هستند، بخشی را در نزدیکی پایین صفحه برای محتوای برتر وبلاگ خود اضافه کنید. اگر آنها صفحات محصول یا خدماتی هستند، حتماً در صفحه اصلی خود به آنها پیوند دهید.
لینک سازی زیاد به صفحات کم ارزش را انجام ندهید
بجای صرف زمان برای لینک سازی داخلی به صفحات کم اهمیت، میتوانیم از لینک سازی داخلی برای محتواهای مهم سایت استفاده کنیم.
از این رو، به جای آنکه به محتواهای کم ارزشی اهمیت زیادی برای سایت ندارند لینک دهید سعی کنید تنها به محتواهایی که کاملا مرتبط با موضوع محتوای مبدا و یک اولویت و یا هدف برای کسب جایگاه بهتر در نتایج جستجو هستند لینک دهید.
از کلمات کلیدی در انکر تکست ها استفاده کنید
برخی از کارشناسان سئو توصیه می کنند که اگر عین کلمه کلیدی را روی متن انکر تکست بنویسید ممکن است توسط گوگل جریمه شوید. البته این موضوع یک مقدار غیرقابل تصور است که گوگل یک وبسایت عالی را به این دلیل جریمه کند که با استفاده از انکر تکست مناسب و انتخاب کلمه کلیدی اصلی به محتوای خود از دامنه خود پیوند داده است.
از انکر تکست های متنوع و مناسب استفاده کنید
همانطور که در پاراگراف های بالا اشاره کردیم انکر تکست های استفاده شده در فرایند لینک سازی داخلی نقش ویژه ای در درک ربات های گوگل از یک محتوا دارند. لذا در فرایند لینکسازی داخلی باید به این موضوع توجه داشته باشید. این بدان معنی است که از انکر تکست های متنوع در لینک سازی داخلی استفاده کرده و بیش از حد روی یک انکر تکست خاص تمرکز نکنید.
پیوندهای داخلی را از محتوای قدیمی اضافه کنید
پستها و صفحات قدیمی به واسطه ارزش و اعتباری که دارند، قادر خواهند بود سیگنال قدرتمندتری را برای افزایش رتبه صفحات جدید ارائه دهند. همچنین یکی از بهترین راه هایی که میتواند صفحات جدید سایت شما را با سرعت بیشتری ایندکس کند ، لینک دادن از صفحات قدیمی و پرقدرت سایت شما است. بنابراین لازم است هر چند وقت یکبار نسبت به آپدیت محتواهای قدیمی اقدام کرده و در محتوای آن ها، لینک جدیدی را به صفحات تازه منتشر شده اضافه کنید.
لینک های داخلی شکسته را برطرف کنید
لینک شکسته به لینک هایی گفته می شود که به صفحات ۴۰۴ یا not found منتهی می شوند. زمانی که شما لینک سازی داخلی خود را انجام می دهید باید نهایت دقت را داشته باشید که این لینک ها به یک صفحه کاملا درست و صحیح می رسند.
همچنین در مورد صفحات ریدایرکت شده نیز این قضیه صدق می کند. اگر صفحات را به یک URL جدید هدایت کنید اما متن اصلی را بروز رسانی نکنید، این پیوندها میتوانند سیگنالهای متفاوتی را در مورد موضوع صفحه مقصد جدید به Google ارسال کنند. پس شما زمانی که یک صفحه ای را به صفحه دیگر ریدایرکت می دهید اجازه اینکه برایش لینک سازی انجام دهید را نخواهید داشت.
نکته مهم: زمانی که شما ریدایرکتی انجام می دهید باید لینک سازی داخلی که به آن صفحه در قبل داده اید را اصلاح کنید تا ربات های گوگل سردرگم نشوند و بتوانند راحت تر وبسایت شما را مورد بررسی قرار دهند.
نکته مهم دیگری که باید برای تصحیح لینک های شکسته . رفع صفحات ۴۰۴ انجام دهید آنالیز لینک سازی داخلی را برای بهینه سازی بودجه خزش سایت است. هر بار که ربات های گوگل از سایت شما بازدید می کنند و به لینک شکسته ای برخورد می کنند، بودجه خزش شما کم می شود.
از این جهت، شما باید تمام کارهای معمول سئو فنی را به طور مرتب انجام دهید و در میان همه مشکلات فنی ، لینک سازی داخلی خود را نیز اصلاح کنید. سرچ کنسول جستجوی گوگل می تواند در این راه مفید باشد. در این ابزار، شاهد گزارش های مفیدی از پیوندهای داخلی هستید که می تواند ایرادات را برای شما مشخص کند.
تمام لینک های داخلی باید از نوع dofollow باشند
رتبه صفحه از طریق پیوندهای nofollow به صفحه مقصد منتقل نمی شود و به سایر پیوندهای صفحه توزیع نمی شود. فقط از بین می رود. به طور خلاصه، از پیوندهای داخلی dofollow استفاده کنید مگر اینکه میلیونها صفحه کم ارزش داشته باشید که نمیخواهید گوگل آنها را کشف کند.
