بهترین استراتژی سئو در سال ۱۴۰۳(۷ نکته مهم که باید بدانید)

بهترین و مؤثرین استراتژی سئو سایت در سال ۱۴۰۳ چیست؟

بهره گیری از استراتژی برای هر فعالیتی به خصوص وقتی صحبت از کسب و کارهای دیجیتال و سئو باشد اهمیت می یابد. تدوین استراتژی سئو نقطه شروعی برای فرایندهای سئو سایت محسوب می ‌شود. به جرأت می توان گفت که هیچ آموزشی پیدا نمی شود که در ضرورت تدوین استراتژی برای فرایندهای سئو سایت صحبتی نکرده باشد.

با ارائه این توضیح اولیه شاید این سؤال برای شما مطرح شود که منظور از تدوین استراتژی برای سئو چیست و چگونه می‌ توان یک استراتژی صحیح و اصولی برای فرایندهای سئو طراحی کرد؟

بیشتر کسب و کارهای درگیر در قضیه سئو، فرایند تولید محتوا بر اساس تحقیق کلمات کلیدی پولسازی که مشتریانشان به دنبال آن هستند را معادل تدوین استراتژی سئو می دانند. اما باید اشاره کنیم که استراتژی های سئو در سال ۱۴۰۳ فقط به دنبال تمرکز بر تحقیق کلمات کلیدی و تولید محتوا برای آنها نیست.

در این محتوا سعی داریم بهترین و مؤثرترین استراتژی های سئو سایت در سال ۱۴۰۳ را با هم بررسی و نحوه اجرای آنها را به صورت گام به گام آموزش دهیم. پس برای بهره گیری از این استراتژی ها با ما همراه شوید.

 استراتژی سئو به معنای چیست؟

استراتژی سئو به معنای طراحی و برنامه ریزی یک نقشه مدون برای دیده شدن بیشتر سایت در نتایج موتورهای جستجو و جذب ترافیک برای سایت است. این برنامه شامل بخش های مختلفی مانند تحقیق کلمات کلیدی، بهینه سازی داخلی سئو فنی و ساخت لینک است. به بیان ساده ت استراتژی بهینه سازی و سئو یک برنامه ای است که فرآیند سئو سایت از آن پیروی می کند.

اگر چه می توان گفت هدف نهایی فرایندهای سئو در نهایت افزایش ترافیک سایت و فروش بیشتر است، اما این یک موضوع هدف بسیار کلی است که باید برای رسیدن به آن، اهداف مشخص و جزئی تری را با تدوین استراتژی تعیین کنید.

اهمیت داشتن استراتژی سئو

داشتن استراتژی در کسب و کار و بویژه فرایندهای سئو از اهمیت زیادی برخوردار است. استراتژی سئو به عنوان نقشه راه فعالیت های سئو سایت عمل کرده و مسیر رسیدن به اهداف سئو را برای ما ترسیم می ‌کند. باید گفت از آنجایی که اقدامات سئو پروسه ای بلند مدت است و در این راه چالش های زیادی را تجربه می کند طراحی استراتژی، راه رسیدن به موفقیت در سئو را هموار می کند.

از سوی دیگر داشتن استراتژی سئو این امکان را به شما می دهد که با آنالیز فرایندهای انجام شده می توانید مشخص کنید استراتژی هایی که استفاده کرده اید کارآمد بوده است یا خیر. این مرحله از کار بسیار حیاتی است، زیرا طراحی استراتژی های سئو باید بتواند اهداف کسب و کار را که همان جذب مشتری بیشتر و کسب درآمد است را دست یافتنی کند.

بخش های مختلف استراتژی سئو سایت چیست؟

استراتژی سئو محتوا

 بیشتر متخصصین حوزه سئو، تولید محتوا و توجه به سئو محتوا را مهم ترین بخش استراتژ های سئو می دانند. مطابق تحقیقاتی که انجام شده، طراحی استراتژی مناسب در حوزه محتوا می تواند تأثیرات مثبتی را بر سئو سایت داشته باشد.

تحقیق کلمات کلیدی بر اساس موضوع کسب و کار، ایجاد یک لیست از کلمات کلیدی اصلی و فرعی، تولید محتوا برای کلمات کلیدی ایجاد شده و سپس سئوی محتوا بخش از این استراتژی ها است.

