راهنمای جامع و آموزش تحقیق کلمات کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی اولین قدم در هر استراتژی سئو سایت است. در واقع فرایند تحقیق و جستجوی کلمات کلیدی یا همان keywords research سنگ بنای اقدامات سئو است. زیرا اگر این فرایند به درستی انجام نشود شما هزینه و زمان خود را هدر داده اید و محتوایی را تولید کرده اید که برایش هیچ جستجویی انجام نمی شود.
پیدا کردن عبارات کلیدی در واقع پیدا کردن کلماتی است که برای یک کسب و کار اهمیت بیشتری دارد. کلماتی که مخاطبان هدف آن کسب و کار برای رفع نیازهای خود در موتورهای جستجو آنها را سرچ می کنند.
با وجود تغییرات زیادی که در الگوریتمهای گوگل رخ داده است اهمیت عبارت های کلیدی همچنان پا برجاست. زیرا موتورهای جستجوی گوگل از این عبارات برای شناسایی و رتبه بندی محتواها در نتایج جست وجو استفاده می کنند.
در این محتوای آموزشی سعی داریم به این موضوع بپردازیم که چگونه بهترین و پر جستجو ترین کلمات را با استفاده از ابزارهای مخصوص، برای کسب و کار خود انتخاب کنید. پس اگر به دنبال استفاده هدفمند از کلمات کلیدی در محتوای خود هستید این مقاله را از دست ندهید.
تحقیق کلمات کلیدی چیست؟
هر چیزی که کاربران در موتورهای جست وجو به اصطلاح سرچ می کنند حاوی یک کلمه با عبارت کلیدی است. همچنین صاحبان سایت ها و تولید کننده های محتوا به منظور بهینه سازی سایت و رساندن محتوا به دست مخاطب هدف، از کلمات کلیدی در محتوای خود استفاده می کنند.
تحقیق کلمات کلیدی به معنای پیدا کردن و بررسی عبارات و کلماتی است که کاربران هدف هر کسب و کار برای رفع نیازهای خود آن کلمات را در موتورهای جستجو سرچ می کنند. در حقیقت هر کسب و کار آنلاین با تحقیق عبارات و کلمات کلیدی، کلماتی که بیشترین جستجو و بازدید را در حوزه فعالیتش دارند، پیدا کرده و استراتژی های تولید محتوا و سئو سایت خود را بر مبنای آن کلمات ایجاد می کند.
انجام تحقیق کلمات کلیدی فرایند چند مرحله ای است. در ادامه این محتوا سعی داریم درباره هر مرحله به شکل کامل توضیحاتی ارائه کنیم.
در واقع باید گفت، تحقیق در مورد کلمات کلیدی باعث می شود شما مخاطب هدف خود را بهتر بشناسید و بدانید او به دنبال رفع چه نیازی به جستجو در گوگل می پردازد.
انواع کلمات و عبارات کلیدی
برای انتخاب کلمه کلیدی مناسب و با اهمیت، در مرحله اول باید با انواع کلمه کلیدی آشنا باشید. در واقع، با شناخت انواع کلمه کلیدی، مسیر تحقیق و دستیابی به عبارت های کلیدی مناسب برای شما راحت تر خواهد بود. در یک دسته بندی کلی،کیوردها یا کلمات کلیدی بر اساس اندازه آن به سه دسته تقسیم میشوند:
- کلمات کلیدی کوتاه( Short Tail): کلمات کلیدی کوتاه در یک یا دو کلمه خلاصه می شوند و معمولا نرخ رقابت بسیار شدیدی دارند. شما برای دریافت رتبه های برتر در این کلمات باید فعالیت زیادی را روی موارد سئو سایت انجام دهید. مثلا کلماتی مانند سئو یا سئو سایت در این دسته قرار می گیرند.
- کلمات کلیدی عبارتی یا متوسط(middle tail): کلمات کلیدی متوسط از سه یا چهار کلمه تشکیل شده اند. این کلمات به شما کمک می کنند تا در رقابت با سایت های دیگر کمی راحت تر عمل کنید. سعی کنید در طول محتوای متنی خود از این دسته کلمات کلیدی استفاده داشته باشید. مثلا کلمه کلیدی تولید محتوای متنی می تواند در این دسته قرار گیرد.