صفحات یتیم را شناسایی و در مورد آنها تصمیم بگیرید
همانطور که اشاره شد صفحه یتیم به صفحه ای گفته میشود که نه از صفحات دیگر لینک گرفته و نه به آن ها لینکی داده است. این بدان معنی است که این صفحه توسط موتورهای جستجو نه کراول میشود و نه ایندکس. در استراتژی های سئو باید صفحات یتیم را با ابزارهای مخصوص پیدا کنیم و در مورد آنها اقداماتی را انجام دهیم. اگر صفحه به نوعی اضافی به نظر میرسد، صفحه را حذف یا نو ایندکس کنیم. اگر هم صفحه یتیم برای ما ارزش خاصی دارد بهتر است با لینک سازی داخلی ارزش صفحه را افزایش دهیم.
در اجرای لینک سازی داخلی سعی کنید ساختار وب سایت کم عمق داشته باشید.
زمانی که بتوان به هر صفحه با سه کلیک از صفحه اصلی دسترسی پیدا کرد، این لینک سازی برای کاربر بسیار مطلوب در نظر گرفته می شود. امروزه، کاربران در مورد سرعت وب سایت ها، از جمله زمان بارگذاری صفحه و زمان لازم برای انجام برخی اقدامات، بسیار حساس هستند. وبسایتهایی که با صفحات داخلی سازمان یافته و کارآمد و لینک سازی کم عمق به نتیجه می رسند بسیار بهتر از سایت هایی هستند که باید به زحمت از طریق دهها پیوند غیرضروری به صفحات مورد نظر دست یافت. بنابراین، کاهش تعداد کلیکهای لازم برای رسیدن به صفحات فرود مهم و حفظ ساختار کم عمق وبسایت بسیار مهم است.
تعداد پیوندهای خروجی در هر صفحه را در حد مناسبی نگه دارید.
تعداد بیش از حد لینک ها می تواند یک سیگنال هرزنامه را به موتورهای جستجو ارسال کند و به شدت بر رتبه بندی سئو شما تأثیر بگذارد. بنابراین، اگر میخواهید رتبه خوبی برای صفحاتی که به آنها پیوند میدهید بدست آورید، تعداد پیوندهای خروجی را کاهش دهید. برخی از ابزارها به شما کمک می کند تعداد پیوندهای داخلی یک صفحه را بررسی کنید و همه صفحات وب سایت خود را با پیوند داخلی و خارجی زیاد شناسایی کنید. برای دریافت لیستی از صفحات با پیوندهای زیاد، می توانید از ابزار سرچ کنسول استفاده کرده و روی صفحات با تعداد پیوندهای بیش از حد کلیک کنید.
پیوندهای متنی را در متن محتوا قرار دهید
لینکهایی که در متن محتوای صفحه قرار میگیرند، از لحاظ سئو ارزش بالاتری نسبت به لینکهایی که در هدر، فوتر یا سایدبار قرار دارند، دارند. پیوندهایی که در متن محتوای اصلی هستند اطلاعات و ارزش جدیدی به متن میافزاید. علاوه بر این، متن و کلمات کلیدی اطراف پیوندهای محتوا نیز برای رتبه بندی صفحه هدف خیلی مهم هستند.
چند استراتژی اصولی برای لینک سازی مؤثر در نتایج سئو
۱- پیوندهای داخلی را از صفحاتی که ترافیک بالایی دارند به صفحاتی که می خواهید نرخ تبدیل داشته باشند ارسال کنید. این استراتژی لینک سازی داخلی برای سایت هایی که وبلاگی را برای ایجاد محتواهای آموزشی و مفید دارند، به خوبی عمل میکند. برخی از محتواهای آموزشی در این سایت ها ترافیک قابل توجهی را جذب می کند. ولی این پست ها به ندرت می توانند نرخ تبدیل بالایی داشته باشد. پس باید کاربران را از پست های وبلاگ پربازدید به صفحات فرود که به طور خاص برای تبدیل کاربر به مشتریان کسب و کار شما طراحی شده اند هدایت کنید.
جمع بندی و نتیجه گیری
در این محتوا شما با مفاهیم اساسی و مزایای لینک سازی داخلی آشنا شدید و به درک کاملی از لینکسازی داخلی، استراتژی ها و روش های اصولی لینک سازی داخلی مؤثر در فرآیند سئو و رتبه بندی سایت خود رسیدید.
همچنین مشکلاتی که در لینکسازی داخلی مانند لینکهای شکسته (broken link) و لینکهای کم ارزش وجود دارد نیز برای آموزش بهتر توضیح داده شد.
ایدین غلامپور
برای لینک زدن بین دو محتوا از عکس هم میشه استفاده کرد؟
مرتضی واعظ عبایی
سلام و وقت بخیر
بله با تصاویر هم میشه لینک سازی ایجاد کرد.