برای موفقیت در استراتژی های تولید و سئو محتوا توجه به یک نکته مهم ضروری است. محتوای شما تنها برای موتورهای جستجو و الگوریتم های گوگل تولید و بهینه سازی نمی شود بلکه هدف اصلی از تولید محتوارفع نیاز کاربران است. در صورتی که محتوای شما بتواند نیازهای مخاطب را رفع کند برای گوگل این سیگنال ایجاد می شود که این محتوا، یک محتوای عالی است.

استراتژی بهینه سازی و سئو داخلی سایت

در واقع سئوی داخلی (On Page SEO) فرایندی مطمأن از خوانایی سایت شما برای موتورهای جستجو است. این مرحله از استراتژی های سئو در مورد بهینه سازی و سئو داخلی برای کلمات کلیدی محتوای شما تدوین می شود.

در حوزه سئو داخلی شما باید محتوای تولید شده را برای کلمات کلیدی مورد نظر بهینه ‌سازی کنید. این اقدامات شامل بهینه سازی آدرس ها، عنوان صفحه، تگ متا، تگ های هدینگ، کلمات جایگزین تصاویر، لینک سازی داخلی اصولی و… انجام می ‌شود. 

دقت داشته باشید که سئوی داخلی، مباحث خیلی بیشتری از این موارد را شامل می شود و ما سعی کردیم فقط به شکل خلاصه به آن بپردازیم.

استراتژی سئو تکنیکال

ایرادات فنی و تکنیکال سایت یکی از مشکلات رایج سئو سایت هستند که به شکل نامحسوسی باعث عدم پیشرفت فرایندهای سئو سایت می شوند. از جمله آثاری که مشکلات تکنیکال برای سایت شما ایجاد می‌ کنند، ایندکس‌ نشدن صفحات، مشکلاتی در بودجه خزش، افت سرعت، چیدمان و معماری نادرست که تأثیر منفی روی تجربه کاربری سایت دارد و باعث افت رتبه های سایت در نتایج جستجو می شوند.

به عبارت دیگر استراتژی های سئو فنی  اقداماتی را شامل می شود تا موتورهای جستجو، سایت ما را پیدا کرده و صفحات آنرا کرال، درک و ایندکس کنند.

اجرای استراتژی سئو تکنیکال به رتبه بندی بهتر سایت  کمک می کند و از این راه منجر افزایش ترافیک ارگانیک و افزایش نرخ تبدیل و فروش بیشتر می شود.

استراتژی سئو خارجی

استراتژی های بهینه سازی و سئو خارجی بر فعالیت‌هایی استوار است که در خارج از سایت صورت می گیرد. این فعالیت‌ها شامل لینک‌ سازی از سایت ها و وبلاگ های دیگر، انتشار محتوا در سایت‌های دیگر، فعالیت در شبکه های اجتماعی و دریافت ترافیک از آن رسانه ها به سایت و… خواهد بود.

فعالیت‌های خارج از سایت نقش مهمی در افزایش اعتبار سایت شما دارند و سیگنال های مثبتی را به گوگل ارسال می کنند. نکته مهم برای گوگل در این گونه فعالیت ها این است که لینک‌ سازی خارجی به سایت شما طی یک فرایند طبیعی انجام شود. در صورتی که الگوریتم های گوگل تشخیص دهند که سایتی با خرید لینک های گسترده و یا هر فعالیت خارج از عرف (کلاه سیاه) اقدام به لینک‌ سازی کرده آنرا جریمه می ‌کنند.

با توجه به توضیحات بالا، اهمیت استراتژی سئو خارجی برای مدیران سایت ها بیش از پیش خواهد بود.

معرفی بهترین استراتژی های سئو در سال ۱۴۰۳

۱- توجه جدی به نیازهای کاربران در تدوین استراتژی سئو

همانگونه که در بحث تولید محتوا اشاره کردیم، کاربردی بودن محتوا برای نیازهای مخاطب یکی از عواملی است که جدیدا گوگل تأکید زیادی بر آن دارد. این امر در ابتدای تدوین استراتژی سئو باید مورد توجه قرار بگیرد. انتخاب کلمات کلیدی مناسب و مرتبط با نیازهای کاربران و تولید محتوای با کیفیت و جذاب که پاسخگوی نیاز مخاطبان شما باشد امروزه دیگر یک الزام است.

به همین منظور شناسایی مخاطبان هدف و بررسی نیازهای آن ها یکی از اولین اقداماتی است که قبل از طراحی و تدوین استراتژی سئو باید صورت گیرد. با شناسایی سطح نیازها و خواسته­ کاربران هدف، نوع فروش محصولات و ارائه خدمات مشخص خواهد شد و تعامل با مخاطبان راحت تر صورت می پذیرد.