- عبارت کلیدی دم دراز( long tail): انواع کلمات کلیدی در دسته بندی Long Tail در واقع کلمات کلیدی هستند که بیش از ۴ کلمه دارند و رقابت در این کلمات شدید نیست. در زمان شروع به فعالیت سایت سعی کنید بیشتر از این کلمات و عبارات استفاده کنید تا کاربران هدف بیشتری را به سایت جذب کنید.
دسته بندی کلمات کلیدی به این سه دسته خلاصه نمی شود. در یک دسته بندی دیگر بر اساس نوع کلمه کلیدی ما می توانید کلمات کلیدی اصلی، کلمات کلیدی فرعی و کلمات کلیدی مرتبط یا همان LSI Keywords را داشته باشیم.
چه زمانی به تحقیق کلمات و عبارات کلیدی نیاز داریم؟
همانگونه که اشاره کردیم برای شروع فرایند های سئو و بهینه سازی سایت اولین قدم انجام تحقیق کلمات کلیدی است. در واقع تحقیق در مورد کلمات و عبارت های کلیدی به شما کمک می کند تا بتوانید لیستی از موضوعات برای تولید محتواهای سایت را مشخص کرده و سپس تقویم محتوایی خود را طراحی کنید.
در برخی از موارد نیز شما نیاز دارید با سنجش نیازهای بازار، اقدام به تولید و سپس تبلیغ برای محصول خاصی را انجام دهید. در اینصورت تحقیق در مورد عبارات های کلیدی لازم و ضروری است. زیرا با انجام این کار شما بازخورد صحیحی نسبت به میزان تقاضا، رقبای خود و همچنین مشتریان هدف آن محصول پیدا می کنید.
یکی دیگر از زمان هایی که به تحقیق کلمات کلیدی نیاز داریم برای تبلیغات در گوگل است. البته مراحل این جستجو وانتخاب کلمات مناسب تبلیغ با تحقیق کلمات برای سئو و تولید محتوا کمی متفاوت است.
به طور خلاصه می توان گفت در موارد زیر شما نیاز به پیدا کردن لیست کلمات کلیدی دارید:
- تولید محصولات و یا ارائه خدمات جدید
- تبلیغات
- یافتن موضوعات جدید برای تولید محتوا
- برای آپدیت و به روز رسانی محتواهای قدیمی
- نوشتن استراتژی سئو سایت
چرا تحقیق کلمات کلیدی برای سئو اهمیت دارد؟
شاید بتوان گفت مهم ترین هدف ما در اجرای فرایندهای سئو سایت کسب رتبه های برتر است و اجرای تحقیق کلمات کلیدی ما را به این هدف می رساند. در حقیقت شما با فرایند جستجو و ریسرچ عبارات و کلمات کلیدی کاربرانی که در جستجوی این عبارت ها هستند را به سمت محتوای خود هدایت می کنید. این عمل به ترافیک و تعامل بیشتر با محتواهای شما منجر شده و گوگل آنها را به عنوان محتوای کاربر پسند تلقی کرده و در رتبه بندی های خود امتیاز بالایی را به محتوای شما خواهد داد.
همچنین با پیدا کردن کلمات کلیدی رقبا، می توانید علاوه بر ایجاد یک مزیت رقابتی، به کلماتی که رقبا کمتر به آنها توجه کردهاند پی برده و با ایجاد محتوا برای آن کلمات از رقبا سبقت بگیرید.
از سوی دیگر، با تحقیق کلمات کلیدی می توانید با پیش بینی تقاضای بازار و مشتریان هدف، کالاها، خدمات و محتواهایی تولید کنید که کاربران به دنبال آنها می گردند. و این یعنی ارزش و اعتباری که شما به مخاطب خود می دهید و گوگل به دنبال آن است.
روشهای تحقیق کلمات کلیدی
اصولا تحقیق کلمات کلیدی و واژه ها کانونی تا حد زیادی به استراتژی های محتوا بستگی دارد. در واقع شما باید یک برنامه کلی برای تولید و بازاریابی محتوا داشته باشید تا بتوانید تحقیق کلمات کلیدی را به درستی انجام دهید.
