۶ مورد از اشتباهات رایج سئو که کیفیت و کمیت فعالیت های کسب و کار شما را قربانی می کند
در اجرای فرایندهای سئو، کیفیت و کمیت هر دو مهم هستند. به عبارت دیگر این دو عامل نباید در تقابل با یکدیگرباشند. با توجه به تغییرات پی در پی الگوریتم های گوگل و نبود یک مرجع واحد در این زمینه، اطلاعات اشتباهی در فرایند بهینه سازی سایت های اینترنتی بوجود می آید که بسیاری از سئوکارها را دچار سردرگمی در استراتژی های بازاریابی محتوا و نهایتا اشتباهات رایج سئو می کند.
اغلب سئو کارها و وبمسترها از اصول اولیه سئو به خوبی اطلاع دارند ولی دلایلی وجود دارد که آنها نمی توانند از این اطلاعات و ابزارها به درستی استفاده کنند. تغییرات مداوم الگوریتم های گوگل، رقابت جدی در این عرصه، بوجود آمدن پدیده ای به نام هوش مصنوعی را می توان از دلایل بوجود آمدن این اشتباهات است.
در این محتوا سعی داریم به اشتباهات رایج سئو که کارشناسان این حوزه مرتکب آنها می شوند را بررسی کرده و به رفع آنها بپردازیم.
با کمک این محتوای آموزشی در می یابید که چگونه این اشتباهات رایج را برطرف کنید تا تلاش های شما در اجرای فرایندهای سئو، نتیجه بخش و مؤثر باشد.
اشتباهات رایج سئو به چه معناست؟
همانطور که می دانید گوگل در هیچ جا به طور مستقیم در مورد فاکتورهای اثر گذار در فرایند سئو صحبتی نکرده است و این قضیه باعث شده است تا سئوکار ها و متخصصان این حوزه گاهی در اجرای فرایندهای سئو اشتباه کنند. این اشتباهات بعضا به عنوان اشتباهات رایج سئو نام گذاری می شوند.
قرار گرفتن در رتبه های برتر موتور جستجوی گوگل می تواند برای هر سایت به عنوان یک هدف اولیه و اصلی تعریف شود که با رعایت قواعد و اصول تعریف شده سئو و روش های به اصطلاح کلاه سفید به آنها دست یابند. روش های اصولی و تضمین شده ای برای رسیدن به این هدف تعریف شده است و رعایت قواعد سئو می تواند در یک فرایند چند ماهه سایت را به صدر نتایج جستجوی گوگل برساند.
فواید قرار گرفتن در این جایگاه برتر گوگل می تواند سئو کارها و مدیران کسب و کارها را به استفاده از ترفندهای کلاه سیاه جهت فریب دادن ربات های گوگل ترغیب کند. اگر چه گاها بسیاری از وبمسترها و متخصصان سئو در رابطه با مشکل ساز بودن این اقدامات اطلاعی ندارند و به هیچ وجه آن ها را به عنوان اشتباهات رایج در سئو تصور نمی کنند.
اولین اشتباه از اشتباهات رایج سئو، داشتن ساختار محتوایی ضعیف و به روز نشده است
یک تصور اشتباه در مورد شکست کمپین های سئو وجود دارد. بر خلاف تصور عمومی، مشکلات سئو فقط مختص مشکلات فنی نیست. مثلا وبسایتی که به درستی ایندکس نمی شود یا سرعت آن پایین است دارای مشکل فنی است. ولی مشکلات اساسی تر در این حوزه بیشتر به مسائل غیر فنی باز می گردد که قصد داریم در این قسمت به آن بپردازیم.
یکی از اشتباهات رایج سئو سایت به عدم انتشار مطالب و محتوای با کیفیت و مطابق نیازهای کاربران مرتبط است.