گوگل برای این نوع از محتواها که رضایت کاربران و مخاطبان را در پی دارد رتبه بالاتری در نظر می­ گیرد.

۲- آنالیز کامل رقبا

پس از بررسی اهداف کلی کسب و کار و شناسایی کاربران هدف و نیازهای آنها، باید به بررسی رقبا و نحوه فعالیت آنها در حوزه کسب و کار و فرایندهای سئو بپردازیم. این کار با بررسی استراتژی ها و تکنیک ­های مورد استفاده رقبا در تمامی بخش ها از جمله انتخاب کلمات کلیدی مورد استفاده، تولید محتوای صورت گرفته، تکنیک های لینک سازی و فعالیت در شبکه های اجتماعی انجام می شود.

به تجربه ثابت شده است ایده گرفتن از این استراتژی ها در کسب رتبه های برتر گوگل  بسیار مؤثر است.

۳- توجه جدی تر به بحث تولید و استراتژی سئو محتوا

استراتژی سئو 6

تولید محتوا مهم ترین بخش فرایند سئو است. الگوریتم های گوگل دوست دارند رتبه‌ های برتر خود را به محتواهایی اختصاص دهند که با کیفیت و منطبق بر اصول سئو تولید شده اند. اگرچه طول محتوا عاملی برای رتبه‌ بندی توسط موتورهای جستجو نیست اما تولید محتوای طولانی تر معمولا نتایج بهتری را به همراه داشته است.

همچنین گوگل با استفاده از بروزرسانی مداوم الگوریتم های خود سعی می ‌کند که درک بهتری از کیفیت محتوا داشته باشد. بنابراین با برنامه ریزی برای قرار دادن محتواهای احتصاصی، ساخت صفحات با کیفیت به جای ساخت صفحات زیاد، توجه جدی به نگارش محتوا، تولید محتوای برخوردار از عناصر چند رسانه ای، توجه ویژه به نیازهای کاربران در محتوا می تواند رتبه سایت را بالا برده و کسب و کار شما را به اهداف خود نزدیک کند.

در ادامه برخی از تأثیرگذارترین نکات برای استفاده بهتر از استراتژی تولید و سئو محتوا را برای شما بیان خواهیم کرد.

  • محتوای موضوع و تیترها: برای انتخاب موضوعات جذاب، با طوفان فکری و نوشتن ایده‌ های مختلف کار خود را شروع کنید. یکی از استراتژی های کاربردی در سال ۱۴۰۳ که از اهمیت زیادی برخوردار است جذاب نوشتن عناوین محتواها می باشد. اگر به برخی از محتواهایی که ترافیک و کلیک خوبی دارند دقت کرده باشید متوجه می شوید که تیترها و عاناوین جذابی دارند به شکلی که کاربر کنجکاو شده و تمایل دارد تا پایان محتوا را مطالعه کند.
  • در تولید محتواهای خود از کلمات کلیدی فرعی و کلمات کلیدی دم دراز نیز استفاده کنید. مثلا اگر در بحث سئو سایت فعالیت دارید سعی کنید برای دریافت ترافیک بیشتر از کلمات دم درازی مانند “سئو سایت وردپرسی” یا “آموزش سئو سایت فروشگاهی” استفاده کنید.
  • ذکر منابع نقش بسیار مهمی در بالا رفتن کیفیت محتوا دارد. درج منابعی که نویسنده برای تولید محتوا از آنها کمک گرفته نشان می دهد تولید محتوا بر اساس پژوهش انجام داده است.
  • خوانایی محتوا نیز یکی از عواملی است که اخیرا گوگل توجه زیادی به آن دارد. مثلا در مورد نداشتن غلط املایی “مت کاتز” رییس سابق وب اسپم گوگل به روشنی اشاره می کند اگر محتوای سایتی غلط املایی داشته باشد و کمتر جستجو شود در رتبه بندی پایین قرار می گیرد.

۴- بروز رسانی و آپدیت محتوا را جدی تر از قبل دنبال کنید

بروز رسانی و آپدیت محتوا یکی از فاکتورهای مهمی است که در بحث تولید محتوا باید به آن توجه کرد. بروز رسانی محتوا و آپدیت محتواهای قدیمی با اضافه کردن مطلب به آنها یکی از قویترین استراتژی های سئو محتوا است. در حقیقت بروز رسانی محتواها با ایجاد تغییراتی که در محتوا ایجاد می کند ترافیک سایت را به شکل صعودی رشد می دهد.

