افزایش نرخ کلیک سایت بر بهبود سئو تأثیر دارد
یکی از فاکتورهای مهم در میزان اندازه گیری محبوبیت تبلیغات و محتواها در بازاریابی دیجیتال میزان نرخ کلیک یا همان CTR است. اگر چه هنوز بر سر تأثیر مستقیم نرخ کلیک بر بهبود اقدامات سئو توافقی وجود ندارد اما برخی از کارشناسان سئو معتقدند نرخ کلیک سایت ها به شکل مستقیم در بهبود سئو تأثیری ندارد و موتور جستجوی گوگل هیچ توجه ویژه ای به میزان این نرخ ندارد. از سوی دیگر، بسیاری نیز CTR را یکی از شاخص های مهم در استراتژی های سئو قلمداد می کنند.
اما آنچه در این بین مشهود به نظر می رسد این نکته است که موتورهای جستجو از شاخص CTR به شکل غیر مستقیم برای رتبه بندی های محتواهای سایت استفاده می کنند. به این ترتیب محتواهایی که نرخ کلیک بالاتری نسبت به بقیه دارند، اغلب می توانند به عنوان محتواهای با کیفیت که به رفع نیازهای کاربران می پردازند شناخته شوند و از این رو، احتمال بهبود رتبه آنها در نتایج جستجو بیشتر می شود.
در این محتوا سعی داریم ضمن تعریف CTR و چرایی اهمیت آن، روش محاسبه و راهکارهای بهبود این نرخ را در سایت ها برای شما بیان کنیم. لازم به ذکر است که آموزش های این مقاله برای افزایش نرخ کلیک در سایر کانال ها و شاخص های دیجیتال مارکتینگ مانند تبلیغات آنلاین نیز کاربرد خواهد داشت.
نرخ کلیک یا CTR چیست ؟
CTR مخفف واژه Click Through Rate به معنی نرخ کلیک است. نرخ کلیک شاخصی است که در بسیاری از کانالهای بازاریابی دیجیتال مانند تبلیغات آنلاین، ایمیل مارکتینگ، بازاریابی محتوا و جستجوهای ارگانیک سایت استفاده می شود. در واقع شاخص CTR نشان دهنده درصد کاربرانی است که پس از مشاهده یک لینک (مانند لینک موجود در نتایج موتورهای جستجو یا تبلیغات آنلاین) بر روی آن کلیک کرده اند.
به دیگر بیان، زمانی که کاربران در موتور جستجویی مانند گوگل به جست و جو پرداخته اند، نتایجی برای آنها ظاهر می شود. حال اگر کاربر تصمیم بگیرد بر روی یکی از آن نتایج کلیک کند برای آن لینک کلیک شده، شاخصی تحت عنوان نسبت تعداد کلیک (Clicks) به تعداد کل نمایش لینک (Impressions) محاسبه که آن را CTR یا نرخ کلیک می گویند. این شاخص علاوه بر جستجوهای ارگانیک، در تبلیغات آنلاین (PPC) و بازاریابی ایمیلی نیز کاربرد دارد.
نرخ کلیک سایت چگونه محاسبه می شود؟
همانطور که می دانیم لینک محتواهای شما ممکن است به دفعات متعدد در نتایج جستجوی کاربران ظاهر شوند ولی کاربری روی لینک شما کلیک نکند. اما با کلیک کاربران بر روی لینک ها ما با شاخصی مواجه می شویم که می تواند معیار مناسبی برای ارزیابی عملکرد محتوای سایت، تبلیغات و کمپین های بازاریابی دیجیتال تلقی شود.
از این رو، برای محاسبه CTR با دو مفهوم تعداد کلیک کاربران (Clicks) و تعداد نمایش (Impressions) سروکار داریم. مطابق تعاریف، تعداد نمایش (Impressions) یعنی هر بار که لینک محتوایی از ما در یکی از نتایج جستجو به کاربران نشان داده می شود، یک Impression به آن محتوا از سایت ما اضافه شود.