دنیای دیجیتال امروز تشنه محتوای با کیفیت است. تعداد کاربران اینترنت به قدری زیاد شده است که تصور آن قابل درک نیست. بر اساس آمار ارائه شده، در حال حاضر بیش از ۹۰۰ میلیون سایت اینترنتی وجود دارد و روزانه بالغ بر ۵/۳ میلیارد جست وجو انجام میشود. موبایل های هوشمند تقریبا در همه جای این کره خاکی وجود دارد و تعداد کاربرانی که با گوشی های خود به دنبال جست وجو و رفع نیازهای خود هستند به طور فزاینده ای در حال رشد است.
در چنین وضعیتی، تمرکز بر موضوعات مورد علاقه این مخاطبان باید بیشتر از همیشه مورد توجه باشد. بر اساس مطالعه انجام شده 55 درصد از بازدیدکنندگان سایتها زمانی حدود ۱۵ ثانیه یا کمتر برای بازدید هر سایت وقت می گذارند.
به همین دلیل، تولید محتوای با کیفیت نقطه عطفی در جذب بازدیدکنندگان محسوب می شود. محتوایی با کیفیتی که متناسب با اهداف مخاطب و در راستای جذب آنها با ایجاد ترافیک ارگانیک تولید شود، می تواند رتبه های برتر را در نتایج جستجوی کاربران دریافت کند.
نکته مهم دیگری که در بحث تولید محتوا باید اشاره کنیم این است که تولید محتوا به تنهایی نمی تواند ضامن موفقیت شما شود. از آنجایی که سرعت تغییرات در عصر حاضر زیاد شده است کاربران انتظار دارند همواره محتوای بروز را دریافت کنند. در این صورت شما برای این که ارزشی را برای آنها ایجاد کنید باید به کل مرتب محتوای خود را بروز رسانی کنید.
به علاوه، موتورهای جستجو نیز نسبت به وبسایت هایی که مرتب بروزرسانی نمی شوند، توجه ویژه ای نشان نمی دهند. بنابراین اگر می خواهید موفقیت خود را در فرایند سئو تضمین کنید و از اشتباهات رایج سئو جلوگیری کنید باید بصورت مستمر و طی یک برنامه مشخص محتواهای خود را بروزرسانی کنید.
آپدیت محتوا هم برای جلب نظر کاربران و هم برای موتورهای جستجو مهم است. به روز رسانی کردن محتوا می تواند تاثیر بسیار زیادی روی سئو سایت شما داشته باشد. شما میتوانید با آپدیت محتوای قدیمی سایت، رتبه های بهتری در نتایج گوگل کسب کنید.
در حالت کلی، تولید محتوای مفید و ارزشمند کار سادهای نیست. تولید کننده محتوا باید ویژگی های مهمی مانند خلاقیت، دانش و توانایی تحقیق در حوزه های مختلف را دارا باشد. اگر در این زمینه ها توانایی کافی ندارید می توانید با سفارش تولید محتوای با کیفیت به تولید کنندگان و یا آژانس های دیجیتال مارکتینگ از اشتباهات رایج سئو جلوگیری کنید.
دومین مورد از اشتباهات رایج سئو مربوط به کلمات کلیدی است
یکی دیگر از اشتباهات رایج سئو، انتخاب اشتباه کلمات کلیدی به دلیل انجام ندادن تحقیق کلمات کلیدی است. خیلی از سئو کارها و یا مدیران سایت ها در ابتدای شروع فعالیت خود، با تجزیه و تحلیل رقبا نسبت به کلمات کلیدی رقیب، شروع به تولید محتوا می کنند.
اگر چه این استراتژی باید در دستور کار هر سئو کاری قرار داشته باشد ولی به تنهایی کافی نیست. کسب و کار شما برای تمایز در بازار رقابتی امروز باید متفاوت عمل کند. این بدان معنی است که شما با تحقیق کلمات کلیدی، همه کلمات مربوط به حوزه فعالیت خود را استخراج کرده و با انتخاب آنها فرصت خوبی برای رقابت با سایر رقبای خود دارید.
اگر تمایل دارید در انتخاب کلمات کلیدی درست و متناسب با کسب و کار خود گوی سبقت را از رقبا بربایید و دچار اشتباهات رایج سئو نشوید باید تحقیق کلمات کلیدی را جدی بگیرید. امروزه ابزارهای خوبی در این زمینه وجود دارد که می تواند به کمک شما بیایند.
