راهنمای جامع سئو تکنیکال
اجرای فرایندهای اصولی سئو تکنیکال در سایت می تواند به بهبود تجربه کاربری و عملکرد صحیح سایت کمک کند. در حال حاضر بیش از ۵.۰۷ میلیارد نفر در سراسر جهان از اینترنت برای اهداف گوناگونی مانند دریافت آموزش های لازم و خرید محصولات و خدمات استفاده می کنند. بنابراین عملکرد درست یک سایت برای تحقق اهداف کسب و کار شما بسیار مهم است.
در ضرورت توجه به اقدامات سئو فنی همین نکته شاید کفایت کند که اگر کسب و کار شما یکی از بهترین و جذاب ترین سایتها را طراحی و راه اندازی کرده باشد، ولی هیچ کس نتواند آن را به دلیل سرعت پائینش ببیند، این سیات هیچ ارزشی را بری شما ایجاد نمی کند.
در واقع خدمات فنی SEO می تواند به شما این اطمینان را بدهد که وب سایت شما با عملکرد صحیح و بهینه، ترافیک بسیار بیشتری دریافت می کند و محتواهای آن بهترین نتایج را کسب می کند. در این راهنمای جامع از منظر خدمات فنی به بحث سئو پرداخته می شود. به عبارتی ما در این آموزش در مورد چرایی اهمیت و چگونگی دستیابی به سطح خوبی از بهینه سازی فنی و تکنیکال بحث خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
سئو تکنیکال چیست؟
سئو تکنیکال یا فنی یکی از دسته بندی های اقدامات سئو سایت است که با اجرای دستور العمل ها و فرایندهایی تضمین می کند وب سایت شما به درستی توسط موتورهای جستجو خزش شده و محتواهای آن ایندکس شود.
سئو تکنیکال مانند سئو داخلی و خارجی به دنبال بهبود رتبه در نتایج گوگل و افزایش بازدید سایت صورت می گیرد با این تفاوت که در تکنیکال سئو، ما به اجرای موارد فنی و تکنیکال سایت هستیم.
به عبارتی در سئو فنی، ما اقداماتی را انجام می دهیم تا موتورهای جستجو، سایت ما را پیدا کرده و صفحات آنرا کرال، درک و ایندکس کنند.
آنالیز سایت از جنبه های فنی سئوی تمام اقدامات سئو تکنیکال را تجزیه و تحلیل می کند و مواردی را که نیاز به اصلاح و بهبود دارد را مشخص می کند.
چرا سئو تکنیکال از اهمیت برخوردار است؟
گوگل محبوب ترین موتور جستجو در نزد کاربران است کاربران زیادی از این موتور جستجو استفاده می کنند. مطابق بررسی های صورت گرفته حدود ۲۹٪ از کاربران روی اولین نتیجه ای که نشان داده می شود کلیک می کنند. رتبه های بعدی که در نتایج ظاهر می شوند میزان بازدید آنها به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
اجرای فرایندهای سئو تکنیکال به رتبه بندی سایت شما کمک می کند و از این راه منجر افزایش ترافیک ارگانیک و کلیک روی نتایج آن می شود. این روش یکی از مقرون به صرفه ترین راه ها برای رسیدن به اهداف گفته شده است و می تواند تأثیر زیادی بر تعداد بازدیدکنندگان سایت شما داشته باشد.
همچنین در صورت کرال و ایندکس نشدن صفحات سایت، کسب رتبه های بالا در نتایج جستجوی گوگل غیر ممکن است که این امر می تواند شما را از اهداف خود دور سازد. به دیگر بیان، اگر سایت شما از نظر فنی بهینه نباشد، حتی با ارائه بهترین محتوا به کاربران و انجام اقدامات سئو داخلی به شکل اصولی نیز نمی توانید موفق به کسب رتبه های برتر در نتایج گوگل شوید.
سئو فنی چه تفاوت هایی با سئو داخلی و خارجی دارد؟
همانطور که در سایر آموزش های سئو بیان شده است سئو داخلی به مجموعه فرایندهایی که در داخل سایت به قصد بهینه سازی آن انجام می دهیم اطلاق می شود. اقداماتی نظیر تولید محتوای منظم، سئو محتوا، اصلاح لینک سازی داخلی و موارد دیگر در تقسیم بندی سئو داخلی قرار می گیرند.
فرایندهای سئو خارجی نیز بیشتر از جنبه اقدامات خارج از سایت به سئو می پردازد. ایجاد بک لینک های مفید از سایت های معتبر برای سایت خودمان، فعالیت در شبکه های اجتماعی، تولید محتوا به قصد رپورتاژ آگهی برخی از این اقدامات هستند.
اما در سئو تکنیکال ما به دنبال بهبود سایت از لحاظ فنی هستیم. هر آنچه از نظر ساختاری و فنی باید اصلاح شود در تقسیم بندی های سئو تکنیکال قرار می گیرد. اقداماتی نظیر بهینه سازی چیدمان و ساختار سایت، افزایش سرعت سایت، اصلاح کد نویسی های انجام شده و مواردی از این قبیل در اقدامات سئو فنی قرار می گیرند.
چک لیست سئو تکنیکال
- بهینه سازی چیدمان و ساختار سایت
- استفاده از یک گواهی SSL
- ایجاد نقشه سایت
- بررسی امنیت سایت و ارائه راهکارهایی برای افزایش امنیت آن
- افزایش سرعت سایت
- بهینه سازی فایل های CSS و JS
- بهینه سازی فایل های htaccess و Robots.txt
- استفاده از استراکچر دیتاها
- واکنش گرا بودن صفحات سایت
- شناسایی و حذف صفحات و محتواهای تکراری
- استفاده از برد کرامپ
- رفع مشکل صفحات ۴۰۴
چگونه فرایندهای سئو تکنیکال را در سایت انجام دهیم؟
۱- بهینه سازی چیدمان و ساختار سایت
بهینه سازی ساختار و معماری سایت باید اولین قدم در اقدامات سئو تکنیکال باشد چون بیشتر خطاها و ایراداتی که در مرحله کراول و ایندکس و رندرینگ محتواها بوجود می آید به خاطر طراحی ضعیف ساختار سایت است. در صورتی که از ابتدای بهینه سازی تکنیکال، بهینه سازی چیدمان و ساختار سایت را انجام دهیم در مراحل بعد نگران ایندکس صفحات سایت توسط ربات های گوگل نخواهیم بود.
ساختار سایت (Site Structure) به چگونگی دسته بندی صفحات ومحتواها، لینک سازی های داخلی و ارائه محتوا به کاربر اشاره می کند. به طور معمول در یک سایت، مطالب متنوع با موضوعات مرتبط به یکدیگر وجود دارد که متشکل از صفحات مقاله، محصول، صفحات طبقه بندی (دسته بندی و تگ) و… است. این صفحات باید در یک چینش منظم و قابل روئیت برای کاربران و قابل درک برای موتورهای جستجو طبقه بندی شوند.
در یک تقسیم بندی کلی، ۳ نوع چیدمان برای یک سایت وجود دارد. آشنایی با این ساختارها، می تواند به تعیین بهینه ترین ساختار برای یک سایت به شما کمک کند.
۱- ساختار سلسله مراتبی
ساختار سلسله مراتبی متداول ترین و بهترین نوع ساختار برای سئو و موتورهای جستجو است. ساختار سلسله مراتبی تشکیل شده از صفحات مادر (صفحه اصلی، دسته بندیها) و صفحات فرزند (صفحات مقاله یا محصول) است.
در این ساختار موضوعات اصلی سایت به عنوان دسته بندی قرار میگیرند. سپس موضوعات اصلی سایت به زیر مجموعه ها که همان موضوعات فرعی هستند تقسیم میشوند. اطلاعات زیر مجموعه هر موضوع فرعی در صفحات فرزند قرار میگیرد. این نوع ساختار سایت شبیه به چارتهای سازمانی در سازما نهای بزرگ است.
اگر سایت شما دارای صفحات بسیار زیادی باشد سادگی ساختار آن بسیار اهمیت دارد. بنابراین باید یک سلسله مراتب مشخص برای معماری و چیدمان سایت در نظر بگیرید و از آن پیروی کنید.
تمام وبسایتهای فروشگاهی معمولا بر پایه این نوع چیدمان طراحی میشوند. ساختار سلسله مراتبی در یک تقسیم بندی به ۲ ساختار دیگر تقسیم میشود.
- ساختار و چیدمان مسطح: ساختار سایت مسطح به این معنی است که کاربران و خزندههای گوگل می توانند با ۴ کلیک یا کمتر به هر صفحه ای در سایت شما برسند. در حالت کلی سختار معماری مسطح تأثیرات بهتری بر سئو سایت دارد. این ساختار تجربه کاربری خوبی را برای کاربران فراهم می کند. کاربر در مدت زمان کوتاهی با کم ترین کلیک به هدف خود می رسد. در ضمن معماری مسطح باعث می شود تا معماری لینکهای داخلی به همه صفحات سایت به یک اندازه برسد.
- ساختار و معماری عمیق: در ساختار عمیق، کاربر و موتورهای جستجو تعداد بیشتری کلیک باید انجام دهند تا به محتوای مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند.
۲- ساختار توالی
مدل چیدمان یا ساختار توالی بیشتر در سایتهایی معنی پیدا می کند که کاربر قرار است یک فرآیند مرحله ای یا گام به گام را طی کند. در حالی که یک ساختار سلسله مراتبی ممکن است کاربر را به سمت پایین ساختار یا بالای ساختار هدایت کند، ساختارهای متوالی هر کاربر را از یک مرحله به مرحله دیگر و فقط به عقب یا جلو سوق می دهد.
سایت های آموزشی که یک آموزش جامع را به شکل گام به گام به کاربر آموزش می دهند معمولا از این ساختار در سایت خود استفاده می کنند.
۳- ساختار ماتریکسی
این نوع معماری، به کاربر سایت اجازه می دهد تا موضوع مورد نظر خود را برای انتخاب بعدی در همان صفحه انتخاب کند. این چیدمان به جای ارائه صفحات دسته بندی، در خود صفحه، لینکهای مرتبط را به کاربر نشان می دهد. سایت ویکی پدیا نمونه ای روشن از این نوع معماری سایت است.
چگونه ساختار سایت خود را بهینه سازی کنیم؟
همانطور که اشاره شد هر سایت، دارای صفحات زیادی است که هر کدام از این صفحات باید به شکلی چیده و سازماندهی شوند که موتورهای جستجو به راحتی آنها را کراول کنند. همچنین کاربران باید براحتی به صفحات مورد نظر خود دسترسی داشته باشند. همچنین یک معماری اصولی و درست، باعث می شود که صفحات و محتواهای مرتبط، به راحتی به هم مرتبط شوند.
در ساختار سلسله مراتبی مسطح هر چقدر صفحات سایت به صفحه اصلی نزدیک تر باشند، لینکهای داخلی بیشتری دریافت می کند و موتورهای جستجو هم ارزش بیشتری به آنها می دهند.
۲- ایجاد نقشه سایت
نقشه سایت به رباتهای گوگل کمک می کند صفحات سایت ما را بهتر درک کرده و آنها را کراول کنند. برای این که بتوانید این نقشه را به الگوریتم های گوگل معرفی کنید باید بعد از ایجاد نقشه سایت، آن را در سرچ کنسول گوگل ثبت کنید. هدف از ایجاد نقشه سایت، نشان دادن صفحات و پست هایی هستند که محتوای ارزشمند و کاربردی را برای کاربران ارائه می دهند.
۳- افزایش سرعت سایت
بهبود سرعت سایت یکی از اقدامات سئو تکنیکال است که به صورت کاملاً مستقیم بر روی سئو و رتبه بندی سایت تأثیر می گذارد. هر چند افزایش سرعت سایت به تنهایی باعث بهبود سئو نمیشود و باید موارد زیاد دیگری را هم رعایت کنیم اما بالا بودن سرعت سایت تأثیر بسیار مثبتی در کسب رتبه و افزایش بازدید کاربران دارد.
برخی از اقدامات مهمی که می توانیم برای بهبود سرعت سایت انجام دهیم در این قسمت اشاره شده است.
- حجم عکسها را کم کنید. فشرده سازی عکسها باعث کاهش حجم آنها می شود و سرعت بارگذاری و نمایش سریع تر به کاربر را نیز به همراه دارد. برای سرعت بیشتر، می توانید از قابلیت Lazy Load هم استفاده کنید.
- از شبکه توزیع محتوا (CDN) برای بهبود سرعت استفاده کنید. شبکه های توزیع محتوا یک کپی از سایت را در پایگاه دادههای خود ذخیره می کنند. سپس بسته به اینکه موقعیت کسی که سایت را جستجو میکند، اطلاعات را از نزدیک ترین سرور برای او ارسال می کند. با این روش، سرعت بارگذاری سایت افزایش قابل ملاحظه ای خواهد داشت.
- از افزونههای کش برای افزایش سرعت سایت استفاده کنید. این افزونهها نسخه ای از سایت را در مرورگر کاربرانی که یک بار وارد سایت شدهاند، ذخیره میکنند. این ذخیره سازی باعث می شود تا هنگامی که کاربران دوباره وارد سایت میشوند، سایت سریع تر برای آنها نمایش داده شود.
- کدهای سایت خود را بهینه سازی کنید. هر چقدر کدها طولانی تر و نامرتب تر باشند، سرعت بارگذاری صفحه هم بیشتر میشود. با کوتاه تر و فشرده تر کردن کدها، سرعت بارگذاری هم بیشتر خواهد بود. این بهینه سازی باید توسط یک متخصص فنی انجام شود تا مشکلاتی برای پایگاه داده بوجود نیاید.
- بهینه سازی فایل های CSS و JS. یکی دیگر از کارهایی که می توانید برای افزایش سرعت سایت انجام دهید، بهینه سازی فایل های CSS و JS است. فایلهای JS یا همان جاوااسکریپت، حاوی کدها و عناصر تعاملی سایت ما هستند. فایلهای CSS هم کدهایی هستند که طراحی صفحات سایت ما را مشخص میکنند. در این فایلها معمولاً موارد اضافی زیادی مانند فاصلهها، کامنتها، خطوط شکسته و موارد دیگر وجود دارد که باعث طولانیتر شدن کد و فایل میشوند. با بهینه سازی این فایل ها افزایش قابل توجهی در سرعت سایت خواهید داشت.
۴- شناسایی و حذف محتوای تکراری در فرایند سئو تکنیکال
وجود محتوای تکراری در سایت باعث افت رتبه های سئو می شود. در واقع محتواهای تکراری باعث سردرگم شدن خزنده های گوگل می شوند و شانس رتبه گیری محتوا را کاهش می دهند. شما با استفاده از ابزار و سایت هایی مانند Raventools.com می توانید محتواهای تکراری را در سایت خود پیدا کنید. این ابزارها می توانند بعد از تحلیل سایت محتواهای تکراری یا کم ارزش را شناسایی کنند.
پس از شناسایی این محتواها می توانید با حذف و نو ایندکس کردن صفحاتی از سایت که محتوای خوب و منحصر به فرد ندارند از رباتهای گوگل بخواهید که این محتواها را در نتایج نمایش ندهند. یک راه دیگر بعد از بین بردن محتواهای تکراری ریدایرکت کردن آنها به محتواهایی است که مشابه آنها در سایت موجود است.
۵- استفاده از برد کرامب (Breadcrumb)
برد کرامب لینکهای مسیریابی هستند که اغلب در پایین یا بالای صفحات سایت قرار دارند. Breadcrumb به کاربران سایت کمک میکند تا درک بهتری از چیدمان و ساختار یک سایت داشته باشند.
کاربران بوسیله برد کرامب می توانند براحتی به قسمتهای مختلف سایت دسترسی پیدا کنند و مسیرها را به اصطلاح گم نکنند. برد کرامپ حتی به خزندههای گوگل برای درک بهتر چیدمان و معماری سایت کمک می کند.
برای پاسخ به این پرسش که برای بهبود سئو تکنیکال سایت خود به بردکرامب نیاز داریم یا خیر باید موارد زیر را در نظر بگیرید.
۱. در ابتدا بهتر است یک نقشه سایت برای خود تهیه کنید و ببینید که آیا ساختار سلسله مراتبی در سایت شما وجود دارد یا خیر. پس از آن باید تجزیه و تحلیل کنید که اضافه کردن بردکرامب، حرکت کاربر را در سایت شما آسان میکند و به بهبود تجربه کاربری منجر خواهد شد یا نه.
۲. زمانی که محتوای سایت یا وبلاگ شما بسیار زیاد است و همه محتواها در یک عنوان و در یک ساختار خطی و سلسله مراتبی قرار میگیرند، بهتر آن است که عناوین خود را دستهبندی کنید.
۳. اگر ساختار سایت شما تک سطحی (Single-level) است، به شکل کلی نیازی به استفاده از بردکرامب ندارید. چون دسته بندی و رعایت سلسله مراتب برای سایت شما توجیه زیادی ندارد.
۶- برطرف کردن خطای ۴۰۴ بخشی از فرایند سئو فنی است
ارور ۴۰۴ هنگامی به کاربر نمایش داده می شود که صفحه مورد درخواست وی وجود نداشته باشد. شاید این سؤال برای شما بوجود بیاید که چگونه می شود صفحه ای وجود نداشته باشد ولی کاربری آن را درخواست کرده باشد؟
هر چند دلایل بوجود آمدن خطای ۴۰۴ زیاد است ولی در بسیاری از موارد، این مشکل در دو حالت بوجود می آید. حالت اول این است که کاربر آدرس صفحه (URL) را به درستی وارد نکرده است و با یک صفحه ۴۰۴ مواجه شده است. در حالت دوم، صفحه ای که کاربر درخواست کرده، قبلاً وجود داشته اما به دلایلی از سایت حذف شده است. در این حالت هم، ارور ۴۰۴ به کاربر نمایش داده می شود.
گاهی اوقات هم پیش می آید که ما صفحه مورد نظر را حذف نکرده ایم و فقط آدرس آن را عوض کرده ایم. در این حالت برای جلوگیری از خطای ۴۰۴ باید آدرس قبلی صفحه را به آدرس جدید ریدایرکت کنیم تا کاربران با صفحه ۴۰۴ مواجه نشوند.
همچنین با گذشت زمان، سایت توسعه یافته و برخی از تغییرات در آن ممکن است باعث ایجاد لینک های شکسته شود که این لینک ها هم به صفحات ۴۰۴ منتهی می شوند.
وقوع خطای ۴۰۴ مشکلات عدیده و زیادی را برای سایت ایجاد می کند و بدین جهت، بررسی و رفع آنها بسیاراهمیت دارد. بنابراین اگر به دنبال تشخیص این خطا هستید و می خواهید آن را برطرف کنید اولین اقدام این است که آدرس URL این صفحات را شناسایی کرده تا بتوانید نسبت به برطرف کردن آنها اقدام کنید.
ابزارهای تحلیلی سئو تکنیکال مانند گوکل سرچ کنسول و گوکل آنالیتیکس و برخی ابزارهای آنلاین مانند Online Broken Link Checker به شمت کمک می کنند تا صفحات ۴۰۴ را شناسایی کنید.
پس از شناسایی این صفحات باید نسبت به اصلاح و برطرف کردن خطای ۴۰۴ اقدام کنید. یکی از راه برطرف کردن خطای ۴۰۴ ریدایرکت کردن صفحاتی است که آدرس آنها عوض شده است. در مورد لینک های شکسته باید نسبت به اصلاح لینک ها اقدام کنیم.
همچنین همانطور که اشاره شد گاهی اوقات وقوع ارور ۴۰۴ به دلیل حذف شدن یک صفحه از سایت است. در این حالت باید از بخش Removal سرچ کنسول نسبت به حذف صفحه مورد نظر از سایت اقدام کنید. البته این روش باید به شکل کامل انجام شود و تمامی لینک هایی که برای این صفحات ایجاد شده اند نیز حذف شوند.
نکته پایانی در این قسمت این است که برای بهبود تجربه کاربری توصیه می شود که صفحات ۴۰۴ را به صورت اختصاصی طراحی کنید و کاربر را با مطلع کردن از وجود نداشتن صفحه مورد نظر، به دیدن سایر صفحات سایت تشویق کنید.
۷- استفاده از استراکچر دیتاها در اقدامات سئو تکنیکال
استفاده از استراکچر دیتاها یا همان دادههای ساختار یافته (Structured Data)، برای نشان دادن بهتر محتواهای سایت برای موتورهای جستجو است. با استفاده از این دیتاها می توانیم درک محتوا را برای ربات های گوگل آسان تر کنیم.
استراکچر دیتاها معمولا با نشانه گذاری های خاصی انجام می شوند. این نشانه گذاری ها اسکیما نامگذاری می شوند و وظیفه آنها، دستهبندی کردن محتواها و تبدیل کردن محتوا به شکل کدهایی است که خواندن آن برای موتور جستجو آسان تر می شود.
کد گذاریهای اسکیما محتوا را به شکلی به ربات های گوگل معرفی میکنند که نیازی به تفسیر نداشته باشند. همچنین استفاده از نشانه گذاری های اسکیما مزیت دیگری هم دارد. با استفاده از این نشانه گذاری ها شما می توانید نتایج خود را در نتایج جستجو غنی تر کنید.
۸- سئو تکنیکال با ریسپانسیو کردن سایت
یک سایت واکنشگرا یا ریسپانسیو سایتی است که در تمامی نمایشگر ها و گوشی های تلفن همراه به یک شکل نمایش داده می شود. امروزه بسیاری از کاربران از موبایل برای جستجو در نتایج گوگل و بازدید سایت ها استفاده میکنند. این موضوع اهمیت بیش از حد توجه به ریسپانسیو کردن سایت و بهبود اقدامات سئو تکنیکال را نشان می دهد. همچنین یک سایت واکنشگرا منجر به بهبود تجربه کاربری و کسب جایگاه بهتر در نتایج گوگل می شود.
واکنشگرا کردن کردن سایت، تغییر چندانی در کدهای آن ایجاد نمی کند. یعنی کدهای HTML، آدرس صفحات و خیلی از موارد بدون تغییر میماند. تنها تغییری که ایجاد می شود این است که سایت، خود را با اندازه صفحه نمایشگر کاربر، وفق میدهد.
گوگل هم از سال ۲۰۱۶ به بعد، اول نسخه موبایلی سایتها را ایندکس میکند و بعد نسخه دسکتاپ را. این موضوع نشان می دهد واکنشگرا کردن سایت در فرایندهای سئو تکنیکال خیلی مهم است.
شما می توانید با بهبود تجربه کاربر روی دستگاه های تلفن همراه در این زمینه از رقبا پیشی بگیرید، قابلیت استفاده از سایت را بهتر کنید و سرعت استفاده از سایت را برای کاربران موبایلی بهبود بخشید.
برای این کار می توانید سایت خود را در ابزار Google Mobile Friendly Test Tool اجرا کنید تا سایت شما برای استفتده از نسخه های موبایل تأیید شود.
۹- بررسی و بهینه سازی فایل های robots.txt و htaccess
فایل های Robots.txt و htaccess فایل های متنی هستند که در هاست وبسایت قرار دارند. این فایل ها دستورالعملهایی دارند که موتورهای جستجو برای ایندکس کردن صفحات سایت به آن احتیاج دارند. در واقع با استفاده از همین فایل ها است که به موتورهای جستجو می گوییم کدام صفحاتمان را ایندکس کنند و کدام را نکنند.
برای اینکه مطمئن شوید صفحات شما برای ایندکس شدن در دسترس خزنده های گوگل قرار دارند بهتر است این فایل ها را بررسی و بهینه سازی کنید.
گاه ممکن است این اتفاق بیفتد که محتوای خوب و با کیفیتی تولید کرده اید و برای فرایند سئوی آن تلاش می کنید اما پس از گذشت چندین ماه می بینید که صفحات شما هنوز ایندکس نشده است. ممکن است علت اصلی در فایل Robots.txt شما باشد که اجازه ایندکس را به موتورهای جستجو نمی دهد.
برای بررسی این فایل، در مرورگر بعد از نام دامنه سایت خود، عبارت robots.txt را وارد کنید. در اینصورت خواهید دید که این فایل در چه وضعیتی قرار دارد.
۱۰- جهت نتیجه بهتر از سئو تکنیکال استفاده از یک گواهی SSL ضروری است
زمانی بود که به علت نقص امنیتی در سایت ها اطلاعات کاربران افشا می شد.، گوگل برای رفع این نقص به فکر یک راه حل امنیتی افتاد. از سال ۲۰۱۷ به بعد گوگل تمام سایت هایی که از رمزگذاری برای انتقال اطلاعات استفاده می کردند را اجبار کرد تا از گواهی SSL استفاده کنند.
با دریافت این گواهی پروتکل های امنیت سایت ها بالا رفته و از سرقت اطلاعات کاربران که برای گوگل اهمیت جدی دارد جلوگیری می شود.
11- از فرمت AMP برای تجربه بهتر کاربری استفاده کنید.
با پیشرفت تکنلوژی گوشی های تلفن همراه، استفاده از گوشی های موبایل برای جستجوهای اینترنتی رشد چشمگیری داشته است. به همین دلیل گوگل و سایر موتورهای جستجو بیش از پیش برای جستجوهای موبایلی اهمیت قائل شده اند.
فرمت AMP مدلی است که گوگل آن را ارائه داده تا به کمک آن وب سایت خود را در گوشی های هوشمند به بهترین شکل ممکن برای کاربران نشان دهید.
سایتی که با فرمت AMP ساخته شود، در گوشی های موبایل عملکرد خوانایی و سرعت بهتری دارد به همین دلیل گوگل به سایت هایی که از این فرمت استفاده میکنند رتبه بالاتری میدهد. به همین دلیل توصیه می شود برای نتیجه گیری از سئو تکنیکال به این مورد توجه ویژه ای داشته باشید.
ابزارهای بررسی سئو فنی و تکنیکال
اولین اقدام در اجرای فرایندهای سئو سایت تجزیه و تحلیل سئو سایت به لحاظ فنی است. یعنی لازم است در ابتدا، سایت را تحلیل و بررسی کنیم تا خطاهای آن تشخیص داده شوند و سپس فرایند بهینه سازی تکنیکال را در آن اجرا کنیم. از این رو آشنایی با ابزارهای تحلیل سئو فنی ضروری به نظر می رسد.
هر چند بحث تحلیل سئو تکنیکال سایت و ابزارهایی که برای تحلیل سئو فنی سایت مورد استفاده قرار می گیرند بحث مفصلی است و باید در یک محتوای جدا به آن پرداخته شود وای در اینجا به طور خلاصه برخی از ابزارهای تحلیل و بررسی سئو فنی سایت را برای آشنایی بیشتر و استفاده از این ابزارها برای شما جمع آوری کرده ایم.
- Google search Console
- Screaming Frog
- Mobile Friendly test
- Gtmetrix
- Page Speed Insights
- Rich results test
- Schema Markup Validator
خدمات حرفه ای سئو تکنیکال
خدمات حرفه ای تکنیکال سئو به کسب و کار شما کمک می کند تا اطمینان خاطر پیدا کنید که سایت شما عملکرد بهینه ای به لحاظ فنی دارد و تجربه کاربری خوبی را ارائه می دهد. این خدمات باید منجر به رتبه های برتر در صفحات نتایج جستجو شود و منجر به افزایش ترافیک و تعامل بیشتر کاربران با سایت شده و در نهایت فروش بیشتری برای کسب و کار شما به ارمغان بیاورد.
مجموعه مرتضی واعظ عبایی با بهره گیری از تیم با تجربه و متخصص در حوزه فنی می تواند به کسب و کار شما کمک کند که بهترین عملکرد را در سایت خود داشته باشید. اصلاح ساختار سایت و افزایش امنیت و سرعت آن، نصب افزونه های مورد نیاز و اصلاح کد نویسی ها و همچنین تمام اقداماتی که برای بهینه سازی سایت از منظر تکنیکال مورد نیاز است را می توانید به مجموعه ما بسپارید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خدمات ما می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۲۹۰۶۷۰ ارتباط برقرار کنید.
هزینه خدمات سئو تکنیکال
هزینه خدمات سئو تکنیکال و فنی سایت معمولا به طور جداگانه محاسبه می شود. هر شرکت سئو یا آژانس دیجیتال مارکتینگ ممکن است برای ارائه خدمات فنی، قیمت گذاری متفاوتی را ارائه دهد.
قیمت خدمات سئو تکنیکال بستگی به نوع خدماتی دارد که شما به مجموعه مورد نظر سفارش می دهید. خدمات افزایش سرعت سایت، افزایش امنیت سایت، اصلاح کدنویسی ها، اصلاح چیدمان و ساختار سایت قطعا قیمت ها و هزینه های متفاوتی را در بر می گیرد.
همچنین، هزینه سئو فنی سایت بستگی به اندازه کسب و کار و پیچیدگی سایت شما و اهداف دیجیتال مارکتینگ کسب و کار شما دارد. همچنین هزینه خدمات سئو فنی و تکنیکال، در شرکت های و آژانس های مختلف به میزان تجربه و تخصص تیم مورد نظر هم بستگی دارد.
مورد دیگری که در بحث قیمت و تعرفه خدمات سئو سایت مهم است نوع سایت مورد نظر است. هزینه های خدمات انواع سئو در سایت های فروشگاهی نسبت به سایت های شرکتی و شخصی بالاتر است.
به دلیل پیچیدگی این سایت ها و وجود محصولات و دسته بندی های زیاد، ساختار و معماری این سایت ها متفاوت از سایر سایت ها است و مشکلات بیشتری در زمینه سرعت، امنیت و معماری سایت را تجربه می کنند. بنابراین هزینه بیشتری را برای اصلاح زیر ساخت های آن باید بپردازید.
لازم است قبل از انتخاب یک مجموعه ارائه دهنده خدمات سئو تکنیکال برای سایت خود از لیست خدمات مورد نظر، هزینه ها، مدت زمان اجرای خدمات و رزومه شرکت اطلاعات کاملی کسب کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را در انتخاب مجموعه ارائه دهنده خدمات سئو فنی بگیرید.
آیا خدمات سئو تکنیکال جز خدمات پشتیبانی طراحی سایت محسوب می شود؟
برخی از خدمات سئو تکنیکال در زیر مجموعه خدمات پشتیبانی طراحی سایت در نظر گرفته میشوند. این خدمات شامل رفع ایرادات فنی سایت است که مستقیماً با بهبود سئو سایت ارتباط دارند.
بررسی و بهینه سازی سرعت بارگذاری صفحات سایت، افزایش امنیت وب سایت، بهینه سازی ساختار و معماری سایت، اصلاح کدنویسی ها بخشی از خدمات سئو فنی هستند که در خدمات پشتیبانی طراحی سایت هم تعریف میشوند.
یکی از اهداف خدمات سئو تکنیکال، بهبود عملکرد و اجرای درست و بهینه سایت است و این موضوع می تواند استفاده از سایت را برای مخاطبان و کاربران راحت تر کند. به همین دلیل، اجرای خدمات سئو فنی و تکنیکال می تواند در زیر مجموعه خدمات پشتیبانی طراحی سایت محسوب میشود.
چالش های اجرای فرایندهای سئو فنی
همانطور که اشاره شد اجرای فرایندهای سئو فنی یک عمل مداوم و پیوسته است. از این جهت، بسیاری از فرایندها نظیر کدنویسی ها، سرعت سیات و امنیت آن باید به طور مداوم بررسی و ایرادات آنها برطرف شود.
اولین چالشی که ممکن است با آن مواجه شوید این است که اگر بخواهید خودتان این اقدامات را انجام دهید احتمالا با مشکلاتی برخورد می کنید. اگر تجربه کمی در طراحی سایت دارید و با زبان های برنامه نویسی آشنا نیستید نمی توانید به شکل کارآمدی زیر ساخت های سایت را اصلاح کنید. اصلاح معماری سایت و کدنویسی ها قطعا نیاز به یک شخص متخصص دارد.
گاهی اوقات نیز در اجرای برخی از تغییرات ممکن است اشتباهاتی مرتکب شوید که باعث بروز مشکلات دیگری می شود. برای مثال، تغییر نام URL ها اگر به درستی صورت نگیرد باعث می شود پیوندهای ارسالی به آن صفحات به یک صفحه ۴۰۴ منتهی شود.
با اینکه اقدامات سئو تکنیکال به اندازه سئوی داخلی و خارجی در رشد فاکتورهای کلی سئو سایت تأثیر ندارد اما اگر وضعیت سایت از نظر تکنیکال سئو بهینه نباشد، در خیلی از موارد تأثیرات منفی می گذارد. مثلا سرعت سایت یکی از فاکتورهای فوق العاده مهم است که به آن اشاره کردیم.
سرعت سایت در کاهش نرخ بانس ریت و افزایش حضور کاربران در سایت خیلی مؤثر است. همه این موارد می تواند نمره مثبتی را برای اقدامات کلی سئو سایت به همراه داشته باشد و باعث افزایش رتبه های سایت شود.
از این جهت بهتر است که از روش های ذکر شده در استراتژی های سئو تکنیکال به شکل درست و اصولی بهره ببرید تا نتیجه اقدامات خود را ببینید.
برای دریافت خدمات سئو فنی از یک مشاور سئو یا آژانس دیجیتال مارکتینگ کمک بگیرید
اگر به دنبال اجرای صحیح و اصولی فرایندهای سئو تکنیکال هستید و دوست دارید ساختار سایت خود را به شکل درستی اصلاح کنید باید از یک متخصص در این موارد استفاده کنید. یک کارشناس فنی سئو می تواند با تحلیل و آنالیز سایت از جنبه های فنی، پیشنهادات لازم را برای اصلاح و بهینه سازی سایت ارائه دهد. این کارشناس می تواند در قالب مشاوره سئو و یا تحلیل گر سئو به شما در این زمینه مشاوره دهد.
از آنجایی که پیشنهاد می شود در بازه های زمانی مشخصی، سایت خود را بطور مداوم از لحاظ سئو تکنیکال بررسی کرده و مشکلات آنرا برطرف کنید، حضور یک مشاور سئو سایت در کنار شما می تواند باعث پیشرفت سریع کار و ایجاد آرامش خاطر در شما گردد.
همچنین استفاده از خدمات یک آژانس دیجیتال مارکتینگ نیز پیشنهاد خوبی برای بررسی مشکلات سئو فنی و اصلاح آنهاست. آژانس های حرفه ای بازاریابی دیجیتال معمولا تجربه مناسبی دارند تا بتوانند یک گزارش تحلیلی سئو از جنبه فنی سئو را به شما ارائه دهند و در صورت نیاز اقدامات لازم را برای اصلاح مشکلات انجام دهند.
مزیت دیگر استفاده از آژانس های دیجیتال مارکتینگ این است که آنها می توانند کارها را به شکل تخصصی انجام دهند انجام دهند. یک کارشناس سئو در آژانس مربوطه با تحلیل و آنالیز سایت متوجه خواهد شد که چه اقدامی فراتر از محدوده تخصص او است و باید آن را به شخص دیگری واگذار کند.
مثلا در صورتی که سایت شما مشکلات ساختاری در زمینه کدنویسی ها داشته باشد باید توسط یک طراح سایت آنرا برطرف کند. اینجاست که کار اصلاح کد نویسی ها به این شخص واگذار شده تا تمام فرایندها به شکل اصولی و صحیح انجام شود.
سلمانی
خیلی آموزش کاملی بود. از این که اینقدر جزیی به آموزش پرداختید ممنون
مرتضی واعظ عبایی
سلام و ارادن جناب سلمانی عزیز
از این که همراه ما بودبد سپاسگزاریم