لازم به توضیح است که فرقی نمی کند لینک محتوای ما در کدام صفحه از نتایج قرار دارد و با ایجاد نتایج، برای تمام سایتهای موجود در تمام صفحاتی که هر کاربر آن صفحه را مشاهده کرده یک Impression برای آن لینک ها ثبت می شود. به طور معمول لینک هایی که در صفحات پایین تر قرار دارند میزان ایمپرشن کمتری نسبت به صفحات اولیه نتایج گوگل دارند.
اما برای محاسبه CTR به عدد دیگری به نام تعداد کلیکها (Clicks) نیز نیاز داریم. این عدد نشان دهنده تعداد دفعاتی است که کاربران بر روی لینک محتوای شما در صفحات نتایج موتورهای جستجو یا تبلیغ آنلاین شما کلیک کردهاند. تعداد کلیک به طور معمول از طریق ابزارهای تحلیلی مانند Google Analytics و سرچ کنسول و یا پنلهای تبلیغاتی مانند Google Ads قابل دسترسی است.
سپس برای محاسبه CTR می توانیم به صورت زیر عمل کنیم:
CTR = (تعداد کلیکها / تعداد نمایشها) × ۱۰۰
میزان نرخ کلیک مطلوب موتورهای جستجو چقدر است؟
بدیهی است که هرچه میزان CTR عدد بالاتری باشد نشانگر با کیفیت تر بودن محتواها از دید کاربران است. بنابراین کسب و کاری که به دنبال دریافت بازدید ارگانیک بیشتر از سایت خود است تلاش خواهد کرد نرخ کلیک بالاتری را کسب کند.
اما هیچ معیار مشخصی برای تعیین نرخ کلیک مطلوب وجود ندارد. این نرخ در کسب و کارهای مختلف، دسته بندی های محتوا و کانال های تبلیغات آنلاین عددی متفاوت را نشان می دهد. با بررسی این عدد در کسب و کارهای مختلف به این نتیجه می رسید که نرخ کلیک خوب در یک حوزه ممکن است برای حوزه کسب و کار دیگر مطلوب نباشد. همچنین میزان مطلوب CTR در کانال تبلیغات آنلاین و پولی اغلب با نرخ مناسب CTR در کانال جستجوی ارگانیک متفاوت است.
باید اشاره کرد که شاخص نرخ کلیک به علاوه بر حوزه کسب و کار به کانال و بستر مورد نظر نیز بستگی دارد. مثلا کسب و کار شما در تبلیغات گوگل باید میانگین چیزی نزدیک ۲% نرخ کلیک دریافت کند. اگر میزان نرخ دریافتی شما بیش از این عدد باشد یعنی عملکرد تبلیغات شما خوب بوده است. این مقدار البته در شبکه ای مانند فیسبوک کمتر از 1% است. بنابراین CTR مطلوب در تبلیغات فیسبوک با تبلیغات گوگل متفاوت است.
منظور از نرخ کلیک طبیعی چیست؟
وقتی لینکی از محتوای شما توسط جست و جوهای کاربران در صفحه نتایج گوگل نمایش داده شود و یک کاربر واقعی روی آن کلیک کند، به این شاخص نرخ کلیک طبیعی میگوییم.
مطابق این تعریف اگر سایتی از طریق تبلیغات گوگل در رتبه برتر نتایج جستجو قرار بگیرد و کلیک دریافت کند یعنی نرخ کلیک آن طبیعی و ارگانیک نیست. هر چند گوگل اخیرا برای هدفمندی تبلیغات، با بررسی رضایت کاربران از تبلیغات، رتبه بندی محتواها را دستخوش تغییر می کند. مثلا اگر تبلیغات انجام شده به اندازه زیادی غیر مرتبط باشد و یا کاربران از آن رضایت نداشته باشند آن را از نتایج خود حذف می کند
همچنین خیلی از سایت ها برای بالا بردن CTR از روش هایی مانند خریداری ایمپرشن و کلیک توسط ربات ها اقدام می کنند. این اقدام موجب می شود نتوانید میزان ورودی واقعی کاربران وارد شده به سایت را محاسبه کنید. از سوی دیگر افزایش نرخ کلیک بصورت غیر واقعی شاید در کوتاه مدت سایت را در رتبه های بالا نگه دارد، ولی بعد از مدتی سایت دوباره به جایگاه واقعی خود در نتایج گوگل باز می گردد.
به یاد داشته باشید همیشه برای افزایش میزان کلیک به طور طبیعی به یک زمان مشخصی نیاز است اما تداوم این روش نسبت به سایر روش ها و دریافت کلیک و ایمپرشن های مصنوعی بسیار بیشتر است.
اهمیت CTR در کمپین های دیجیتال مارکتینگ
مطابق تحقیقات متعدد در حوزه بازاریابی دیجیتال، برای بررسی میزان موفقیت کمپین های دیجیتال مارکتینگ شاخص های عملکردی زیادی را می توانید در نظر بگیرید.
اما انتخاب شاخص های عملکردی یک کمپین بازاریابی ارتباط مستقیم با اهداف کسب و کار شما دارد. مثلا در صورتی که به تازگی کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کرده اید و قصد دارید برندینگ آن را تقویت کنید قاعدتا باید روی فاکتورهایی که تعامل کاربران را تعیین می کند تمرکز کنید. این شاخص ها می تواند شامل میزان کلیک، میزان بازدیدها، تعداد کلیک های انجام شده بر روی لینک های مختلف سایت و نرخ تبدیل باشد.
CTR یا نرخ کلیک را اما می توان به عنوان یکی از مهم ترین شاخصهای بررسی اثربخشی در کمپین های بازاریابی دیجیتال دانست. به طور کلی هرچه CTR در یک فرایند درصد بیشتری داشته باشد، نشان دهنده جذابیت بیشتر آن کمپین برای کاربران است. مثلا برای سایت های فروشگاهی CTR بالاتر به معنای جذب مشتریان جدید و افزایش درآمد حاصل از فروش محصولات است.
یکی دیگر از جاهایی که می توان میزان نرخ کلیک را بررسی کرد در کمپین های تبلیغاتی مانند گوگل ادز و کمپین های بازاریابی ایمیلی است. بررسی شاخص CTR در این کانال ها تأثیر زیادی بر موفقیت آنها دارد. این عدد در واقع به تبلیغ کننده ها و مجریان بازاریابی ایمیلی نشان می دهد که چقدر ایمیل های ارسال شده و تبلیغات انجام شده برای کاربران جذاب بوده و آیا نیاز به بهینه سازی در آنها احساس می شود یا خیر.
تأثیر CTR در اقدامات سئو سایت
برای اینکه درک صحیحی از میزان اثر گذاری شاخص کلیک بر بهبود رتبه بندی در موتورهای جستجو داشته باشید لازم است که نحوه عملکرد نرخ کلیک و اثرات آن در اقدامات سئو را بررسی کنیم.
همانطور که می دانیم یکی از اهدافی که در فرایندهای سئو سایت به دنبال آن هستیم ایجاد ترافیک ارگانیک به سمت سایت است. اما سؤال اصلی این است که آیا افزایش میزان کلیک بطور مستقیم می تواند باعث بهبود رتبه بندی در نتایج شود یا خیر. در واقع این سؤال یکی از سوالات چالشی در این مورد است و خیلی ها به دنبال آن هستند که یک جواب صریح برای این سؤال پیدا کنند. اما مطابق اظهارات خود گوگل، نرخ کلیک (CTR) از فاکتورهای رتبه بندی در نتایج جست و جو محسوب نمی شود.
مطابق تحقیقات انجام شده، الگوریتم های گوگل برای تعیین رتبه سایت هایی که در صفحات ابتدایی نتایج قرار دارند تا میزان زیادی به مقدار نرخ کلیک وابسته هستند. این بدان معنی است که افزایش میزان کلیک در مورد این سایت ها می تواند رتبه هایشان را تا حدودی بهبود بخشد.
اما مسأله مهم در این زمینه که بر اساس بررسی های صورت گرفته روی سایت های زیادی مشخص شده این است که موتورهای جستجو، کلیک های غیر طبیعی را از کلیک های واقعی تشخیص می دهند. این بدان معنی است که خرید کلیک توسط ربات ها اگر در کوتاه مدت باعث بهبود رتبه ها شود ولی نمی توانید انتظار داشته باشید که در دراز مدت هم رتبه های سایت شما را بهبود بخشد.
با توجه به این توضیحات و داده ها و اطلاعاتی که از خود گوگل دریافت می شود می توانیم به صراحت بگوییم که CTR به طور مستقیم یکی از فاکتورهای رتبه بندی نیست و گوگل از این شاخص به همراه سایر فاکتورها در تستهای خود استفاده کرده تا میزان تعاملات کاربران را با محتوای ارائه شده در صفحه نتایج آزمون کند.
اما در خصوص تأثیر دو جانبه و غیر مستقیم افزایش نرخ و میزان کلیک بر اقدامات سئو می توان به موارد زیر اشاره کنیم.
- وقتی کاربری روی یک لینک در نتایج جستجو کلیک می کند این بدان معنی است که ارتباط نزدیکی بین عبارت و کلمه کلیدی جست و جو شده با محتوای شما وجود داشته است. یکی از الگوریتم های گوگل به نام رنک برین (Rank Brain) که وظیفه دارد تا بهترین نتیجه را برای رفع نیاز کاربر به وی ارائه دهد از طریق سنجش میزان کلیک روی لینک محتوا و محبوبیت محتوا در نزد کاربران نوعی سیگنال مثبت مبنی بر کیفیت محتوا را دریافت کرده و در نتیجه می تواند باعث بهبود رتبه محتوای سایت شما در نتایج شود.
- میانگین CTR بالا باعث افزایش ترافیک ارگانیک سایت میشود. اگر محتوای سایت شما دقیقا همان محتوای با کیفیتی باشد که به رفع نیاز مخاطب بپردازد آنها با صرف زمان بیشتر در سایت سیگنال مثبتی را برای الگوریتم های گوگل ارسال کرده که سایت شما تجربه کاربری عالی را برای مخاطب خود فراهم می کند و از این طریق به شکل غیر مستقیم باعث بهبود رتبه های شما در نتایج می شود.
- طبق مطالعات و بررسی های انجام شده، لینک هایی که در رتبه یک نتایج جستجو قرار دارند حدود ۱۰ برابر از لینک دهم به بعد نتایج بیشتر کلیک دریافت می کنند. همچنین مطابق آمارهای دریافت شده اگر محتوایی به رتبه ۸ نتایج گوگل برسد، با هر پله صعود در نتایج جستجو، حداقل ۳۵ درصد افزایش در نرخ کلیک را تجربه می کند.
با توجه به این نکات که ارائه شد می توانیم با قاطعیت بگوییم که قرار گیری در رتبه های بالای نتایج به معنی کلیک بیشتر و افزایش نرخ کلیک است و بالعکس میزان بالای CTR نیز می تواند به بهبود جایگاه شما در تتایج کمک کند.
چه عواملی باعث کاهش CTR میشود
اگر چه در این نوشتار بیشتر سعی داریم عوامل مؤثر بر افزایش میزان کلیک را بررسی کنیم اما بد نیست که بدانید چه اتفاقاتی سبب می شود تا میزان کلیک سایت شما کاهش پیدا کند.
گوگل لینک های سایت شما را پیدا نمی کند
گاهی اوقات لینک محتواهایی که در نتایج جستجو ثبت می شود قابل کلیک نیست. معمولا زمانی که قالب سایت خود را تغییر می دهید یا سایت را به یک دامنه دیگر جابجا می کنید، ممکن است گوگل نتواند صفحه شما را پیدا کندو همچنین زمانی که آدرس صفحات تغییر کرده باشد و یا صفحه مورد نظر به لینک شکسته تبدیل شده باشند صفحه از دسترس خارج شده و میزان کلیک پایین می آید.
کاهش نرخ کلیک در نتیجه کاهش رتبه صفحات
کاهش رتبه محتواها به هر دلیلی باعث میشود تعداد نمایش یا همان ایمپرشن کاهش پیدا کند و در نتیجه اگر کاربران سایت شما را در نتایج پیدا نکنند کلیکی هم نخواهید داشت و میزان کلیک هم کاهش می یابد.
مشکل کنیبالیزیشن صفحات
زمانی که برای یک کلمه کلیدی چند محتوا از یک سایت وجود داشته باشد گوگل در نتایج جستجو آنها را نمایش می دهد. این بدان معنی است که برای محتواهای مورد نظری که با کلمات کلیدی یکسان منتشر شده اند مشکل کنیبالایز برای محتواها به وجود آمده است. در این شرایط، ربات های گوگل در نمایش محتوای اصلی دچار سردرگمی شده و در نتایج خود یک یا چند مورد از محتواها را را به کاربران نشان می دهند.
در این حالت تعداد کلیک کاربران به جای اینکه روی یک لینک محتوا باشد در بین چند محتوا تقسیم می شود و میزان CTR محتواها را کاهش چشمگیری می دهد.
راهکارهای افزایش نرخ کلیک سایت
با توجه به توضیحات داده شده در قسمت ها پیشین به این نتیجه رسیدیم که هر چه تعداد افراد بیشتری روی لینک های شما کلیک کنند این مفهوم به گوگل القا می شود که که محتواهای شما برای کاربران جذاب است و آنها با کمک محتوای شما نیازهای خود را برطرف کرده اند. در واقع نحوه رفتار کاربران با محتواهای شماست که این سیگنال را به گوگل ارسال می کند تا صفحات شما را در رتبه های برتر نتایج قرار دهد.
البته اشاره به این نکته در تکمیل بحث بالا ضروری است که بالا بودن کلیک های یک سایت در صفحه نتایج جستجوی گوگل نمی تواند دلیلی بر برقراری ارتباط بالای کاربران با محتوای مورد نظر باشد. اما اگر برای سنجش ارتباط میان کلمات کلیدی جستجو شده و تعداد کلیک های کاربران روی یک لینک را به شکل یک میانگینی از کل کاربران قرار دهیم می توانیم نظریه ارتباط محتوا با نیازهای کاربران کلیک کرده را تأیید کنیم.
به این ترتیب شاید اگر چه نمی شود گفت که هر کلیک کاربر به معنی اعتبار و کیفیت آن محتواست ولی میانگین بالای کاربران زیادی که بر روی یک سایت کلیک کرده اند به معنی اعتبار آن محتوا با کلمه و عبارت کلیدی جستجو شده است.
با این توصیف، باید بگوییم که امروزه بهینه سازی رفتار کاربران در سایت از طریق افزایش نرخ کلیک دیگر یک انتخاب محسوب نمی شود که می تواند باشد یا نه، بلکه یک نیاز و الزام جدی برای هر کسب و کار و کسی که می خواهد در رتبه های برتر گوگل قرار گیرد، خواهد بود. از این رو، استفاده از تکنیک های مؤثری که بتواند باعث بهینه سازی رفتار کاربران از طریق افزایش CTR شود بیش از پیش مورد اهمیت قرار گرفته است.
در منابع و داده های معتبر، مواردی که باعث افزایش میزان کلیک می شوند را به تعداد زیاد عنوان کرده اند. اما در این محتوا سعی کردیم عوامل تکراری و تأیید نشده را حذف کنیم و فقط به مواردی بپردازیم که تأیید شده باشند.
۱-بهینه سازی تگ های عنوان و توضیحات متا
متا تگ های عنوان و توضیحات متا، بیشترین تأثیر را در جذب مخاطب در اولین برخورد وی با محتوای ما دارد. در واقع عنوان محتوا و توضیحات متا اولین و مهم ترین مرحله برای تصمیم گیری به کلیک کاربر است. استفاده از عناوین جذاب و متفاوت با بقیه عناوین می تواند تا حدود زیادی شانس کلیک روی لینک عنوان شما را افزایش دهد.
لازم به ذکر است که عنوان صفحه یا تایتل تگ در صفحه محتوا به کاربران نمایش داده نمی شود و فقط در صفحات نتایج جستجو، مشخص است. برای بهبود کیفیت عنوان ها و جلب توجه کاربران رعایت نکات زیر توصیه می شود.
- متا تگ های عنوان و توضیحات را حتما پر کنید. تگ های پر نشده منجر به نمایش خودکار بخشی از متن صفحه به انتخاب گوگل می شود که در بیشتر موارد تعداد کلیک های بسیار پایینی دریافت می کنند.
- سعی کنید در نوشتن تگ های عنوان و توضیحات متا خود را به جای کاربر بگذارید و به این نکته توجه کنید که چرا کاربران باید به جای صفحه نتیجه رقیب روی لینک محتوای شما کلیک کنند. بنابراین سعی کنید توضیحات خود را تا حد امکان قانع کننده بنویسید.
- برای دیده شدن بیشتر توسط کاربران از اعداد و کاراکترهای ویژه استفاده کنید. به طور طبیعی ذکر اعداد و کاراکترهای خاص، تعداد کلیک های بیشتری را دریافت می کنند. کاراکترهایی مانند خط تیره، پرانتزها و خطوط مستقیم توجه بیشتری را به لینک شما در نتایج جستجو جلب می کنند.
- تگ عنوان و توضیحات شما باید حاوی کلمه کلیدی اصلی بکار رفته در محتوا باشد. در مورد تگ عنوان بهتر است کلمه کلیدی در ابتدای این تگ ذکر شود. ذکر کلمه کلیدی در عنوان و توضیحات متا علاوه بر جلب توجه کاربران برای سئو محتوا و بهبود رتبه در نتایج نیز مؤثر است.
- اگر چه نیاز است معمولا برای افزایش نرخ کلیک عناوین جذابی را انتخاب کنید که کاربران را به کلیک کردن روی لینک ها تشویق کند اما پیشنهاد می شود اگر عناوینی دارید که در حال حاضر رتبه بالایی در نتایج دارند را تغییر ندهید.
۲-بهینه سازی URL ها و آدرس سایت
آدرس صفحات و URL ها نیز نقش مهمی در میزان کلیک کردن کاربران دارند. آدرس سایت یا آدرس صفحه می تواند باعث افزایش و یا کاهش میزان کلیک شود. فرض کنید در گوگل کلمه آموزش سئو سایت را جستجو کرده اید و در رتبه اول گوگل یک سایت با این آدرس زیر را مشاهده می کنید. آیا با مشاهده این آدرس سعی نمی کنید از آن رد شده و به سراغ نتیجه بعدی بروید. اگر واقعا قصد داشته باشید آموزش مناسبی برای سئو سایت پیدا کنید جواب سؤال مثبت است. در نگاه اولیه این نوع آدرس ها احساس خوبی را القاء نمی کنند.
برای بهینه سازی آدرس ها توجه به نکات زیر می تواند مفید باشد.
- هنگامی که می خواهید آدرس سایت های سایت را انتخاب کنید به زیر شاخه هر آدرس هم اهمیت توجه کنید. انتخاب کلمات مناسب و مورد جستجوی کاربران در زیرمجموعه آدرس های اصلی نیز می تواند باعث توجه ویژه کاربران به آدرس ها شود.
- بطور طبیعی گوگل صفحاتی با URL های کوتاه و دارای معنی را بهتر شناسایی و ایندکس می کند و قاعدتا در نتایج جستجو رتبه بالاتری را به آنها اختصاص می دهد. اما باید اشاره کنیم که فقط گوگل نیست که با آدرس صفحات کوتاه و معنادار ارتباط خوبی برقرار می کند بلکه کاربران موتورهای جستجو نیز به این مسئله اهمیت می دهند.
۳- استفاده از اسکیما کدها و یا داده های ساختار یافته
استفاده از نشانه گذاری های اسکیما که یکی از اقدامات مهم در بخش سئو تکنیکال نیز هست می تواند به شکل زیادی در افزایش نرخ کلیک سایت مؤثر باشد. اگر در صفحه نتایج جستجوهای گوگل دقت کرده باشید برخی از نشانه هایی را با عنوان ستارههای امتیازدهی یا سؤالات متداولی که پایین برخی از لینکها درج شده دیده اید. استفاده از این نشانه ها که با عنوان اسکیما کدها یا داده های ساختار یافته از آنها یاد می شود باعث می شود لینک محتوای شما کمی متفاوت و جذاب تر به نظر بیاید و باعث ترغیب کاربر به کلیک کردن روی لینک و بالا بردین نرخ کلیک سایت شود.
شما می توانید بر اساس اطلاعات موجود در محتوای خود از انواع مختلف کدهای اسکیما استفاده کنید. به طور مثال، یکی از اسکیماهای رایج که با عنوان پرسشهای متداول به محتوا اضافه شده سؤالات متداول کاربران را شناسایی می کند و با درج آنها در محتوا و قسمت نتایج جستجوها باعث می شود هم اطلاعات مفیدی به کاربر منتقل شده و هم میانگین کلیک کاربرها برای مطالعه محتوای شما بالا برود.
برخی دیگر از اطلاعات مانند رتبه بندی ستاره ها، قیمت محصولات، تاریخ انتشار و مواردی از این دست برای کاربران جذاب است که می تواند منجر به افزایش CTR شود.
۴- بهینه سازی صفحات کم بازدید
یکی از راهکارهای بهبود CTR محتواها این است که با بررسی صفحاتی که نرخ کلیک پایین تری را در مقایسه با سایر صفحات دارند نسبت به به روز رسانی آنها اقدام کنید. این اطلاعات معمولا در سرچ کنسول گوگل قابل دسترس است و شما می توانید آنها را استخراج کنید. بعد از شناسایی این محتواها می توانید با تغییراتی که در آنها ایجاد می کنید آنها را برای کاربران جذاب تر کنید.
به روزرسانی محتواها می تواند با ارائه اطلاعات جدید و استفاده بیشتر از محتواهای بصری مخصوصا اینفوگرافیک ها باشد. با غنی کردن محتوا و ارائه اطلاعات به روز شده به مخاطب در حقیقت کاری می کنید تا کاربر زمان بیشتری را در سایت سپری کند و از این طریق نیاز خود را برطرف کند. به این شکل الگوریتم های گوگل محتوای شما را به عنوان یک محتوای با کیفیت در نظر می گیرند و با افزایش رتبه آن در نتایج جستجو به میانگین نرخ کلیک بالاتری دست پیدا خواهید کرد.
۵- شناسایی دقیق مخاطبان هدف برای انتخاب کلمات کلیدی صحیح
اواین اقدام برای شروع هر استراتژی سئو، انتخاب کلمه کلیدی مناسب است. بی شک این قدم اهمیت زیادی در موفقیت استراتژی های سئو دارد زیرا قرار است مسیر کلی آن را تعیین کند. اگر کلمات کلیدی کسب و کار خود را به درستی انتخاب کنید، میتوانید سریع تر و کم هزینه تر به اهدافی که برای استراتژی های سئوی خود تعیین کرده اید دست پیدا کنید، در غیر این صورت همه اقدامات شما در این مسیر بی فایده خواهد بود.
با انتخاب کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار خود، شما در مرحله بعد باید برای هر کلمه کلیدی یک صفحه محتوا تهیه کنید. هنگامی که ربات های خزنده گوگل به سایت شما سر بزنند و صفحه موردنظر را پیدا کنند، کلید واژه اصلی آن محتوا را تشخیص داده و صفحه را ایندکس میکنند. این فرایند باعث میشود محتوای شما به لیست نتایج موتور جستجو وارد شود و به اصطلاح رتبه دریافت کند.
هر چه محتواهای سایت شما در کسب رتبههای بالاتر موفق باشد، میزان کلیک بر روی لینک محتواها نیز بیشتر می شود. این امر نشان می دهد هر چه کلمات کلیدی بهینه سازی شده محتواهای شما با کاربران هدف کسب و کار شما رابطه نزدیکی داشته باشند محتواهای مورد نظر در نتایج جستجو، بالاتر قرار گرفته و نرخ کلیک آن افزایش می یابد. از این رو یکی از نکات مهم در مرحله انتخاب کلمات کلیدی شناسایی دقیق مخاطبان و توجه جدی به منظور و نیت آنها از جستجو است. یعنی شما باید مخاطب هدف خود را دقیق شناسایی کرده و به هدف کاربر از جستجو و اطلاعاتی که نیاز دارد توجه داشته باشید.
۶- بازبینی مجدد تغییرات پس از انجام A/B تست
همانطور که اشاره شد ایجاد تغییراتی درعنوان ها و توضیحات متا تأثیر خوبی در افزایش نرخ کلیک دارد. بازبینی این تغییرات برای بهره وری بیشتر و استفاده مؤثرتر از عنوان ها و توضیحات متای بهتری که نرخ کلیک بالاتر را ایجاد می کنند توصیه می شود. برای این کاراستفاده مدل A/B تست در بازههای زمانی مشخص (مثلاً یک هفته و پس از تثبیت جایگاه) توصیه می شود. دقت کنید که برای بررسی دقیق تغییرات نرخ کلیک در این بازه های زمانی نباید تغییراتی دیگری ایجاد شود. با این روش تأثیر واقعی تغییرات را بدون دخالت عوامل دیگر براحتی بررسی کرده و می توانید بهترین تغییرات را در نهایت اعمال کنید.
همچنین استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول نیز می تواند نتایج تغییرات در بازه های زمانی مشخص را با بازه های قبلی مقایسه کند.
در مورد تبلیغات کلیکی و آنلاین نیز بررسی تغییرات در استراتژی های تبلیغاتی باید به طور مداوم آزمایش شود، زیرا ممکن است مثلا محتوای رپورتاژی شما قدیمی شده و توجه مخاطب را جلب نکند در این صورت باید نسبت به تغییرات در آن اقدام کنید. پس از طراحی تبلیغات جدید باید عملکرد آن را آزمایش کنید و تبلیغاتی که موفق تر بوده را به عنوان تبلیغ اصلی حفظ کنید.
۷- تهیه لیستی از کلمات کلیدی نامرتبط یا منفی را فراموش نکنید
پس از هدف قرار دادن لیست کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار، تهیه لیست جامعی از کلمات کلیدی نامرتبط و یا به اصطلاح منفی نیز بسیار مهم است. کلمات کلیدی نامرتبط نقش بسزایی در افزایش CTR دارند زیرا از نمایش تبلیغات کسب و کار شما برای جستجوهای نامرتیط جلوگیری می کنند.
با استفاده صحیح از این کلملت و عبارات، نه تنها اطمینان حاصل می کنید که تبلیغات شما برای مخاطبان هدفمندتری نمایش داده می شود، بلکه احتمال کلیک کاربرانی که واقعاً به محتوای شما علاقه مند هستند را نیز افزایش می دهید.
برای شناسایی کلیدواژههای نامرتبط که نمیخواهید تبلیغات شما برای آن کلمات نمایش داده شود، باید مداوم بر روی گزارشاتی که از جستجوی کمپین تبلیغاتی خود استخراج می کنید، نظارت داشته باشید.