انتخاب کلمات کلیدی باید متناسب با محصولات و خدمات سایت و کسب و کار باشد. اما توصیه می شود در ابتدای فعالیت های خود، تمرکز اصلی را بر روی کلمات کلیدی دم دراز بگذارید. زیرا سئو و بهینه کردن این کلمات ساده تر و آسان تر از کلمات کوتاه و پر تکرار است و خیلی سریع تر در نتایج SERP قرار می گیرند.
در بحث کلمات کلیدی یکی دیگر از اشتباهات رایج سئو، کنیبالیزیشن یا آدم خواری است. کنیبالیزیشن بیان می کند که اگر سایت ما در یک کلمه کلیدی به خصوص در نتایج گوگل، رتبه داشته باشد و اگر صفحه دیگری از سایتمان با همان کلمه کلیدی رتبه دیگری بگیرد، گوگل اعتبار موجود را بین دو صفحه پخش می کند و صفحه جدید، رتبه صفحه قبلی را اصطلاحا می خورد.
متاسفانه آدم خواری کلمات کلیدی، اتفاق خوبی به لحاظ سئو سایت نیست. بسیاری از سایت هایی که دچار کنیبالیزیشن هستند، به خودی خود به آن توجه ندارند یا اگر به آن واقف هستند ممکن است تصور کنند الگوریتم های گوگل ۲ تا از لینکهای آنها را روی یک کلمه کلیدی، در صفحه نتایج جستجو نشان میدهد.
مسأله دیگر در مورد کلمات کلیدی تکرار بیش از اندازه کلید واژه اصلی در محتواست. این روش در سالهای گذشته به عنوان یکی از راه های کسب رتبه و روشی شناخته شده برای سئو کارها شناخته شده بود و آنها کلمه کلیدی مد نظر خود را در هر صفحه از محتوا به تعداد بسیار زیاد و به شکل غیر معمول استفاده می کردند.
بعد از آپدیت الگوریتم های گوگل این اقدام توسط ربات های گوگل شناسایی شد و گوگل برای جلوگیری از فریب الگوریتم هایش جرائم سنگینی برای آن دسته از سایت ها که از روش تکرار فراوان کلمه کلیدی استفاده می کنند در نظر گرفته است. این جرایم از کاهش رتبه محتواها تا حذف کامل سایت از نتایج گوگل خواهد بود.
سومین اشتباه از اشتباهات رایج سئو مربوط به ایجاد زامبی پیج ها و لینک های شکسته و ۴۰۴ است
زامبی پیج ها یا صفحات بی ارزش صفحاتی هستند که نه تنها به بهبود سئو و رتبه بندی سایت کمک نمی کنند بلکه باعث کاهش قدرت سئو می شوند. زامبی پیج ها صفحاتی دارای محتوای بی ارزش از نظر گوگل محسوب می شوند. همچنین صفحاتی که محتوای آنها کمتر از سیصد کلمه است در این دسته قرار می گیرند.
محتواهای سئو نشده، محتواهایی حاوی کلمات کلیدی تکراری و محتواهایی که از نظر کاربران بی ارزش محسوب می شوند هم می توانند باعث کاهش رتبه های سایت شوند. بنابراین اگر می خواهید در دام این دسته از اشتباهات رایج سئو گیر نکنید سعی کنید با به روزرسانی دائمی محتواها، ارزش بیشتری را به کاربران خود منتقل کنید.
نکته بعدی در مورد صفحات ۴۰۴ است. صفحاتی که آدرس آنها بنا به دلایلی عوض شده و یا برای همیشه حذف می شوند، تبدیل به صفحات ۴۰۴ خواهند شد. این موضوع می تواند باعث تجربه بد کاربران و به طبع آن نارضایتی موتور جستجوی گوگل شود.
سعی کنی با استفاده از ابزارهایی مانند seo spy Glass این صفحات را شناسایی کرده و آنها را ریدایرکت کنید و یا از سرچ کنسول درخواست حذف لینک صفحه را ارسال کنید.
همچنین برخی از لینک ها به مرور زمان بنا به دلایلی در دسته لینک های شکسته قرار می گیرند. با بررسی این لینک ها و اصلاح آنها می توانید باعث افزایش ارزش آن صفحات و در نتیجه افزایش رتبه و قدرت سئو سایت خود شوید.
چهارمین اشتباه مرسوم از اشتباهات رایج سئو، وجود افراد در نقش های اشتباه است
بعضی اوقات مدیران تیم های سئو، افرادی را در نقش هایی قرار می دهند که تناسبی با مهارت ها و میزان دانش خود ندارند. این امر گاها به این دلیل است که آنها مجموعه ای از مهارت های اغلب متناقض دارند. به عنوان مثال کسی که به عنوان محتوا نویس حرفه ای فعالیت می کند نمی تواند همزمان گرافیست خوبی باشد مگر این که آموزش های لازم را دیده باشد.
نکته بعدی در این قضیه حمایت اعضای تیم از یکدیگر است. همه اعضای تیم باید توسط یکدیگر و تیمی از مدیران مربوطه پشتیبانی شوند. تنها راهی که می توانید در هر زمان، تیم هایی از افراد را در کنار هم با قدرت نگهداری کنید داشتن افراد مناسب در نقش های مناسب است.
بدین ترتیب، همه افراد تیم، با قدرت تمام نقش های خود را ایفا می کنند و هیچ فردی ضعیف عمل نمی کند. البته این نظریه در حد تئوری آسان است اما در عمل دشواری های خودش را دارد. این مسأله می تواند با رهبری و درایت درست مدیران شرکت با استفاده از ظرفیت های تیم سازی درست صورت گیرد.
به طور کلی مزیت های مهمی که برای تیم سازی در بخش سئو می توان برشمرد به صورت زیر هستند:
- افزایش انگیزه کارشناسان سئو و ایجاد رابطه دوستانه بین آن ها
- کاهش احتمال روی دادن خطاها و اشتباهات رایج سئو
- کاهش فشار کار بر روی اشخاص خاص
- افزایش کیفیت پروژه ها و رضایت مندی بیشتر مشتریان
- افزایش ظرفیت سازمان و شرکت برای دریافت پروژه های بیشتر
مورد پنجم از اشتباهات رایج سئو تکیه بر حدسیات است
گاهی اوقات سئو کاران به جای اینکه دقیقا بدانند چه کاری را می خواهند انجام دهند بر حدسیات خود تکیه می کنند و از این نقطه شکست آنها شروع می شود.
فعالیت های سئو انجام مجموعه ای از اصول و روش های اثبات شده است که رتبه سایت شما را در موتورهای جستجو، مانند گوگل، بهبود می بخشد و نتیجه آن ترافیک طبیعی بیشتر، کلیک بیشتر و افزایش نرخ تبدیل و در نهایت افزایش فروش سایت است. بنابراین اجرای این اصول و روش ها بر مبنای حدسیات اشتباهی خطرناک است.
نمونه ای از این مورد را در انتخاب کلمات کلیدی در بالا توضیح دادیم. گاه بعضی از سئوکارها به جای تاکید بر تحقیق کلمات کلیدی با فرض و حدسیات کار خود را شروع می کنند.
با انجام تحقیق و دقت روی نتایج اثبات شده و تجزیه و تحلیل درست رقبا قبل از اجرای فرایندها می توانید موفقیت آنها را تضمین کنید. فعالیت هایی مانند لینک سازی خارجی، تحقیق کلمات کلیدی و … حتما نیاز به تحلیل و بررسی اصولی دارند و تنها بر پایه حدس و گمان نمی توان به نتایج صحیح دست یافت.
نکته دیگری که در این قسمت باید اشاره شود این است که گوگل دائما در حال توسعه و تغییر الگوریتم های جستجوی خود است. در نتیجه فرایندای سئو نیز در حال تغییراتی مطابق با آن الگوریتم ها است. به طور مثال استراتژی هایی که ۸ سال پیش می توانستند باعث موفقیت شما شوند الان دیگر نمی توانند برای شما موفقیتی به ارمغان بیاورند. بنابراین اگر می خواهید همیشه در صدر نتایج گوگل بمانید، باید با شناسایی و پیروی از جدیدترین الگوریتم های گوگل تکنیک های جدید سئو را برای سایت خود پیاده کنید.
