ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی، ابزاری مؤثر در دیجیتال مارکتینگ
ایمیل یکی از قدیمی ترین شکل های ارتباطات دیجیتالی است. با این حال هنوز می توان آن را از مؤثرترین استراتژیهای بازاریابی دیجیتالی دانست. اگر چه روش های جدیدتری برای برقراری ارتباط با مخاطبان و مشتریان کسب و کار شما مانند رسانه های اجتماعی وجود دارد، با این حال، هنوز بیش از ۴.۵ میلیارد نفر از ایمیل در ارتباطات خود استفاده می کنند.
با توجه به آمار اشاره شده، آشنایی با ایمیل مارکتینگ و استراتژی های بازاریابی ایمیلی در کسب و کارها می میتواند مشتریان زیادی را برای کسب و کار شما به ارمغان بیاورد.
در این مقاله پس از معرفی ایمیل مارکتینگ و مزیای آن برای کسب و کارها، ۵ نکته مهم در باره استراتژی های بازاریابی ایمیلی مطرح میکنیم.
ایمیل مارکتینگ چیست؟
بازاریابی ایمیلی یکی از استراتژی های بازاریابی دیجیتال است که در آن کسب و کارها پیامهای تبلیغاتی و بازاریابی خود را به شکلی انبوه برای کاربران و مخاطبان هدف خود ارسال میکنند. از ایمیل مارکتینگ معمولاً برای ایجاد فروش، با به اشتراک گذاری محتواهای تبلیغاتی و یا تأثیر گذاری از طریق بازاریابی محتوا استفاده می شود.
علاوه بر این، بسیاری از کسب و کارها از بازاریابی ایمیلی برای ارتباط و تعامل بیشتر با مشتریان فعلی و جذب مشتریان جدید از این ابزار دیجیتال مارکتینگ استفاده می کنند.
یک مثال ساده استفاده از ایمیل مارکتینگ، اطلاعرسانی برای فروش محصولات جدید در سایت است. خیلی از کسب و کارها اخبار و اطلاعات محصولات و خدمات جدید خود را از طریق ارسال ایمیل به مشتریانشان اطلاع رسانی می کنند.
در استفاده از بازاریابی ایمیلی باید به یک نکته مهم اشاره کنیم که ایمیل مارکتینگ برای همه کسب و کارها نتیجه بخش نیست. برای استفاده از این ابزار باید استراتژی های بازاریابی دیجیتال کسب و کار شما توسط یک مشاور دیجیتال مارکتینگ بررسی شود.
تاریخچه ایمیل مارکتینگ و پیدایش آن
از زمان ظهور اینترنت و دسترسی کاربران به این پدیده، ابزاری به نام ایمیل نیز به منظور پیام رسانی در فضای آنلاین از ملزومات اینترنت شد. بعدها کسب و کارها با شناخت ایمیل و بهره گیری از آن برای ارتباطات تجاری خود به فکر بازاریابی با این ابزار جادویی افتادند و مفهوم ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی بوجود آمد.
شاید در مطالعه تاریخچه ایمیل مارکتینگ نام گری توئرک به گوشتان خورده باشد. وی در سال ۱۹۷۸ اولین ایمیل انبوه را به ۴۰۰ کاربر ارسال کرد و بیش از ۱۳ میلیون دلار از محصولات خود را از این طریق به فروش رساند. بعد از این اتفاق بود که نام او به عنوان پدر بازاریابی ایمیلی مطرح شد. از آن تاریخ ایمیل به عنوان یکی از ابزارهای بازاریابی برای کسب و کارها معرفی شد.
مزایای بازاریابی ایمیلی برای کسب و کارها
در دنیای پر رقابت امروز راه های بسیاری برای تبلیغ و فروش یک محصول وجود دارد. استفاده از روش های بازاریابی دیجیتال مانند استفاده از شبکه های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی و تبلیغات در سایت ها به عنوان محبوب ترین و البته کم هزینه ترین ابزارها شناخته شده اند.