روشهای تحقیق کلمات کلیدی متعدد و گاها تخصصی هستند. در صورتی که شما یک استراتژی درست به منظور این کار تعریف نکنید، جستجوی واژه های کلیدی برای شما مقداری سخت خواهد شد. در ادامه این مبحث سعی می کنیم با فرایند جستجوی کلمه کلیدی از روش های مختلف، با شما صحبت کنیم.
قدم اول، تهیه لیست کلمات کلیدی مرتبط با فعالیت های شماست
قبل از این که بتوانید کلمات کلیدی با تعداد بالای ترافیک را در جستجوهای گوگل پیدا کنید، ابتدا باید فهرستی از کلمات کلیدی بالقوه مرتبط با کسب و کار خود تهیه کنید. نکته مهمی که نباید فراموش شود این است که مرتبط بودن کلمات کلیدی با نوع کسب و کار شما خیلی مهم است.
سعی کنید مجموعه ای از کلماتی را که فکر می کنید مشتری های شما بیشتر به دنبال آنها هستند را در یک لیست فهرست کنید. می توانید کلمات را به پیشوندها و پسوندهای مختلف تقسیم کنید.
مثلا اگر کسب و کار شما در زمینه دیجیتال مارکتینگ است کلماتی مانند طراحی سایت، سئو، بازاریابی، برند، تبلیغات و صدها کلمه مرتبط می تواند در لیست اولیه شما قرار گیرد.
قدم دوم در تحقیق کلمات کلیدی یافتن کلمات و عبارتهای کلیدی و مرتبط با کمک گوگل است
وقتی شما یک کلمه را در باکس سرچ گوگل تایپ کنید، یک مجموعه عبارت های رایج و مرتبط با آن کلمه نشان داده می شود که برخی از آنها می توانند کلمات کلیدی شما باشند.
مثلا در تصویر زیر، با تایپ کلمه “بازاریابی” کلمات مرتبط با آن را مشاهده می کنید. این موضوع برای تمام کلمات مرتبط با کسب و کار شما قابل انجام است. از این رو سعی کنید هر کلمه ای را که در ذهن دارید را به عنوان سر لیست در نظر بگیرید و تمام کلمات مرتبطی که گوگل ارائه می دهد را در زیر مجموعه آن قرار دهید.
بخش «Related searches» صفحهٔ نتایج جست وجو نیز یکی دیگر از جاهایی است که کلمات کلیدی مرتبط با کلمه وارد شما را نشان می دهد. اینگونه، شما بدون استفاده از ابزار خاصی به تمام عبارات اصلی، فرعی و مرتبط با کلمه ای که تایپ کرده اید دست پیدا میکنید.
و اما سومین بخش مهم صفحهٔ نتایج جست و جو بخش People also search for است. برای پیداکردن این کلمات، باید روی یکی از نتایج نشان داده شده کلیک کنید و به سپس به صفحهٔ نتایج برگردید.
قدم سوم یافتن کلمات کلیدی با استفاده از رقبا
مرحله بعدی برای تحقیق کلمات کلیدی بررسی و تحلیل رقباست. اگر کمی باهوش باشید می توانید لیست خوبی از کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار خود را از رقبایتان بدست آورید. با کمی جستجو در سایت و یا شبکه های اجتماعی آنها قطعا کلمات مرتبط را شناسایی خواهید کرد. همچنین ابزارهایی برای این منظور نیز وجود دارند که در قسمت های بعد به آنها می پردازیم.
قدم چهارم، یافتن کلمات کلیدی با استفاده از ابزارهای جستجو و تحقیق کلمات کلیدی
این ابزارها میتوانند حجم جستجو، میزان رقابت، ارزش کلمات کلیدی و حتی پیشنهادات بیشتری به شما ارائه دهند.
بهترین ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی کدامند؟
قدم نهایی، یافتن بهترین کلماتی که حجم جستجوی خوبی توسط کاربران دارند است. بدین منظور لازم است که از ابزارهای مخصوص تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید.