ششمین مورد از اشتباهات مرسوم در سئو عدم توجه به ایندکس محتواهای سایت است
گوگل با کمک ربات های خزنده خود همواره به دنبال بررسی صفحات سایت ها است و آنها را به اصطلاح ایندکس می کند. اگر صفحه ای از سایت توسط گوگل ایندکس نشود قاعدتا در نتایج جستجو هم نشان داده نمی شود. از این رو برای سئو کار ها و مدیران سایت ها مهم است که صفحات و محتواهای سایت خود را در نتایج گوگل ببینند.
بنابراین یکی از اشتباهات رایج سئو عدم توجه کافی به بحث ایندکس محتواها و مطالب جدید است.
البته ذکر این نکته در این مبحث لازم است که، خیلی از سایت ها با این مشکل روبرو هستند. برای حل این موضوع ابتدا باید به مواردی بپردازید که باعث شده اند محتواهای سایت ایندکس نشوند و سپس به فکر حل آن ها باشید.
بهترین جایی که می توانید ایرادات مربوط به ایندکس نشدن محتواها را در آنجا پیدا کنید گوگل سرچ کنسول است. طبق بررسی های انجام شده، اکثر مشکلات مربوط به ایندکس نشدن محتواهای سایت مربوط به ایرادات فنی و داخلی است.، در برخی از موارد ممکن است دسترسی ربات ها به صفحات از طریق فایل Robot.txt محدود شده و یا تگ No Index در صفحه افزوده شده باشد.
برای حل این مشکل به سادگی می توانید تگ No Index را به صورت دستی از صفحات دارای خطا حذف کرده و یا در فایل robot.txt به ربات ها اجازه دسترسی به آن صفحه از سایت را بدهید.
چنانچه پس از بررسی محتواها و تگ ها دریافتید که سایتان به صورت کلی با استفاده از تگ index برای ربات های گوگل قابل خزش است ولی با این حال نتایج ایندکس محتوا مطابق با انتظار نیست، احتمالاً سایت توسط الگوریتم های گوگل جریمه شده است.
یکی دیگر از خطاهای مربوط به ایندکس صفحات نیز خطای DNS یا خطای ۴۰۴ است. در سرچ کنسول می توانید این خطا ها را در تب Coverage و در ستون Error مشاهده کنید.
سخن پایانی
در این مقاله در باره خطاها و اشتباهات رایج سئو و بهینه سازی سایت سخن گفتیم و برخی از این اشتباهات را شرح دادیم. این اشتباهات ممکن است گاه سهوی باشد ولی به یاد داشته باشید حتی اشتباهات سهوی هم باعث جریمه های سنگین توسط موتورهای جستجو خواهد شد.
برخی از این جریمه ها ممکن است در طول زمان جبران شود ولی گاهی ممکن است به قیمت از دست دادن سایت شما باشد.
از این رو توصیه می شود با دقت عمل و رعایت اصولی که در این محتوا به آنها اشاره شد فرایند سئو سایت را جلو ببرید و اگر توانایی آنرا ندارید حتما از متخصص و مشاور استفاده کنید.
و نکته پایانی اینکه یک سئوکار علاوه بر انجام وظایف به عنوان کارشناس سئو، باید علاوه بر آشنایی با اشتباهات رایج سئو با اشتباهات و مشکلات متداول در زمینه طراحی سایت نیز آشنایی داشته باشد تا بتواند با رفع مشکلات فنی و ایرادات ساختاری به بهبود تجربه کاربری و حرکت در مسیر درست کمک کند.
حمید رضا آزادپور
سلام برای سئوروی کلمات کلیدی یک فروشگاه اینترنتی چقدر زمان و چقدر هزینه نیاز هست؟ برای مشاوره و تحلیل سایت چقدر هزینه می گیرید؟