ایمیل مارکتینگ یکی از بهترین روش ها برای افزایش ترافیک سایت، تبدیل مخاطب به مشتری و وفادارسازی مشتریان است.
از سوی دیگر ایمیل بهترین و آسان ترین راه ارتباط با کاربران است. طبق آمار حدود ۹۰ درصد افراد در طول روز ایمیل شخصی خود را چک می کنند.
یکی دیگر از مزیت های بازاریابی ایمیلی بازدهی خوب آن است. اغلب محصولاتی که با ایمیل معرفی و تبلیغ می شوند از فروش خوبی برخوردار هستند. همچنین نرخ بازگشت سرمایه در ایمیل مارکتینگ ۳۸۰۰ درصد است در صورتی که که این رقم در شبکه های اجتماعی یک سوم است.
معایب استفاده از ایمیل مارکتینگ
- ارسال بیش از حد ایمیل با محتوای تبلیغاتی ممکن است سبب آزردگی خاطر مخاطبین شما میشود. به همین دلیل بیشتر کاربران چنین پیامهایی را در بخش اسپم ایمیلهای خود قرار میدهند که این کار باعث آسیب به اعتبار برند شما خواهد شد.
- گاهی اوقات پیش میآید که کاربران آدرس ایمیل خود را عوض میکنند. در صورتی که لیست ایمیلهای خود را بروز رسانی نکرده باشید، تعداد ایمیلهای دریافت نشده شما زیاد خواهد شد.
- اگر در زمان طراحی ایمیلهای تبلیغاتی به استانداردهای لازم توجه نکنید، در این روش بازاریابی به نتیجه دلخواهتان نخواهید رسید. یکی از این استانداردها این است که ایمیلهای خود را به گونهای طراحی کنید که قابلیت نمایش بر روی تمامی دستگاهها را داشته باشد.
چه کسب و کارهایی نیازمند استفاده از بازاریابی با ایمیل هستند؟
حالا که با تعاریف و مزایا و معایب استفاده از بازاریابی ایمیلی آشنا شدید می توانید به این سوال پاسخ دهید که آیا ایمیل مارکتینگ برای کسب و کار من مناسب است یا نه؟
برای استفاده از ابزار ایمیل مارکتینگ باید متناسب با کسب و کار خود و مشتریان هدفی که دارید به دو عامل مهم نرخ بازگشت سرمایه و نرخ کلیک توجه کنید.
برای نمونه می توانیم بگوییم یک کسب و کار در حوزه محصولات آرایشی با توجه به مشتریان هدف خود نمی تواند در بازاریابی ایمیلی موفقیتی کسب کند. زیرا اکثر مشتریان این محصولات اصولا توجه چندانی به ایمیل ندارند. از این رو با توجه مقدار پایین نرخ کلیک، بازگشت سرمایه مناسبی برای این کمپین نمی توانیم متصور شویم.
اگر در مورد استفاده از بازاریابی ایمیلی و روش های اجرای استراتژی های در کسب و کار خود اطلاعات زیادی ندارید می توانم به شما در این حوزه کمک کنم. برای دریافت اطلاعات بیشتر و پیگیری مشاوره دیجیتال مارکتینگ به صفحه مشاوره دیجیتال مارکتینگ سایت مراجعه کنید.
نکات لازم برای راه اندازی ایمیل مارکتینگ
- مشخص نمودن استراتژی مشخصی برای اقدامات ایمیل مارکتینگ
- تعیین اهدافی برای فرایند بازاریابی ایمیلی
- انتخاب یک ابزار برای بازاریابی ایمیلی که با شرایط و بودجه شما تناسب داشته باشد.
- تهیه یک لیست ایمیل از افراد، مجموعه ها، شرکت ها و سازمان هایی که به دنبال محصولات و خدمات و یا برای اهداف بازاریابی ایمیلی شما مناسب هستند.
- انجام اصلاحات مورد نیاز و توسعه لیست ایمیل با توجه به داده های به دست آمده در طول زمان
- نوشتن یک متن اصولی و جذاب برای ایمیل
- در هنگام طراحی ایمیل به موضوع ایمیل بسیار دقت کنید و سعی کنید عنوانی را انتخاب کنید که مشتری و مخاطب مورد نظر را جذب کند. این کار باعث می شود تا درصد واکنش مثبت نسبت به ایمیل ها بالا برود.