نکته مهمی که در این مورد باید مد نظر قراردهید آن است که آپدیت و بروز رسانی محتواها باید طبق یک زمان بندی منظمی صورت گیرد. 

در مورد محتواهای کاملاً قدیمی یک استراتژی خوب دیگری که می تواند به شکل عجیبی باعث افزایش ترافیک  سایت شود تغییرات عناوین و استفاده از عنوان های به روز است. نمونه آن، همین محتوایی که ما در سایت خود قرار داده ایم می تواند در مورد محتوای قدیمی شما با ذکر سال جدید در عنوان صورت پذیرد.

البته فراموش نکنید باید تمامی اطلاعات و داده های محتوا مطابق با آمار جدید بروز رسانی گردد. استفاده از جداول و داده های جدید، نقل قول های بروز شده و تصاویر جدید در آپدیت محتوای قدیمی مؤثر است.

۵- بالا بردن سرعت سایت

از سال ۲۰۱۸ سرعت وبسایت یکی از فاکتورهایی است که گوگل به شدت بر آن تأکید می کند. سرعت بارگذاری سایت نه تنها عامل مؤثر در دستیابی به رتبه های برتر است بلکه تحقیقات نشان می دهد هر ثانیه ای که سایت شما دیرتر لود شود به طور متوسط ۷ درصد نرخ تبدیل سایت کاهش می یابد. به عبارت دیگر هر چه سایت سریعتر بارگذاری شود نرخ خروج کاربران (بانس ریت) کاهش خواهد یافت و این می تواند به افزایش فروش مخصوصا در سایت های فروشگاهی کمک کند.

شما با استفاده از ابزارهای رایگانی که در گوگل هستند می توانید سرعت بارگذاری سایت خود را چک کنید. همچنین می توانید ببینید سایت شما روی سایر دستگاه های مانند موبایل و تبلت با چه سرعتی لود می شود.

۶- توجه به بحث واکنشگرا بودن سایت در استراتژی سئو سایت

در سال های اخیر و با گسترش گوشی های هوشمند، تعداد کاربرانی که از موبایل و تبلت برای جستجوهای اینترنتی استفاده می کنند بسیار بیشتر از گذشته شده اند. الگوریتم های گوگل هم با در نظر گرفتن این موضوع، سایت هایی را که قابلیت نمایش در گوشی‌ها و تبلت‌ها را ندارند در رتبه بندی های برتر قرار نمی دهد.

وقتی صحبت از واکنشگرا بودن یک سایت می شود در حقیقت به این موضوع اشاره می شود که سایت به شکل صحیحی در موبایل ها نمایش داده شود. در سایت های واکنشگرا کاربران محتواها را در دسکتاپ ها و سایر دستگاه ها به شکل یکسانی می بینند.

پشتیبانی از دستگاه های تلفن همراه نه تنها برای رتبه بندی بهتر در نتایج جستجو مهم است بلکه برای تجربه بهتر کاربری و افزایش ترافیک و نرخ تبدیل نیز دارای اهمیت است.

بنابراین یکی از استراتژی های سئو در سال ۱۴۰۳ باید توجه جدی به موضوع واکنشگرا بودن سایت و نمایش بهتر محتواها در دستگاه های تلفن همراه باشد. 

۷- لینک سازی داخلی و خارجی را به شکل اصولی و صحیح انجام دهید

استراتژی سئو 7

لینک سازی از مهم ترین فاکتورهایی است که برای بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو باید به آن توجه کرد. گوگل نیز لینک سازی را به عنوان یکی از سه معیار اصلی در هر استراتژی سئو مطرح کرده است.

لینک سازی بین محتواهای یک سایت باعث می شود تا مخاطب با کلیک روی لینک ها، مدت زمان بیشتری را در سایت باقی بماند. این قضیه باعث می شود نرخ پرش و بانس ریت کاهش یافته و الگوریتم های گوگل محتوای سایت را یک محتوای با کیفیت و بهینه تلقی کنند.

 لینک سازی اصولی و صحیح همچنین باعث انتقال قدرت صفحات به یکدیگر می شوند و این امر می تواند رتبه های سایت را بهبود بخشد. بنابراین یکی از مهم ترین استراتژی های سئو در سال ۱۴۰۳ توجه ویژه به بحث لینک سازی داخلی و اصلاح لینک های داخلی می باشد.   