استفاده از ابزارهای پیدا کردن و جستجوی کلمات کلیدی روش قدرتمند برای یافتن مناسب ترین و بهترین کلمات برای شماست. اکنون که لیستی از کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار خود را تهیه کرده اید باید دریابید هر کدام از کلمات چه میزان ترافیک را در گوگل دریافت می کنند. بدون بررسی داده های ترافیکی، ممکن است کلماتی را انتخاب کنید که بازدید کننده بسیار پایینی دارند. در نتیجه استراتژی های سئو همراه با هدر رفتن وقت و هزینه شما به نتیجه نخواهد رسید.
متأسفانه در سال های اخیر گوگل دسترسی به داده های موجود در نتایج جستجو را کمی محدود کرده است و فقط برخی از ابزارهای پولی و یا کمپین های گوگل ادز با دریافت مبالغی می توانند در این زمینه به شما کمک کنند. در ادامه سعی می کنیم بهترین ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی را برای شما فهرست بندی کنیم.
ابزار تحقیق کلمات کلیدی Google Keyword Planner
Google Keyword Planner (کیورد پلنر) یکی از معمول ترین ابزارها برای شروع کار تخقیق کلمات کلیدی است. این ابزار نه تنها میزان جستجوی کلمات کلیدی پیشنهادی را تخمین می زند، بلکه هزینه راه اندازی کمپین های پولی نظیر گوگل ادز را نیز برای این عبارات محاسبه می کند.
ابزار Kwfinder
یکی دیگر ابزارهای تحقیق درباره کلمه های کلیدی، ابزار KWFinder است. این ابزار همانند کیورد پلنر، هم میانگین جستجو کلمه کلیدی در ماه، میزان ترند بودن کلمه، سختی کلمه کلیدی و کلمات مرتبط را به شما نشان می دهد . البته این ابزار هم رایگان نیست و شما باید با ثبت نام و سپس پرداخت هزینه ای برای خود اکانت تهیه کنید.
کار با KWFinder بسیار ساده است، کافی است وارد اکانت ساخته شده بروید و زبان مورد نظر را به فارسی تغییر دهید تا فقط کلمات فارسی را جستجو کند. سپس کلمه کلیدی خود را در قسمت جستجو وارد کنید.
سایر اطلاعاتی که ابزار KWFinder در تحقیق کلمات کلیدی در اختیار شما قرار می دهد در تصویر زیر سمت راست روند جستجوی کلمه کلیدی در ماه های مختلف نشان داده شده است. در سمت چپ نیز سختی کلمه را می بینید. هر چه سختی کلمه بالاتر باشد یعنی کسب رتبه در کلمه مورد نظر دشوار تر است.
ابزار Semrush
یکی دیگر از ابزارهای جامع و قدرتمند برای جستجو و تحقیق کلمات کلیدی، ابزار Semrush است. این ابزار به شما کمک می کند تا در یابید مخاطبان شما در گوگل چه عبارات هایی را جستجو می کنند و کلمات مرتبط با حوزه کسب و کار خود را شناسایی کنید.
یکی از امکانات Semrush این است که شما می توانید کلمات کلیدی رقبا را هم بررسی کنید. با این قابلیت، می توانید ببینید که رقبای شما از چه کلمه های کلیدی استفاده می کنند و این کلمات چقدر ترافیک داشته است.
بنابراین اگر می خواهید با یک وب سایت خاص در گوگل رقابت کنید، می توانید آدرس آن را در ابزار Semrush وارد کنید تا اطلاعات مورد نیاز و نتایج تجزیه و تحلیل آن را پیدا کنید. در تصویر زیر، نمونه نتایج این ابزار را می بینید.
عوامل مؤثر در انتخاب کلمه کلیدی
پس از طی مراحل بالا، شما فهرستی از کلمه و عبارت های کلیدی در اختیار دارید. حال سؤال مهم این است که چگونه بهترین کلمات کلیدی را در بین این همه کلمه پیدا کنیم.
کلمات کلیدی بر اساس فاکتورهای مختلفی انتخاب میشوند. در ادامه، مهم ترین فاکتورهای انتخاب کلمات کلیدی را توضیح می دهیم.
حجم جستجوی کلمه کلیدی در انتخاب کلمات بسیار مؤثر است
همانطور که در بخش بررسی ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی اشاره کردیم این ابزارها برای هر کلمه کلیدی یک عدد را به عنوان حجم جستجو مشخص می کنند. البته باید دقت کنید که این عدد نشان دهنده تعداد جست و جویی است که در یک مدت معین سرچ شده است. زیرا ممکن است یک کاربرعبارت کلیدی را در طول ماه چند بار جست و جو کند.
هر چند میزان حجم جستجو یکی از معیارهای انتخاب کلیدی است ولی توجه به این عامل به تنهایی کار درستی نیست. شاید دقت کرده باشید که چرا برخی از سایت ها فقط روی کلمات کلیدی با حجم جست و جوی بالا سرمایه گذاری می کنند ولی نتیجه نمی گیرند.
توصیه می شود در زمان شروع فعالیت سایت بر روی کلمات کلیدی با سختی و رقابت کمتر (حتی با وجود حجم جست و جوی پایین) تمرکز کنید تا به مرور زمان ترافیکی از این کلمات کسب کنید و بتوانید خود را به گوگل ثابت کرده و وارد رقابت جدی با سایت های قدیمی شوید.
میزان سختی کلمه کلیدی
هر چند تعیین سختی یک کلمه کلیدی کار تخصصی است و باید توسط یک کارشناس سئو صورت گیرد ولی توجه به چند نکته می تواند به شما در شناسایی سختی کلمات کلیدی کمک کند.
یکی از مواردی که می تواند در سختی کلمه کلیدی مؤثر باشد طول کلمه کلیدی است. معمولا کلمات کلیدی طولانی تر و یا به اصطلاح دم دراز از سختی کمتری برخوردار هستند. زیرا رقابت برای این واژه ها زیاد نیست.
اگر چه باید بیان کرد که هر چه عبارت کلیدی طولانی تر باشد، حجم جستوجوی آن کمتر است ولی در ابتدای فعالیت سایت توجه به این کلمات از دو جهت می تواند حائز اهمیت باشد. اول این که به دلیل رقابت پایین کسب رتبه برای این کلمات آسان تر است دومین مورد برطرف کردن نیازهای طیفی از کاربران است که به دنبال این کلمات هستند.
موارد دیگری نیز در سختی یک کلمه کلیدی دخیل هستند. مثلا تعداد و کیفیت بک لینک هایی که برای هر کلمه کلیدی ارسال می شود یکی از این عوامل است. مرتبط بودن کلمه با موضوع سایت و محتواها، اعتبار دامنه سایت و … از دیگر فاکتورهای تأثیر گذار سختی کلمه کلیدی هستند.
مرتبط بودن کلمه کلیدی با کسب و کار شما
به یاد داشته باشید هر چه کلمه های کلیدی انتخابی شما با اهداف و موضوع کسب و کار شما مرتبط باشد کاربران براحتی می توانند با آن ارتباط برقرار کرده و از این راه ترافیک بالایی برای سایت شما ایجاد می شود.
هدف جست و جوی کاربران
یکی از معیارهای مهم در انتخاب کلمات کلیدی، هماهنگی کلید واژه های کانونی با اهداف جستجوی کاربران است. الگوریتم های گوگل با پیشرفتی که در این سال ها کرده اند توجه ویژه ای را به محتواهای مرتبط با نیازهای کاربران می کنند و محتواهایی را رتبه بندی می کنند که با جستجوی کاربر مرتبط هستند.
از این جهت در انتخاب کلمات و عبارت های کلیدی همواره کلماتی را انتخاب کنید که مستقیما به موضوع محتوای شما ربط دارند و نیازی از کاربر را برطرف می کنند. یک روش دیگر برای درک نیازهای کاربران جمع آوری سؤالاتی است که کاربران در سایر سایت ها و شبکه های مجازی مطرح می کنند است. با جمع آوری این سؤالات می توانید نیاز کاربران را تشخیص داده و برای این رفع نیازها، کلمات کلیدی مرتبط را انتخاب کرده و سپس تولید محتوا ایجاد کنید.