- ارسال متن تهیه شده در قالب یک ایمیل برای لیست آماده شده
- زمان ارسال ایمیل نیز یکی دیگر از مواردی است که باید در هنگام ارسال ایمیل به آن دقت شود. از این رو دقت کنید که در ساعات و روزهای شلوغ کاری ایمیل را ارسال نکنید، چون در این زمان ها استقبال خوبی از آنها نخواهد شد.
- بررسی گزارش ها با توجه به نتایج به دست آمده
- اصلاح مجدد فرایندها
هماهنگی اهداف بازاریابی ایمیلی با اهداف دیجیتال مارکتینگ
در تعیین اهداف بازاریابی ایمیلی باید دقت کنید که این اهداف با اهداف کلی کسب و کار شما و اهداف دیجیتال مارکتینگ هماهنگ باشند. در غیر این صورت بازاریابی ایمیلی به تنهایی نمی تواند موفقیتی را برای شما ایجاد کند.
به طور مثال اگر یکی از استراتژی های بازاریابی دیجیتال در کسب و کار شما افزایش ترافیک وبسایت است تا به فروش بیشتری در ماه آینده دست پیدا کنید باید همین هدف را برای راه اندازی ایمیل مارکتینگ اجرا کنید.
تعیین کردن صحیح اهداف به تصمیم گیری و طراحی استراتژی درست درباره این سیستم از بازاریابی کمک زیادی می کند. نکته دیگر این است که سایر استراتژی های دیجیتال مارکتینگ نیز باید با اهداف بازاریابی ایمیلی همسان باشد.
به یاد داشته باشید برای کسب موفقیت در اهداف بازاریابی دیجیتال تمام پیام ها و کمپین های مربوط به بازاریابی و فروش در اقدامات دیجیتال مارکتینگ را به عنوان یک استراتژی کلی و همسو با یکدیگر در نظر بگیرید.
آیا استفاده از بازاریابی ایمیلی به آموزش های خاصی نیاز دارد؟
بازاریابی ایمیلی نیاز به آموزش و تخصص خاصی و یا طی کردن دوره های خیلی گران ندارد. در واقع شما با تسلط بر یک سری اصول ابتدایی بازاریابی قادر خواهید بود که یک دوره آموزشی ایمیل مارکتینگ را سپری نمایید. همچنین فراگیری اصول اولیه کار با ایمیل و استفاده از نرم افزارهایی چون اکسل می تواند در پیشرفت سریع شما مؤثر باشد.
استفتده از ایمیل به عنوان یک ابزار بازاریابی، می تواند با کمترین هزینه، امکانات بازاریابی زیادی را در اختیار شما قرار دهد. با توجه به این که اصل هر کسب و کار بر پایه ارتباط مؤثر با مشتریان و کاربران بنا می شود، شما می توانید با کسب آموزش ساده و ابتدایی و با کمترین هزینه در مقیاس با روش های دیگر بازاریابی به ارتباط با مشتریان خود بپردازید.
هزینه های بازاریابی ایمیلی
هزینه های بازاریابی ایمیلی به عنوان بخشی از هزینه بازاریابی دیجیتال در استراتژی های بازاریابی دیجیتال در نظر گرفته می شوند. اگر یک آژانس دیجیتال مارکتینگ باشید، یا شاید اگر بخواهید از این خدمات برای کسب و کار خود استفاده کنید دوست دارید بدانید هزینه اجرای یک کمپین بازاریابی ایمیلی چقدر است. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که برای سرمایه گذاری در این روش به طور حتم شما باید بدانید چقدر طول می کشد تا سرمایه شما باز گردد.
عوامل مختلفی در قیمت بازاریابی ایمیلی تأثیر دارند. برای اجرای درست استراتژی های دیجیتال مارکتینگ معمولا اقدامات زیادی در این شرکت های بازاریابی دیجیتال انجام می شود تا یک استراتژی با موفقیت انجام شود. بررسی نیازهای مشتریان اولین گام در هر کمپین است. یک آژانس بازاریابی دیجیتال برای قیمت گذاری خدمات ایمیل مارکتینگ خود به فاکتورهایی از جمله نوشتن متن ایمیل، طراحی قالب ایمیل، ابزارها و بسیاری دیگر توجه می کند. همچنین تجربه و تخصص این آژانس و تیم اجرایی آن در این قیمت گذاری نقش عمده ای دارد. از این رو هزینه ایمیل مارکتینگ در آژانس های دیجیتال مارکتینگ مختلف متفاوت است.
مشاور دیجیتال مارکتینگ، فردی است که تمام حوزه های این روش بازاریابی تسلط دارد. اگر می خواهید از خدمات مشاوره بازاریابی دیجیتال در مشهد و شهرهای دیگر استفاده کنید پیشنهاد می کنیم مجموعه مرتضی واعظ عبایی را برای این کار انتخاب کنید.
طراحی و تدوین استراتژی های ایمیل مارکتینگ
برای طراحی استراتژی بازاریابی با ایمیل ابتدا باید به این سؤال مهم و اساسی پاسخ دهید که هدف شما از طراحی استراتژی بازاریابی ایمیلی رسیدن به چه جایگاهی است؟
در بازاریابی به خصوص بازاریابی دیجیتال، اندازه گیری و تحلیل خروجی های کمپین بسیار اهمیت دارد. استفاده از ایمیل مارکتینگ هم مانند سایر روش های دیجیتال مارکتینگ به عنوان روشی برای فروش و تبلیغات به دانش و تجربه کافی احتیاج دارد. از این رو، قبل از تدوین استراتژی حتما با یک مشاور در این حوزه مشورت کنید.
نکته مهم دیگری که باید در این میان مد نظر بگیرید این است که ایمیل مارکتینگ تنها یکی از کانال های جذب مخاطب است. توجه به کانال دیگر دیجیتال مارکتینگ و ضرورت استفاده توأم آنها با بازاریابی ایمیلی می تواند اثر بخشی استراتژی های شما را بیشتر کند.
به عنوان مثال سئو و بهینه سازی سایت می تواند برای اکثر کسب وکارها یک کانال مطمأن و اثر بخش باشد.
۱- ایمیل های خود را شخصی سازی کنید
نکته مهمی که برای طراحی یک کمپین بازاریابی ایمیلی به آن توجه کنید، شخصی سازی ایمیل ها است. زیرا ممکن است پیام بازاریابی شما در میان حجم انبوهی از ایمیل های تبلیغاتی گم شود. نکته مهم دیگر این است که گیرندگان ایمیل ها علاقمند به دریافت پیامی هستند که با مشخصات و علایق شخصی آنها هماهنگ باشد.
به این نکته مهم توجه کنید که فقط ذکر کردن نام افراد در متن ایمیل ها کافی نیست و باید اطلاعات دقیقی از مخاطب و کسب وکار آن ارسال کنید. با استفاده از فرمهای نظرسنجی در هنگام ثبت نام در سایت، می توانید این اطلاعات را در باره مشتریان خود کسب کنید. تحلیل فعالیت مخاطب در شبکههای اجتماعی نیز می تواند به شما کمک کند.
۲- در طراحی ایمییل مارکتینگ کاربران تلفن همراه همراه را فراموش نکنید
بسیاری از کاربران اغلب کارهای روزانه خود را از طریق موبایل انجام می دهند. به همین دلیل در فرآیند طراحی بازاریابی ایمیلی لازم است به کاربران تلفن همراه توجه ویژه ای داشته باشید.
کمپینهای بازاریابی با ایمیل خود را به شکلی طراحی کنید که محتوای آن در موبایل ها، شکیل و با جزئیات کامل نمایش داده شوند. درغیراین صورت، بخش بزرگی از مخاطبان هدف خود را از دست خواهید داد.
۳- برای دریافت ایمیل کاربران از پنجره های تبلیغاتی یا همان pop up را فراموش نکنید
پنجره های تبلیغاتی یا به عبارتی pop up ها یکی از راه های مؤثر در بدست آوردن ایمیل مشتریان به حساب می آیند. اگرچه این ابزار برای اکثر افراد ناخوشایند است اما همچنان مورد توجه سایت ها است.
برای استفاده مؤثر از پنجره های تبلیغاتی بهتر است از یک روش اختصاصی همسو با مخاطبان خود استفاده کنید و با زبان خودمانی با مخاطب گفتگو کنید. همچنین استفاده از یک تصویر جذاب و مناسب می تواند به ترغیب کاربر به ثبت نام در سایت کمک کند.
۴- برای راه اندازی ایمیل مارکتینگ باید یک لیست ایمیل معتبر و با کیفیت تهیه کنید
جمع آوری یک لیست با کیفیت و بروز شده به جذب مشتریان بهتر کمک می کند. بهتر است قبل از شروع فرآیند بازاریابی ایمیلی یک پایگاه داده آماده کنید. همچنین توجه داشته باشید که بروز رسانی لیست ایمیل در هر دوره زمانی الزامی است.
استفاده از از نرم افزارهای ساده نظیر اکسس یا اکسل می تواند برای تهیه لیست ایمیل ها انتخاب خوبی باشد. روش های تهیه اطلاعات و ایمیل اشخاص نیز متفاوت است. شرکت در نمایشگاه های تجاری، جمع آوری اطلاعات به صورت پرسشنامه، مراجعه به وبسایتهای اینترنتی، استفاده از پنجره های تبلیغاتی که در مورد پیش گفته شد و بسیار می تواند به شما کمک کند نمونه هایی از بهترین روشهای گردآوری ایمیل برای راه اندازی ایمیل مارکتینگ است.
۵- سعی کنید از پیام های تعاملی خود در بازاریابی ایمیلی استفاده کنید
بدون شک تعامل پایدار با مشتری یکی از اهداف استراتژی های بازاریابی با ایمیل است. شاید مخاطب شما روزانه صدها ایمیل از شرکتهای مختلف دریافت کند. ولی برای این که به کسب و کار شما توجه کند باید برای وی ارزش ایجاد کنید.
ایمیل یک ابزار بسیار انعطاف پذیر است که طیف گسترده از محتوا از جمله متن، عکس، ویدئو، لینک و … را شامل می شود. استفاده درست و مؤثر از این محتواها می تواند در راه تعامل با مخاطب به شما کمک کند.
همچنین برای تعاملی بودن ایمیل ها می توانید از امکانات انیمیشنی یا نمایش اسلایدری استفاده کنید که به کمک نرم افزارهای HubSpot و MovableInk می توان آنها را طراحی کرد.
۶- تحلیل و آنالیز ترافیک ناشی از اجرای کمپین های ایمیل مارکتینگ
در کمپین های بازاریابی ایمیلی استفاده از ابزارهای تحلیلی برای آنالیز داده ها و اطلاعات بسیار مهم است. به کمک این ابزارها می توانید موفقیت و یا شکست کمپین خود بر اساس اهداف دیجیتال مارکتینگ کسب و کار خود را که در ابتدا مشخص کرده اید، بررسی کنید. در نتیجه راهکارهایی برای بهبود شرایط و رسیدن به سمت اهداف مورد نظر خود تدوین کنید.
نتیجه گیری
طبق آمار، بازاریابی ایمیلی به عنوان مؤثرترین ابزار دیجیتال مارکتینگ با نرخ بازدهی ۷۵ درصد برآورد شده است. فارغ از مزایا و معایبی که برای ایمیل مارکتینگ بیان شده است اجرای کمپین های بازاریابی ایمیلی با استراتژی های مناسب و درست می تواند نتیجه رضایت بخشی برای کسب و کار و سازمان شما رقم بزند.
برای مشاوره در زمینه اجرای کمپین های ایمیل مارکتینگ و بررسی نیازهای کسب و کار خود در این زمینه می توانید با من در تماس باشید.