اما در بحث لینک سازی خارجی تأثیرگذارترین روش برای ثبت لینک، استفاده از محتواهای رپورتاژ آگهی است. انتخاب وبسایت های معتبر و مرتبط با حوزه کسب و کار برای ایجاد لینک ‌های خارجی به وب سایت می ‌تواند به بهبود فرایندهای سئو سایت کمک کند. مجددا تأکید می شود که باید مراقب باشید لینک‌ سازی های خارجی به صورت غیر طبیعی و اسپم ایجاد نشوند.

نکته: اگر کلمه کلیدی شما در حوزه هایی قرار دارد که رقابت زیادی برای آنها نیست، صرف هزینه زیاد برای لینک‌ سازی خارجی منطقی نیست. در حقیقت تولید محتواهای رپورتاژی و خرید لینک برای کسب و کارهایی که رقابت بالایی در آنها وجود دارد مفید است.

توجه به چهار مؤلفه مهم در تدوین استراتژی های سئو ضروری است

هر چند در تدوین استراتژی های سئو توجه به عوامل و فاکتورهای زیادی لازم است ولی چهار مؤلفه زیرهمواره در اولویت قرار دارد و باعث افزایش رتبه صفحات سایت در نتایج جستجو می­شوند.

نرخ کلیک: نرخ کلیک درصد افرادی است که لینک صفحه ای از سایت شما را در نتایج جستجو مشاهده و روی آن کلیک می کنند. اگر تعداد افراد بیشتری روی سایت شما کلیک کنند، این مفهوم را به گوگل می رسانند که محتوای شما برای آنها جذاب و کاربردی بوده است. با نوشتن تگ های عنوان جذاب و استفاده از کلمات کلیدی در ابتدای عنوان می توانید درصد نرخ کلیک را بالاتر ببرید.

مدت زمان حضور در سایت: مدت زمانی که کاربر در سایت شما باقی می ماند نشان دهنده علاقه او به محتواهاست و این فاکتور عامل مهمی در امتیاز دهی الگوریتم های گوگل محسوب می شود. اگر بتوانید زمان حضور کاربران در سایت را بهبود ببخشید، الگوریتم رنک برین اهمیت بیشتری به سایت شما خواهد داد.

استفاده از محتوای جذاب و تعاملی، استفاده از محتواهای چند رسانه ای در محتوا، لینک سازی اصولی و صحیح، خوانایی محتوا و دقت به جلوه های بصری و گرافیک سایت می تواند مدت زمان حضور کاربر را افزایش دهد.

نرخ تبدیل کاربربه مشتری: نرخ تبدیل به معنای درصد تبدیل مخاطبان سایت به خریدار یا مشتری محصولات گفته می­شود. هر چه کاربران بیشتری از محتوا و محصولات سایت بازدید نمایند و از محصولات و محتواهای سایت رضایت داشته باشند درصد خرید محصول یا دریافت خدمات بالاتر می ­رود. افزایش نرخ تبدیل یکی از فاکتورهای مهم در تدوین استراتژی سئو سایت محسوب می شود.

بهینه سازی رفتار کاربر: نحوه رفتار کاربران در زمان حضور در سایت نیز یکی از مؤلفه های مهم در تدوین استراتژی بهینه سازی سایت است. میزان کلیک های کاربر، تعامل با فرم ها و دکمه های تعاملی، کامنت گذاری و امتیاز دهی و به اشتراک گذاشتن محتواها نمونه هایی از نحوه بهینه سازی رفتار کاربران است که دیگر یک انتخاب نیست بلکه به یک ضرورت اساسی تبدیل شده است. 

جمع بندی

امروزه بسیاری از کسب و کارها در حوزه های مختلف به منظور بهره گیری بشتتر از اقدامات سئو سایت به طراحی و تدوین استراتژی سئو می پردازند. در این محتوا به برخی از تعاریف و نحوه تدوین استراتژی سئو با هدف ارائه یک برنامه کامل از روند عملکردی وب سایت پرداختیم و مراحل مختلفی نظیر بررسی اهداف کسب و کار، شناسایی کاربران هدف، آنالیز سایت در حوزه سئو فنی، تحلیل حوزه عملکرد رقبا، تحقیق کلمات و عبارات کلیدی، استراتژی های سئو محتوا را بررسی کردیم. همچنین دستور العمل هایی برای تدوین استراتژی های بهتر جهت کسب نتایج برتر گوگل ارائه داده شد.

در پایان باید اشاره کنیم تدوین استراتژی برای فرایندهای سئو و بهینه سازی سایت می تواند در کوتاه ­ترین زمان ممکن و با کم ترین هزینه، سایت شما را در رتبه های برتر نتایج جستجو قرار دهد.

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *